Tου Πασχου ΜανδραβεληΕίναι προφανές ότι, όταν συλληφθούν οι ψυχασθενείς με τα καλάσνικοφ, μπορούν να ζητήσουν την αθώωσή τους ισχυριζόμενοι ότι «τελούσαν υπό νομική πλάνη, θεωρώντας ότι στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας αντίστοιχες ενέργειες καταγράφονται συχνά».
Δεν είναι καλαμπούρι, είναι το σκεπτικό του εισαγγελέα Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης, με το οποίο αθώωσε έξι νεαρούς, οι οποίοι «έχτισαν» εντός του γραφείου τον αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Θανάση Καραμπίνη. Ο εισαγγελέας της έδρας διαπίστωσε ότι «τα αδικήματα της άσκησης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης φαίνεται από τις καταθέσεις και τα στοιχεία της δικογραφίας ότι έχουν αντικειμενικά διαπραχθεί». Παρ’ όλα αυτά, οι έξι «χτίστες» αθωώθηκαν διότι νόμιζαν ότι «νόμος είναι το δίκιο του φοιτητή να χτίζει εντός των γραφείων του τους πρυτάνεις».
Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του βουλευτή του Συνασπισμού κ. Τάσου Κουράκη, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι την Ξάνθη για να υπερασπιστεί το δίκιο των χουλιγκάνων να διαμαρτύρονται όπως γουστάρουν, ακόμη και με μυστρί, λάσπη και τούβλα (η λάσπη κυριολεκτικά και μεταφορικά). Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Συνασπισμού, «ο Τάσος Κουράκης επαίνεσε τη στάση των φοιτητών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, και καταφέρθηκε κατά του εισαγγελέα, ο οποίος στοχοποίησε τους έξι φοιτητές, που υλοποιούσαν απόφαση του συλλόγου τους, στρεφόμενος εμμέσως κατά του πανεπιστημιακού ασύλου».
Με άλλα λόγια, ο κ. Κουράκης –έχοντας και τις ευλογίες του Συνασπισμού– επαίνεσε την παρανομία των φοιτητών βαφτίζοντας τη φθορά δημόσιας περιουσίας και τον τραμπουκισμό στο πρόσωπο ενός καθηγητή και εκλεγμένου αντιπρύτανη ως «εύρυθμη λειτουργία του ασύλου». Με άλλα λόγια, εκεί που οι χούλιγκαν μας χρωστούσαν, ο Συνασπισμός ζητάει και το βόδι, διότι «στοχοποιήθηκαν» οι χτίστες!
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του «επαναστατικού παραλογισμού», που δέρνει εσχάτως τον ΣΥΝ, και αφού κατά τον κ. Κουράκη το χτίσιμο καθηγητών ή πρυτάνεων εντός των γραφείων είναι καλό πράγμα – «υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου» –, να νομιμοποιηθεί. Να μπορεί, όποιος διαφωνεί με κάποιον, να χτίζει συμβολικά την είσοδο του γραφείου του. Ετσι, αφενός θα έχουμε οικονομικό όφελος (η οικοδομή είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας κι εσχάτως έχει κάμψη) και αφετέρου θα έχουμε καθημερινά χάπενινγκ. Οι φοιτητές θα χτίζουν τους πρυτάνεις, οι εκφωνητές του Πολυτεχνείου θα μπορούν να χτίζουν την είσοδο της ΓΑΔΑ, ο ΛΑΟΣ θα μπορεί να χτίζει τα γραφεία του ΣΥΝ στην Κουμουνδούρου...
Γιατί όχι; Αφού το χτίσιμο των γραφείων είναι απλώς συμβολική πράξη, η οποία δεν πρέπει να ενοχλεί κανέναν και αποσκοπεί σε ιερούς σκοπούς, γιατί να μη διευρυνθεί; Γιατί ο δημοκρατικός διάλογος με το μυστρί να παραμείνει εντός των πανεπιστημιακών τειχών; Γιατί να μην μπορούν όλοι να χτίζουν όλους; Οι ακροδεξιοί να χτίζουν τα γραφεία των «επαναστατών», οι επαναστάτες των ρεφορμιστών, οι ρεφορμιστές των δεξιών κ. ο. κ. Είναι σίγουρο ότι ο καλός δημοκράτης κ. Κουράκης θα τρέξει να υπερασπιστεί το δικαίωμα κάθε ομάδας πολιτών να χτίζει τους αντιπάλους της· πάντα «συμβολικά» και φυσικά υλοποιώντας αποφάσεις συλλογικών οργάνων.
3 σχόλια:
Δυστυχως,ακομα πληρωνουμε τον εμφυλιο και τη χουντα,τη ευγενει φροντιδι πολλων δημοσιοκαφρων,αλλα και κομμματοσκυλων.
Ο συνασπισμος ομως,εχει ξεπερασει τα ορια προ πολλου.
Βεβαια,ενα τετοιο μαζεμα ετεροκλητων στοιχειων,υπο ενα ιδεολογικο μανδυα,που γραφει απ εξω προοδευτικοτητα,κατι τετοια αποτελεσματα θα εχει.
Αλλα ο περι ου ο λογος,καθως και ο ετερος καππαδοκης,ο Στρατουλης,κι εκεινος κατ επαγγελμα υπερασπιστης των πτωχων και των αδυνατων,εχουν ξεπερασει καθ οριο γραφικοτητος,και εχουν παει σε καποιο αλλο ακρο,που καλυτερα να μην το αναφερω,αλλα το καταλαβαινετε ολοι.
ΠΑΣΟΚ
Εγινε και αυτο!!
Σημερα λιγο πριν τις 14.00 και πριν κλεισει το Yπουγειο Παιδειας μπηκε στον χωρο του Υπουργείου ο ηγέτης των εντιμων πρασινοφρουρών μαζί με τρεις εμπίστους!!
Από τα "παράθυρα πήδαγαν" οι δεξιοί και την κοπάναγαν μόλις είδαν τον δρ Κουτσούκο και τους έντιμους πρασινοφρουρούς!!
Χειροκροτήματα στην είσοδο του υπουργείου από δημοκρατικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς!!Μια κυρία αναφώνησε:
' ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ....ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΤΙΛΗ...."
Ο "θρύλος' Δρ Κουτσούκος ξεπέρασε κάθε προσμονή!!
Τρεις δεξιές Διευθύντριες κλείστηκαν στις τουαλέτες και ακόμα να βγούνε (κατουρήθηκαν πάνω τους)!!
Πέντε δεξιοί χαφιέδες-μιζαδώροι την κοπάνησαν με το εσωτερικό ασανσερ από την πλευρά της ΑΣΠΑΙΤΕ!!
Μόλις ακούστηκε στην ΑΣΠΑΙΤΕ ότι ο δρ Κουτσούκος είναι στο Παιδείας άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι προς την έξοδο κατι "καθηγήτριες" και κάτι "καθηγητές χωρίς πτυχία και προσόντα!!
Μέχρι και τα ποντίκια βγήκαν από τα λαγούμια και τα σκιουράκια της ΑΣΠΑΙΤΕ να δούν τί συμβαίνει!!
Τό νέο μεταδόθηκε με ηλεκτρονική ταχύτητα!!!
'Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΜΠΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...
ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ/ΣΕΛΕΤΕ!!!
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ!!!
ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΕΤΙΑ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ'?
Συγκινημένοι οι υπάλληλοι χαιρέτησαν τον Δρ Κουτσούκο Αναστάσιο ...
Επίτέλους Τέλος
που έλεγε και ο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!
Kι εσυ ποιος εισαι μωρε παλληκαρα μου,που τα λες αυτα,λες και δεν ξερουμε στατιστικα,και το ποιον του μεσου ΝΔκρατη;
Απαιδευτος ειναι κι αυτος,και μισαλλοδοξος.
Στατιστικα,τα ιδια σκατα ειναι ολοι τους,αλλα εσυ βλεπεις μονο τη μια πλευρα.
Τι να σου πω,για κλαματα εισαι κι εσυ.
Δημοσίευση σχολίου