Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Κι' όμως.! Λεφτά υπήρχαν, αλλά φαγώθηκαν από τους αλήτες.!

του Γιαννίωτη

Ευτυχώς!

Η χειρότερη κυβέρνηση από της μεταπολιτεύσεως μέχρι την 4ην Οκτωβρίου 2009, έχει γίνει παρελθόν.
Ο λόγος βεβαίως για την ανύπαρκτη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και των πέριξ αυτού τρωκτικών του δημοσίου χρήματος.
Δύο φορές ο Ελληνικός λαός τον περιέβαλε με εμπιστοσύνη εκλέγοντάς τον Πρωθυπουργό, και ισάριθμες φορές διαψεύσθηκε.
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται ότι από την ανύπαρκη κυβέρνηση του Καραμανλή, πέσαμε στα χέρια των πολιτικών ..."αγγέλων" του Γιώργου Παπανδρέου.
Απεναντίας.
Καμία απαίτηση πλέον δεν έχουμε από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία κατά το περελθόν είχε καθιερώσει ως σήμα κατατεθέν της την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, την κλεψιά, την αλαζονεία, την ρεμούλα και ότι τέλος πάντων συναφές υπάρχει στο Ελληνικό λεξιλόγιο.
Όμως.!!!
Από την κυβέρνηση Καραμανλή και προσωπικά από τον ίδιο, οι πολίτες είχαν πολλές απαιτήσεις, γιατί εξ αρχής είχαν πιστέψει ότι θα προσπαθούσε τουλάχιστον να μαζέψει τα ..."πράσινα" ασυμάζευτα.
Οι πολίτες όμως διαψεύσθηκαν δις.
Οι ίδιοι κλέφτες - αλήτες συνέχισαν το μεγάλο φαγοπότι χωρίς ...σταματημό και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι - προφανώς κλέφτες και οι ίδιοι - όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν αυτό το αίσχος, αλλά απεναντίας δεν φρόντισαν να βάλουν ούτε καν "μέτρο" στη δημόσια ...κλεψιά.
Κατά τα άλλα, μας ...εκπλήσσουν οι αρνητικές πρωτιές της χώρας μας.!!!
Κρατείστε κάποια νούμερα, και φροντείστε να ...κρατηθείτε κι' εσείς από κάπου για να μην πέσετε.!
15,8 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος το 2008 μόνο για τα ...[...]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιαννιώτη, είμαι σχεδόν φανατικός αναγνώστης σου εδώ και πολύ καιρό.
Σαν οικονομολόγος επί 25 χρόνια, από τα οποία τα 12 εργαζόμενος στο εξωτερικό μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι πιό λανθασμένη ανάρτηση που έχεις ανεβάσει.
Να δεχθώ ότι δεν έγινε αρκετή περιστολή δαπανών, να δεχθώ ότι δεν κόπηκαν αρκετοί κρατικοί κόλοι, να δεχθώ ότι η "ήπια" προσαρμογή" που είχε στο μυαλό του ο Καραμανλής ήταν στρατηγικά λανθασμένη.
Ξεχνάς όμως τόσες ιδιωτικοποιήσεις, ξεχνάς τόσες θεσμικές παρεμβάσεις στη σωστή κατεύθυνση και, πάνω από όλα, ξεχνάς τον ανηλεή πόλεμο που είχε από τα λαϊκίζοντα ΜΜΕ και τον ανεύθυνο Γιωργάκη.
Ειδικά την τελευταία διετία που είχε 151 βουλευτές τα χέρια του ήταν δεμένα πισθάγγονα.
Αε μην παρασυρόμαστε από τις παρορμήσεις της στιγμής.
Οταν πρέπει συγχρόνως να αντιμετωπίσεις ένα αδηφάγο δημόσιο τομέα αλλά και τους τόκους του παρελθόντος το μίγμα είναι εκρηκτικό.
Τα ίδια έχει σήμερα να αντιμετωπίσει ο Γιωγάκης. Παρόλο που δεν έχει πίεση ούτε από τα ΜΜΕ ούτε από τα συνδικάτα δεν πρόκειται να τα βγάλει πέρα ούτε αυτός, για διαφορετικούς όμως λόγους, προφανώς ιδεολογικούς.