Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Το τέλος του παραμυθιού είναι κοντά.

του Γιάννη Παπαϊωάννου



Ζούμε στην ΕΕ διαχειριζόμαστε το Ευρώ που είναι κοινή περιουσία όλων των



ευρωπαίων. Σύντομα η ΕΕ θα αντιδράσει στα χρέη μας και θα μας βάλει χέρι.


Σε αυτό το πλαίσιο της ΕΕ, οι μόνοι σίγουροι δρόμοι για να πετύχει το ΠΑΣΟΚ είναι:


Η κεντροδεξιά πολιτική που θα φέρει ανάπτυξη και κερδη για ευρύτερα στρώματα.


Η κεντροδεξιά πολιτική για τους εργολάβους που ξεδιάντροπα έχουν αρχίσει την εκβιαστική αντίστροφη μέτρηση.


Έτσι σήμερα διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ: “Ας μην έχουμε όμως αυταπάτες. Η οικονομική θέση της χώρας είναι όντως δραματική, ίσως χειρότερη και από αυτήν που περιγράφει ο κ. Παπανδρέου. Αργά ή γρήγορα, η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί σχεδόν αποκλειστικά προς τη ζώνη των εκτροχιασμένων δημόσιων οικονομικών”.


(ΣΣ: Εννοεί: ας μην έχουμε αυταπάτες… ο Παπανδρέου θα ωριμάσει”)


Τα θέμα είναι ότι οι πολιτικές αυτές έχουν κόστος για το πολίτικο σύστημα. Έχουν κόστος εντός ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή η αναξιοπιστία της αριστεράς λύνει τα χέρια του κεφαλαίου για να “πειραματιστεί” ενώ κρατά το κόστος αυτό στο μέγεθος της απλής δυσφορίας και σε μια δεξαμενή που ψήνεται σιγά σιγά στην ιδέα της ανικανότητας και του νέου.


Μην έχετε αυταπάτες οι Δημοσκοπήσεις με την θετική εικόνα για την νέα κυβέρνηση είναι μέρος σχεδίου. Δημοσκοπήσεις 10 ημέρες μετά τις εκλογές δεν γίνονται χωρίς λόγο. Το τέλος παραμυθιού είναι κοντά.


Στήνεται σταδιακά σκηνικό παρέμβασης στην πολιτική ζωή του τόπου και το μόνο που κρατά τα πράγματα σχετικά σταθερά είναι η ανυπαρξία αντιπολίτευσης και οι περιβόητες 100 ημέρες.


“Η μητέρα όλων των μαχών” είναι μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: