Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ζούμε ημέρες νέου εθνικού διχασμού.

Ζούμε ημέρες νέου εθνικού διχασμού. Ολος ο πολιτικός κόσμος οιωνοσκοπεί για να μαντέψει τι σκοπεύει να κάνει ο κ. Κ. Καραμανλής (σκίτσο). Οι μισοί θεωρούν βέβαιο ότι σήμερα θα έχουμε «διάγγελμα» προκήρυξης εκλογών (τοποθετώ τη λέξη εντός εισαγωγικών διότι διαγγέλματα δικαιούται να απευθύνει μόνον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας). Οι υπόλοιποι εκτιμούν ότι μια τέτοια κίνηση «δεν είναι καραμανλική». Στο σημείο που βρίσκονται τα πράγματα είναι αμφίβολο αν και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής ξέρει πώς να είναι «καραμανλικός», έστω και για τις εντυπώσεις.


Η σύγκρουση κορυφής με επίκεντρο τον κ. Γ. Σουφλιά και τις εισηγήσεις του στον κ. Καραμανλή λαμβάνει καθημερινώς νέες διαστάσεις. Χθες ο κ. Σ.Τσιτουρίδης έκανε μια επιθετική δήλωση. Αυτό που εξόργισε όμως τους φίλους του υπουργού ήταν η μίμηση της κίνησης με το «δίπλωμα» του αφτιού που συνηθίζει να κάνει ο κ. Σουφλιάς για να υποδηλώσει ότι βαριακούει. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν αντέδρασε ούτε στα συντροφικά μαχαιρώματα.


Oι οιωνοσκοπία συνεχίζεται. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος έσπευσε έπειτα από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να εξαφανιστεί από την αίθουσα με μια ατυχή επίδειξη χιούμορ. «Πάω για μπάνιο» είπε στους εμβρόντητους δημοσιογράφους. Επειτα έγινε γνωστό ότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι στη Σουηδία για τις 4-5 Σεπτεμβρίου. Μέσα σε όλα αυτά λίγο έλειψε να εκδηλωθεί αντάρτικο εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Συγκεντρώθηκαν κάποιοι βουλευτές στο καφενείο και εκεί που βαρούσαν μύγες, θεώρησαν πολύ καλή ιδέα το να συγκεντρώσουν υπογραφές σε ένα υπόμνημα με το οποίο θα ζητούσαν από τον κ. Καραμανλή να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Οταν ήρθε η ώρα των υπογραφών οι στυλοβάτες της παράταξης εξαφανίστηκαν, προκαλώντας το ειρωνικό σχόλιο συναδέλφου τους: «Να μαζευτούμε, να πολεμήσετε, και όλοι μαζί να δοξαστούμε».


Βηματοδότης

3 σχόλια:

achillefs είπε...

Oνομαζεται τον Νεοδημοκρατικο δυχασμο "ΕΘΝΙΚΟ"? Πλακα κανετε ρε? Που τους ειδατε τους "δυχασμενους Ελληνες"? Αντιθετος, ενωμενοι ειναι εναντια στην σημερινη παρακμη.

socrates είπε...

Αχιλλέα, αυτό κατάλαβες από την ανάρτηση;
Έρχεσαι από άλλο πλανήτη φίλε μου!

achillefs είπε...

Μονο τον τιτλο ειχα διαβασει και...αυτα. Ειμαι λιγο βιαστικος καμια φορα.