Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Το Ψηφιακό Μαξίμου

Είναι ορισμένα πράγματα που για να γίνουν πρέπει κάποιος πρώτα απ’ όλα να πιστεύει σε αυτά. Ιδιαίτερα αν είναι Πρωθυπουργός. Μερικές φορές δεν φτάνει να (νομίζει ότι) έχει το γενικό πρόσταγμα. Αυτά τα είδαμε, και οι πληγές είναι ακόμη νωπές. Πρέπει ο Chief να μεταλαμπαδεύει το μικρό ή μεγαλύτερο όραμα προς μία παραγωγική κατεύθυνση.

Αυτό προσπαθεί να κάνει ο Γιώργος Παπανδρεου (Cyber George στη γλώσσα των bloggers) με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Είμαι σίγουρος ότι η σκέψη του κινείται προς τις υγιείς μορφές της ψηφιακής επανάστασης, με άξονες τη διαφάνεια, την ενίσχυση της παραγωγικότητας, την καθετοποίηση της ψηφιοποίησης με τη στρατηγική έννοια, αλλά και τη ψηφιακή αυτο-οργάνωση σε επίπεδο μονάδων. Εκεί, και σε μερικούς άλλους, πιο σύνθετους άξονες στηρίζεται άλλωστε η επιτυχής εφαρμογή του eGovernance.


Και βέβαια, όλα ξεκινάνε από τον επικεφαλής, ιδιαίτερα η επιτυχία, γιατί σε περίπτωση αποτυχίας, την περιγραφή τη δανειζόμαστε από τη λαϊκή θυμοσοφία, που πολλές φορές έχει φανεί χρήσιμη τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης διακυβέρνησης.


Αυτό σημαίνει ψηφιοποίηση του ‘Μαξίμου’, με την έννοια της διακυβέρνησης, γιατί το κτίριο απ’ ότι φαίνεται έχει μάλλον συμβολικό...[...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: