Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Τα κόμματα - λεωφορεία!

Του Γιώργου Φακίτσα

Γεια σας,
προσπαθώντας να παρακολουθήσω τις διαδικασίες για την διαδοχή στην ΝΔ και έχοντας μνήμες από την αντίστοιχη διαδικασία του ΠΑΣΟΚ λίγο καιρό πριν, άρχισα να σκέφτομαι τι είναι αυτό που φταίει και τα δύο μεγάλα κόμματα "εξουσίας" δυσκολεύονται να βρουν τι τους φταίει.

Όλοι μας υποστηρίζουμε ή τείνουμε να είμαστε πιο κοντά σε κάποιο κόμμα, όχι κατ' ανάγκη το ίδιο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας. Όμως ο κανόνας ολοκληρώνεται και από την διαπίστωση ότι κανένας δεν είναι 100% ικανοποιημένος από το κόμμα που υποστηρίζει ή υποστήριξε. Αυτό δεν είναι κακό, αφού το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού.

Αυτό που νομίζω ότι έχουν χάσει τα κόμματα σήμερα, είναι η επαφή τους με τις ανάγκες της εποχής ή ακόμα και με την πραγματικότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις. Έτσι βλέπουμε η διαμάχη για την διαδοχή στην ΝΔ να μην στηρίζεται σε πλατφόρμες ιδεολογίας, αλλά σε ιστορικές αναδρομές.

Την ιστορία όλοι την γνωρίζουμε, ανάλογα με το συμφέρον μας κάθε φορά. Αυτό όμως που μας απασχολεί είναι τι θα γίνει και ακόμα περισσότερο, ΠΩΣ θα γίνει.

Τα κόμματα μοιάζουν με τα λεωφορεία! Οι επιβάτες - μέλη και υποστηρικτές - δεν έχουν τον ίδιο προορισμό, αλλά την ίδια κατεύθυνση, που μας αρέσει να την λέμε "το καλό του τόπου", αλλά εννοούμε "το συμφέρον το δικό μας". Όλα τα λεωφορεία - κόμματα πάνε στον ίδιο προορισμό, όμως από διαφορετικές διαδρομές!

Οι πολίτες καλούμαστε να επιλέξουμε...[...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: