Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Γιατί ο Καραμανλής παρέδωσε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ;

Για τον πολιτικό Κώστα Καραμανλή, κυρίως όμως για την εικόνα την οποία σχηματίζουν πρόχειρα για αυτόν πολλοί συμπολίτες μας μετά τις εκλογές, ισχύει αυτό που έλεγε κάποτε ο Βωβενάργκ: «Η απογοήτευση είναι η μεγαλύτερη πλάνη». Πράγματι, πλανώνται όσοι, απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου, θεωρούν ότι ο Καραμανλής τελείωσε ως πολιτικός πρώτης γραμμής. Ως πολιτικός ηγέτης. Κι όσοι βγάζουν συμπεράσματα με επίκεντρο την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κοιτάζουν με προσοχή το δέντρο, προσέχουν τον κορμό και τα φυλλώματά του, αγνοούν όμως ότι βρίσκονται ήδη μέσα σε πυκνό δάσος…

Έκανε λάθη ο Καραμανλής; Απάντηση: Αρνούμαι να μπω στη μεγάλη ουρά των συγχρόνων Επιμηθέων και να ρίξω τον λίθο του αναθέματος. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί. Συγκεκριμένα, ο Καραμανλής πλήρωσε –από τα πολλά του λάθη- ένα, που απεδείχθη ότι ήταν το πιο καθοριστικό.

Πριν όμως πάμε σε αυτό, είναι χρήσιμο να διατυπώσουμε ορισμένα ερωτήματα:...[...]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρα
Διοτι ωςεξυπνος Σερραιος ..σκεφτηκε...πολλα φαγανε ..οι γρουσουζιδες ,που να τους μαζευω ,ας φυγω γιατι δεν με σωσζει τιποτα μονο ο ....ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Οπως τα λες ειναι φιλε μου.Δε μπορουσε να τους μαζεψει,γι αυτο,τους αδειασε.