Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Τσίπρας - «Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς πυξίδα»

«Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς πυξίδα», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, και εξέφρασε την εκτίμηση πως αν συνεχίσει έτσι «πολύ γρήγορα θα φάει τα μούτρα της».

«Η λέξη που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση σήμερα είναι η λέξη ανεμόμυλος. Αλέθει ανέμους, σπέρνει ανέμους, πολύ γρήγορα θα θερίσει και θύελλες. Δεν εξηγείται αλλιώς το πώς, μέσα σε 24 ώρες, φαίνεται να αλλάζουν στρατηγικές», είπε για το ζήτημα «παγώματος» μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και σημείωσε: «Ας μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας ο πρωθυπουργός και αν η στρατηγική της κυβέρνησης είναι το πάγωμα μισθών και συντάξεων, τότε ας μας πει ότι με έναν μήνα καθυστέρηση βρήκε ταύτιση με όσα έλεγε ο Κώστας Καραμανλής και καταποντίστηκε. Εάν οι αντιδράσεις για το πάγωμα μισθών και συντάξεων ήταν ισχυρές και ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί, οι αντιδράσεις που θα συναντήσει, αν προχωρήσει στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, θα είναι τόσο μεγάλες, που οι προχθεσινές θα φαντάζουν ως μηδαμινές».

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, είπε ότι είναι «προϋπολογισμός αδιεξόδων».

Σχετικά με την ανάδειξη προέδρου και υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι με βασική ευθύνη των δύο κυρίαρχων ομάδων, των σοσιαλδημοκρατών και των συντηρητικών, «η Ε.Ε. επιλέγει να είναι ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά ταυτόχρονα και πολιτικός νάνος».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Exei δικηο στη βαση αυτων που λεει.
Πραγματι,απο τη στιγμη που ηρκεσε ενας Παπουτσης,για να κανει αμεσως πισω,σκεψου τι εχει να γινει,αμα κατεβουν τιποτα χιλιαδες,οπως εγινε επι Σημιτη και Γιαννιτση.
Εχω αρχισει να απογοητευομαι.