Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από ντοκουμέντα της εποχής


Η PIAZZA del POPOLO, τιμάει την 36η επέτειο του Πολυτεχνείου. Τιμάει μια γενιά που δεν πρέπει να ξεχαστεί από κανέναν. Μια γενιά που πρέπει να θυμίζει σ’ όλους μας, τους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια. 36 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο ΖΕΙ! Ζει σαν μια μορφή Ελευθερίας. Ζει μέσα από τους αγώνες όλων των λαών για την Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Ζει και προβάλει σαν ανάγκη μαζικής συσπείρωσης για αγώνα.
Από σήμερα η PIAZZA del POPOLO TV θα εκπέμπει σπάνιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την εξέγερση των φοιτητών Πολυτεχνείου.
Δείτε το αντιφασιστικό ντοκουμέντο «Εδώ Πολυτεχνείο», που περιγράφει τα γεγονότα αλληλεγγύης, λαϊκής συμμετοχής και ηρωισμού, του αγώνα εναντίον της χουντικής δικτατορίας. Η ταινία αυτή, για εμφανής λόγους, γυρίστηκε στο Μιλάνο την περίοδο της χούντας, με υλικό ντοκιμαντέρ, που κρυφά έφυγε από την Αθήνα και με σκηνοθετημένα γυρίσματα στα οποία πήραν μέρος Έλληνες και Ιταλοί φοιτητές, καθώς και Έλληνες πολιτικοί εξόριστοι, στενοί συνεργάτες του σκηνοθέτη. Αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο της κατάστασης που επικρατούσε, παρουσιάζοντας μέσα από έναν έξοχο συνδυασμό πραγματικών στοιχείων – ντοκουμέντων και κινηματογραφικού έργου. Η μουσική είναι του Μίκη Θεοδωράκη. Η ελληνική αφήγηση του Αλέξανδρου Παναγούλη και η ιταλική του γερουσιαστή Ουμπέρτο Τερρατσίνι...[...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: