Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Τι γράφουν οι Βρετανοί για τις επικείμενες εκλογές

«Ρίσκο» χαρακτηρίζουν τις ελληνικές εκλογές οι Βρετανοί.

Press


Κίνηση με την οποία επιδιώκει ανανεωμένη λαϊκή εντολή, ώστε να προωθήσει αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση, χαρακτηρίζουν οι Τάιμς την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Η εφημερίδα κάνει λόγο για ρίσκο, καθώς η Νέα Δημοκρατία υπολείπεται έξι μονάδων του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, αυτή η στιγμή κρίθηκε η λιγότερο άσχημη για την προκήρυξη των εκλογών καθώς ελλοχεύει η αυξανόμενη ανεργία, το διογκούμενο δημόσιο χρέος και η υποβόσκουσα κοινωνική αναταραχή.

Η εβδομαδιαία πολιτική και οικονομική επιθεώρηση Εκόνομιστ σχολιάζει ότι οι εκλογές αναμένεται να αναδείξουν νικητές τους Σοσιαλιστές στην Ελλάδα, αν και χωρίς την αυτοδυναμία που θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ. Όπως εξηγεί ο Εκόνομιστ, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των «παλαιάς κοπής εθνικιστών» του κόμματός του, συνδέοντας το σχόλιο αυτό με την πολιτική ανοίγματος προς την Τουρκία που είχε ακολουθήσει ο κ. Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών. Ούτως ή άλλως το περιοδικό εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι βραχύβια, καθώς ακολουθεί η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ευρωπαϊκή έκδοση της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ θεωρεί ότι η προκήρυξη εκλογών απειλεί να βυθίσει την Ελλάδα σε μια περίοδο αστάθειας...διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: