Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Το μήνυμα του χθεσινού debate: «Το μέσο είναι το μήνυμα»!

Από το www.silvercity.gr

Οσοι είχαμε το κουράγιο να παρακολουθήσουν αυτό το πολυσυζητημένο μακρόσυρτο «debate» των πολιτικών για μια ακόμη φορά ίσως να βγάλαμε το ίδιο συμπέρασμα:

«Το μέσο είναι το μήνυμα», μια φράση που δηλώνει κάτι πολύ σημαντικό. Ότι η εξουσία της ενημέρωσης διαθέτει σήμερα όλα τα μέσα για να μας μεταδίδει μηνύματα, χωρίς να χρειάζεται να μας ρωτήσει και να μας πει τίποτα!

Εδώ π.χ. το μόνο που έκανε ήταν να μαζέψει «επί σκηνής» όλο τον πολιτικό μας «θίασο», να τον χτενίσει, να τον μακιγιάρει, να τον στήσει στα έδρανά του, να του δείξει που και πως θα έχει τα χέρια του, που και πως θα κοιτάζει, να τον φωτίζει, να του μετράει ανάποδα 10, 9 , 8, ….., 3 , 2, 1 και να του δώσει την εντολή: «ξεκινάμε»!

Ναι, ξεκινάνε, αλλά να πάνε που; Απομονωμένοι παντελώς από το γίγνεσθαι του έξω κόσμου που τους παρακολουθεί μέσα από το ψυχρό τηλεοπτικό γυαλί, χιλιόμετρα μακριά από το δωμάτιο του στημένου από το μέσο πλαστικού σκηνικού τους.

Ναι, ξεκινάνε, αλλά να πάνε που; Να δουν μήπως τα προβλήματα της σημερινής κατάντιας μας; Μα δεν τους ρωτάμε πια το πώς και το γιατί. Πες, πες, μας μάθαμε και εμάς να λέμε ότι για όλα φταίνε οι … προηγούμενοι. Ισως κι οι.. επόμενοι και ας μην ήρθαν ακόμη!

Ναι, ξεκινάνε, αλλά να πάμε που; Ν’ ανασάνουν και να ξαποστάσουν μαζί μας στα γύρω δάση; Μα δεν γίνεται. Δεν το επιτρέπει πλέον το «Νέο Χωροταξικό» της ασυδοσίας των ημέτερων τους πάνω στην ολοκληρωτικά πια καμένη και βάναυσα καταπατημένη γη μας.

Ναι, ξεκινάνε, αλλά να πάνε που; Μήπως στα ακρονήσια μας; Μα τώρα πρέπει… να παίρνουμε άδεια να τα επισκεφτούμε από τον κουμπάρο κ. Ερντογάν, αν μας τη δώσει βέβαια, αφού βλέπουμε πως είναι η περίοδος του εικονικού βομβαρδισμού τους από τα μαχητικά του!

Ναι, ξεκινάνε, αλλά να πάνε που; Πουθενά ! Δεν χρειάζεται να πάνε πουθενά. Γιατί η δράση μεταφέρεται πια στο «γυαλί» και απ' εκεί πολύ εύκολα στη φαντασία. Ποτέ όμως στην πραγματικότητα!

Οι δημοσιογράφοι διατύπωσαν στο "debate" (πάνε πια και τα ελληνικά μας) κάποιες ερωτήσεις. Ε και; Οι ερωτήσεις είναι το θέμα, ή οι γνωστές από πριν μη απαντήσεις; Και αν πάμε πιο πέρα θα ρωτήσουμε: Οι απαντήσεις είναι το θέμα, ή τον ποιος έγραψε το «γυαλί» ως ο πιο τηλεοπτικά επιτυχής για τις «μάζες»;

Και εμείς; Εμείς που αποτελούμε τη «μάζα» καθόμαστε να βλέπουμε το είδωλο της εικόνας μας που καθρεπτίζεται στο γυαλί του μέσου, ανήμποροι πια να σηκωθούμε να πατήσουμε το κουμπί του τέλους της εικονικής πραγματικότητας που αυτό μας επιβάλει.

Του τέλους ενός MATRIX μέσα στο οποίο μας έμαθε πια να ζούμε. Του τέλους μια τηλεοπτικής εικονικής «δημοκρατίας», που θέλει να μιλάει για εμάς, αντί για εμάς! Εμείς άραγε στις 4 Οκτωβρίου θα μιλήσουμε για εμάς; Ιδού η απορία!!


Argyros

Δεν υπάρχουν σχόλια: