Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΠαΣοΚ στο καναβάτσο.

Aπό το www.politis-gr.blogspot.com

Όταν ο πολιτικός διάλογος μεταφέρεται στο πεδίο της πολιτικής και αφήνει αυτό της παραπολιτικής τότε τα κτυπήματα που δέχεται το ΠαΣοΚ είναι τόσο δυνατά που το ξαπλώνουν στο πολιτικό καναβάτσο.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτών των κτυπημάτων. Το ΠαΣοΚ δήλωσε ότι θα καταργήσει το ΕΤΑΚ και θα επαναφέρει τον ΦΜΑΠ και τον φόρο κληρονομιάς.

Την απάντηση την έλαβε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου , ο οποίος ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς θα καλύψει το πρόσθετο έλλειμμα των 800 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του ΕΤΑΚ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Όταν κάποιος δεν ξέρει πού θέλει να πάει, είναι φυσικό να οχυρώνεται πίσω από γενικολογίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η κ. Κατσέλη οφείλει να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι αόριστα.

Πώς θα καλύψει το πρόσθετο έλλειμμα των 800 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από την κατάργηση του ΕΤΑΚ;
Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα μέλος του ΟΟΣΑ, η οποία θα φορολογεί τη μεταβίβαση και όχι την κατοχή της ακίνητης περιουσίας;

Ποιο
είναι το αφορολόγητο όριο που θέτει το ΠαΣοΚ και για τον ΦΜΑΠ και για τον φόρο κληρονομιάς; Σήμερα ένα πολίτης με ακίνητη περιουσία 200.000 ευρώ δεν πληρώνει ούτε φόρο κληρονομιάς ούτε ΕΤΑΚ.
Ενώ με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πλήρωνε ΚΑΙ φόρο κληρονομιάς ΚΑΙ φόρο μεταβίβασης. Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ;

Γιατί άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες η πάγια θέση του ΠαΣοΚ για τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με βάση την κλίμακα; Ενώ το πρωί η κ. Κατσέλη σε συνέντευξή της δήλωσε ότι «θα εφαρμοσθεί ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα», το απόγευμα δήλωσε ότι «εξαιρούνται οι τόκοι των καταθέσεων που συνεχίζουν να φορολογούνται αυτοτελώς, όπως σήμερα». Τι μεσολάβησε;

Τέλος, η κ. Κατσέλη όφειλε να γνωρίζει: Πρώτον- Το ποσοστό του φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι 4,7%, σημαντικά χαμηλότερο από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.
Με απλά λόγια, οι πολίτες πληρώνουν αναλογικά λιγότερους φόρους από τις χώρες του ΟΟΣΑ. Και όχι περισσότερους, όπως υποστηρίζει η κ. Κατσέλη.
Μόνο υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν οι πολίτες στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά, εξ όσων γνωρίζω, ούτε το ΠαΣοΚ δεν έχει θέσει θέμα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Δεύτερον
- Η Ελλάδα, μετά τη Φιλανδία, έχει το μεγαλύτερο αφορολόγητο ποσό για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Ας πάψουν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κατσέλη να ζουν με τους μύθους που έχουν δημιουργήσει. Ας προσγειωθούν επιτέλους στην ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ας μην αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες τις θέσεις τους, προσπαθώντας να κρύψουν την προχειρότητα τους και να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες».

Το ΠαΣοΚ ανταπάντησε ότι ... «Σε ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου, δεν χωρά κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να μας λέει, "μπορεί να μας πει το ΠΑΣΟΚ ποιους φόρους θα αυξήσει". Θέλει ο κ. Παπαθανασίου να τα πει αυτά ; Να βγει και να τα πει ....με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή».

Αυτό τους πείραξε ! Δηλαδή εάν έβγαινε ο κ. Παπαθανασίου στο πεζοδρόμιο της Πλατείας Συντάγματος και έθετε αυτά τα ερωτήματα ,δηλώνοντας συγχρόνως ότι ομιλεί με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή , θα ...απαντούσαν;
Ας είμαστε σοβαροί. Όλοι οι πολίτες διαπίστωσαν ότι επί της ουσίας των ερωτημάτων «εποίησαν την νήσσαν». Όπως καταλαβαίνετε η ένδεια απαντήσεων οδηγεί... στο πολιτικό καναβάτσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: