Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Περισσότερα από 200.000 παράνομα όπλα στην Κρήτη!

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Καρεκλάκη

Αυστηρότερη εφαρμογή του ισχύοντος νόμου για την οπλοκατοχή προτείνουν έγκριτοι δικηγόροι του Ηρακλείου αντί για μεταβολή του αδικήματος από πλημμέλημα σε κακούργημα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε μία προσπάθεια να πατάξει την εγκληματικότητα.
Διατυπώνουν την άποψη ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι επαρκής για την αντιμετώπιση του φαινομένου αφού προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε έτη, επισημαίνουν ωστόσο ότι πολύ σπάνια επιβάλλεται η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή. Συνήθως η αυστηρότερη ποινή που επιβάλλεται δεν ξεπερνά τους δώδεκα μήνες. Τονίζουν ακόμα ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι σαφές για τις περιπτώσεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Πάντως στην «πατρίδα» της οπλοκατοχής-όπως δυστυχώς θεωρείται η Κρήτη- η επίμαχη ρύθμιση αναμένεται να «συναντήσει» σθεναρή αντίσταση, παρά τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί κατά καιρούς για τον αφοπλισμό των Κρητικών και κυρίως τα θύματα των άσκοπων πυροβολισμών αλλά και των εγκληματικών ενεργειών.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την άποψη ότι «η κείμενη νομοθεσία είναι επαρκής και η μεταβολή του χαρακτηρισμού της πράξης, δεν θα συντελέσει στον περιορισμό του φαινομένου»...[...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: