Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Μετά το "κράξιμο" Παπουτσή όπισθεν ολοταχώς για το πάγωμα μισθών.

Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον κο Χρ.Παπουτσή για την στάση που τήρησε χθες στην βουλή για την φοροκαταιγίδα που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιτέλους θα μας απαντήσει κάποιος. Ο Καραμανλής είναι αυτός που ακούμε η ο Γιώργος Παπανδρέου; Ο Παπακωνσταντίνου η ο Αλογοσκούφης;

Η οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα επήλθε λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα στη Βουλή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου Χρήστου Παπουτσή αλλά και τις έντονες αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ. Σε αυστηρή γλώσσα ο κ. Παπουτσής από το βήμα της Βουλής απηύθυνε δριμύτατες συστάσεις προς την κυβέρνηση για τη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί, καλώντας παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει το συγκεκριμένο μέτρο.

«Τα 2.000 ευρώ τον μήνα μεικτά είναι εισόδημα για τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη, δεν θα πληρώσουν ξανά αυτοί το βάρος της κρίσης», είπε χαρακτη ριστικά και ζήτησε απο την κυβέρνηση να αναλογιστεί τη σημερινή πραγματικότητα εφόσον διατυπώνει απόψεις περί εισοδηματικής πολιτικής και «δημιουργεί σύγχυση σε μια εποχή όπου χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και συνευθύνη των πολιτών, η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της οικονομικής συγκυρίας και κυρίως να ενισχύσουμε τη χάραξη μιας νέας δημοσιονομικής πολιτικής όπως είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση».

Ο κ. Παπουτσής που διατεινόταν ότι δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για το θέμα, είχε γίνει από νωρίς το πρωί δέκτης πολλών παραπόνων από τους βουλευτές του κόμματος ότι τόσο καίριες αποφάσεις λαμβάνονται εν άγνοια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μάλιστα είχαν ζητήσει να υπάρξουν κριτήρια κοινωνικά, φορολογικά και άλλα, πριν επιβληθεί το πάγωμα. Βουλευτές ερμήνευαν την παρέμβαση Παπουτσή ως «μια προσπάθεια να χτυπήσει καμπανάκι στην κυβέρνηση καλώντας την να αφουγκραστεί την κοινωνία και να προχωρήσει στην εκπλήρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού ώστε να μη δίνει επιχειρήματα στη Ν.Δ. που κατηγορεί για αναξιοπιστία τον Γιώργο Παπανδρέου».

Αργότερα ο ίδιος μιλώντας με δημοσιογράφους είχε υποστηρίξει την άποψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση με βάση τα πραγματικά γεγονότα.

1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Σιγα μωρε το σωτηρα της ανθρωποτητος.
Δηλαδη αν ειχαν βαλει 3 χιλιαρικα,νομιζετε οτι παλι δεν θαβγαινε να το παιξει ...Καραμουρτζουνης;
Το κακο ειναι,οτι η κυβερνηση,μαρχισε να κανει πισω,και αυτο,δεν θα της βγει σε καλο,γιατι δοθηκε το μηνυμα οτι αμα πιεσετε πολυ,θα γινει η δουλεια σας.
Οσοι πιστοι,προσελθετε λόιπον.
Οσο για τον Παπυτση,εξασαφαλισε κι αυτος το ενα τεταρτο δημοσιοτητος,οπως ελεγε ο Αντυ Γουορχολ.