Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΧΑΡΕΙΤΕ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ

Όσο είμαστε ακόμα στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μπορούμε λίγο να χαρούμε, μιας και ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.


Όταν όμως περάσουν, θα τις αναπολείτε.


Σύμφωνα με τις τελευταίες σκέψεις η κυβέρνηση θέλει μεν να βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες, και να τονώσει αν γίνεται την ρευστότητα, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει και την οικονομική δυσμένεια στην οποία βρισκόμαστε, η οποία την αναγκάζει να στραφεί σε σκληρά μέτρα, προκειμένου να υπάρχουν και εισπράξεις.


Μπορεί να υπόσχεται δηλαδή Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ευνοϊκές ρυθμίσεις σε δανειολήπτες, ενίσχυση ρευστότητας και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από το "τυράκι" που θα μας στείλει αργά ή γρήγορα στην φάκα.


Γιατί μπορεί να ωφεληθούν προς το παρόν κάποιοι, αλλά τα επόμενα μέτρα θα είναι για όλους τους πολίτες και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα.


Τι μας περιμένει;


Αλλαγές στο ασφαλιστικό, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση έμμεσων φόρων, μείωση δημοσίων υπαλλήλων και άλλα πολλά.


Ουφ, και μόνο περιληπτικά μας αγχώνουν....


Αφήστε, ας μείνουμε στις 100 μέρες προς το παρόν, να καμαρώσουμε τον νέο πρωθυπουργό όσο προλαβαίνουμε γιατί από το 2010 σφίγγουν για τα καλά τα πράγματα....


http://mediasoup.gr/node/6473

Δεν υπάρχουν σχόλια: