Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Κώστας Καραμανλής: "Αυτοκτόνησε" για το καλό μας!




της Μαρίας Σεφέρου

Αντί για διαμαρτυρίες κι αφορισμούς, αξίζει να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πολιτικό αυτόχειρα, και να ευχηθούμε “Θεός σχωρέσ’ τον”, ου γαρ οίδε τι εποίησε… Ήθελε, λέει, "νωπή εντολή". Μου θυμίζει το νωπό, δηλαδή το ωμό κρέας. Η προκήρυξη άμεσων εκλογών ήταν μια πράξη "αυτοθυσίας" και υπέρτατου πολιτικού "αλτρουισμού" εκ μέρους του Κώστα Καραμανλή. Ας μην είμαστε αχάριστοι! Από τον περασμένο Φεβρουάριο ο Γιώργος Παπανδρέου βροντοφωνούσε σε κάθε ευκαιρία, εντός κι εκτός Βουλής: «Κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα»! Και ο Καραμανλής επιτέλους του έκανε το χατίρι και παραμέρισε… για να περάσει η Ελλάδα!
(Των ποιων;)

Το εκπληκτικό είναι ότι η ανακοίνωση της πολιτικής αυτοχειρίας – “ευθανασία” την είπαν κάποιοι, αλλά είναι κακοθανασία – έγινε στην πιο κατάλληλη στιγμή, παραμονή της 3ης Σεπτεμβρίου, επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ! Ούτε μια μέρα πριν, ούτε μια μέρα μετά. Εδώ μιλάμε για την απόλυτη πολιτική γενναιοδωρία του Καραμανλή σε right timing! Το απογοητευτικό είναι ότι παρά τη μεγάλη προσφορά του αυτόχειρα στο κόμμα τους, κάποιοι πράσινοι οπαδοί επέπεσαν με μοχθηρία στο άψυχο πολιτικό κουφάρι του για να το ξεσκίσουν εν μέσω κανιβαλικού πάρτι. Επόμενο ήταν, θα μου πεις, αφού αυτά είναι τα "δημοκρατικά" ήθη κι έθιμα του τόπου μας.

Προσωπικά δεν έχω πλέον κίνητρο να κάνω κριτική στον αυτόχειρα για το τι έκανε και τι δεν έκανε στα 5,5 χρόνια της αποτυχημένης πρωθυπουργίας του. Άλλωστε το είχα κάνει πολλές φορές μέσα από τα άρθρα μου με δριμύτητα, συχνά και σκληρότητα, όταν ήταν ακόμη πολιτικά ζωντανός επί σκηνής. Τώρα και αν τον κρίνω ποιον θα ωφελήσει; Ο άνθρωπος είναι πολιτικά νεκρός. Ξοφλημένος, εκτός από το μακρινό ενδεχόμενο της νεκρανάστασης. Δε μαστιγώνεις ένα άλογο όταν εγκαταλείπει την κούρσα και είναι πεσμένο κατά γης. Απλά το λυπάσαι, κι αν μπορείς του επουλώνεις και καμιά πληγή, έτσι από ανθρωπιά...διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: