Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Αγώνας "νοκ αουτ" για τους δύο ...μονομάχους.!

Του Γιαννίωτη

Δέκα μέρες πριν από την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα της Ν.Δ. και το κλίμα - δυστυχώς - πωλώνεται επικίνδυνα, αγγίζοντας ακόμη και αυτά ταύτα τα όρια της ...διάσπασης.!
Γιατί πολώνεται άραγε το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων;
Γιατί τα επιτελεία των υποψηφίων επιδίδονται απεγνωσμένα σε αγώνα πλήξης των προφίλ των, και επιχειρούν να ..."γαντζωθούν" από το παρελθόν τους;
Η απάντηση - κατά τη γνώμη μας - είναι μόνο μία.!
Ούτε η Ντόρα, αλλά ούτε και ο Αντώνης έχουν άλλα ... "περιθώρια" για "αρχηγιλίκια" μετά απ' αυτήν την εκλογή.
Όταν είσαι γόνος ενός πολιτικού τζακιού όπως το "Μητσοτακέϊκο", προετοιμάζεσαι με κόπο και χρήμα 20 περίπου χρόνια για μια ...στιγμή, για την αρχηγία, έχεις πάρει άτυπα έστω το "δαχτυλίδι" απ' τον Καραμανλή, και όταν έρχεται αυτή η στιγμή, κινδυνεύεις να χάσεις απ' τον αντίπαλο που θεωρείς - δημόσια τουλάχιστον - ότι πριν 17 χρόνια ..."γκρέμισε" τον πατέρα σου απ' την πρωθυπουργία, ενώ απουσίαζε άλλα 10 απ' το κόμμα όταν εσύ έδινες μάχες, τότε ακόμη και η Ντόρα να είσαι, χάνεις την ψυχραιμία σου, κι απ' την άλλη...[...]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα debate δύο υποψηφίων του ιδίου κόμματος είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ριψοκίνδυνη διαδικασία σε ότι αφορά την ενότητα την επόμενη ημέρα (30 Νοεμβρίου).
Εάν ειπωθούν βαριές κουβέντες ανάμεσα στον Αντώνη και τη Ντόρα (που θα ειπωθούν) η Νέα Δημοκρατία θα έχει διασπασθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
Some words are better left unsaid, λένε οι Αγγλοσάξονες.
Είναι εντελώς ανεύθυνη η στάση της Ντόρας να ζητάει εσωκομματικό ντιμπέϊτ, αποδεικνύει τη ρηχότητα της πολιτικής της σκέψης μή συνειδητοποιώντας ότι σπρώχνει μία ολόκληρη παράταξη σε διάσπαση.
Είτε είναι εντελώς απελπισμένη, είτε είναι επικίνδυνα επιπόλαιη, είτε και τα δύο μαζί.