Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ν. Σηφουνάκης: "Δύσκολη η επανάκτηση του ελέγχου στον ΟΤΕ"

Tι μας λέτε τώρα κε Σηφουνάκη το ΠΑΣΟΚ άλλα έλεγε προεκλογικά για τον ΟΤΕ.


Δήλωση Λούκα Κατσέλη 11.06.09:

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Για το ΠΑΣΟΚ, στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές, οι οποίες έχουν σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, οφείλουν να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου. Το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων της.

Διαβάζουμε σήμερα στο Capital.gr :

Με το ποσό των 4 δισ. ευρώ θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός εάν το Δημόσιο επιχειρήσει να ανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, εγχείρημα που κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη στον Αθήνα 9,84 ο υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων κ Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος χαρακτήρισε παράλληλα “άφρονα πράξη της προηγούμενης κυβέρνησης να πουλήσει επιπλέον 5% του Οργανισμού στη Deutsche Telekom.

Αναλυτικά, ο κ. Σηφουνάκης ερωτηθείς εάν θα υπάρξει η επαναδιαπραγμάτευση με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ, ανέφερε πως ο γερμανικός όμιλος σήμερα κατέχει το 30% και μαζί με τις μετοχές που έχουν αποκτηθεί ελέγχει πλήρως τον ΟΤΕ και πλέον και τη Γενική Συνέλευση.

“Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι σήμερα το ελληνικό δημόσιο εάν θέλει να επανακτήσει τον ΟΤΕ θα πρέπει να δώσει 4 δισ. ευρώ, Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο, με τη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα το επιτρέψει ποτέ. Ακόμα και να υποβάλουμε κάποιο σχέδιο, ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα το απορρίψει”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Άρα δεν μπορούν να μπουν στον προϋπολογισμό τουλάχιστον φέτος, για το 2010 χρήματα προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει τουλάχιστον το 5%”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Σηφουνάκης κατέληξε λέγοντας πως “μετά αν θέλετε στην άφρονα πράξη, θα μου επιτρέψετε, να πω της προηγούμενης Κυβέρνησης που πούλησε το 5% του ΟΤΕ, τα πράγματα πράγματι είναι πάρα πολύ δύσκολα και είναι δυσβάστακτο και θα ήταν παράλογο για την ελληνική Κυβέρνηση σήμερα έτσι όπως είναι τα πράγματα να προτάξει αυτό (σ.σ. την επανάκτηση του ελέγχου στον ΟΤΕ) και να μην προτάξει τουλάχιστον να εξυγιανθεί η οικονομία, να μπορέσουμε να μειώσουμε το έλλειμμα και στη συνέχεια βεβαίως να δούμε τι θα κάνουμε και μ’ αυτό το θέμα”.

"Λεφτά υπάρχουν...που πήγαν τα λεφτά ; "

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΑ ΣΕ 100 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Θα προσπαθησουμε ειπε,οχι θα το κανουμε καλα και σωνει.
Ε,δεν γινεται.Παπαλα.
Αλλα εσενα,τι σε κοφτει ρε παλληκαρι,για το τι και πως εψηφισε ο ενας η ο αλλος;
Βεληγκεκα θα σε βαλουν στο κεφαλι τους,για να τους μαλωσεις;
Εσυ καμαρωτα εψηφισες ΤΟΝ ηγετη.(Αυτον που μας φορτωσες για 5 χρονια,προκειμενου να μας σωσει.Ε,μας εσωσε.Τι αλλο θες;Πληρωνε τωρα το λογαριασμο).
Ασε τους αλλους,να ψηφισουν ο,τι γουσταρουν.
Αει ξυς τα ποδια σου,για να μην πω τιποτ αλλο.