Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Να πληρώσουν οι έχοντες και τα κλεφτρόνια που τόσα χρόνια ξεσκίζουν το κράτος κε Παπανδρέου

Λεφτά υπάρχουν κε Παπανδρέου να πάτε να τα βρείτε στους σκαφάτους που αλωνίζουν τα νησία κάθε καλοκαίρι στα κλεφτρόνια του δημοσίου χρήματος, εργολάβους και λοιπούς που έχουν χρήμα να φάνε και τα τρισέγγονα τους και να αφήσετε τα τρελά σας που για άλλη μια φορά πρέπει να πληρώσουν οι μη έχοντες δεν αντέχει άλλο ο λαός σας βαρέθηκε και εσάς και τους άλλους και αυτούς που θα έρθουν.
Κάτω τα ξερά σας από το δώρο του Πάσχα και από το επίδομα αδείας.

Η είδηση:

Το ενδεχόμενο λήψης επώδυνων μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση, υπό την πίεση του αρνητικού κλίματος για την ελληνική οικονομία. Ένα από τα σενάρια που φαίνεται πως «ζυγίζει» το κυβερνητικό επιτελείο είναι η κατάργηση του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος της άδειας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ένα από τα μέτρα που έχουν εξεταστεί αφορά το ενδεχόμενο περικοπών στις αμοιβές ή στα επιδόματα των εργαζομένων, κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας, και στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε η πρόταση να ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου την κατάργηση ή τον ετεροχρονισμό του 14ου μισθού, και ειδικότερα του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας για το 2010.

Κατά μία εκδοχή, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να προσφερθούν έναντι της περικοπής μετοχές κρατικών επιχειρήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση κατανοεί πλέον ότι πρέπει να επέμβει δραστικά στη ζώνη των δημοσίων δαπανών ώστε να εξασφαλίσει ένα ισχυρό επιχείρημα έναντι των Βρυξελλών και των αγορών στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας. Παράλληλα, προσδοκά ότι με τον τρόπο αυτόν θα αποκτήσει περιθώρια κινήσεων, ούτως ώστε να μη βρεθεί στις αρχές του έτους υπό αυστηρή επιτροπεία, με όρους που θα ξεπερνούν και αυτούς του ΔΝΤ.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και η συζήτηση βάσει της οποίας ο κ. Παπανδρέου οφείλει έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβει πρωτοβουλία και να παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, σε συνδυασμό με συγκεκριμένα μέτρα.

Πάντως, η περικοπή του 14ου μισθού προτιμήθηκε να μην ανακοινωθεί χθες από τον πρωθυπουργό, ο οποίος όμως προϊδέασε με την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο για το τι πρόκειται να επακολουθήσει και είπε ότι οι βασικές αρχές του Προγράμματος Σταθεροποίησης θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες, προτού υποβληθεί επισήμως στην ΕΕ τον Ιανουάριο.

Η πρώτη αυτή παρουσίαση αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Ζάππειο, όπου ο κ. Παπανδρέου θα κηρύξει την έναρξη του εθνικού κοινωνικού διαλόγου.

Και για να μην ξεχνίομαστε...



Νέο: Διαβεβαίωση του κο Λοβέρδου ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν τα δώρα και τα επιδόματα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο Γιωργάκης δεν κατάλαβε καλά τη φράση του Αντώνη Σαμαρά “θα είμαστε μαζί με την κυβέρνηση αλλά και απέναντι όταν πρέπει”, την περασμένη εβδομάδα.
Κάποιος έπρεπε να του κάνει την ακριβή μετάφραση από τα Ελληνικά, γιατί μαλλον έχει την εντύπωση ότι θα έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία επ’ αόριστο.
Όταν πχ. σε περίοδο μεγάλης υστέρησης των φορολογικών εσόδων (λόγω των εκλογών και της οικονομικής δυσπραγίας των επιχειρήσεων) του παίρνει του Γιωργάκη δύο μήνες για να διορίσει Γραμματέα στη Φορολογία του ΥΠΕΘΟ ΤΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣAΜΑΡΑ;
Είναι κακοπροαίρετος ο Σαμαράς ή έιναι άχρηστος ο Γιωργάκης;
Μην μας τρελλαίνεις άλλο, ρε φίλε, φάγαμε προεκλογικά τόσα ψέματα και τόση υποκρισία που δεν την έχουμε χωνέψει ακόμη, μην μας φορτώνεις και με καινούργια.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά τελειώνουν και οι 100 μέρες σύντομα.
Με απογοήτευσαν με την κατάργηση της απόσυρσης αλλά πάει στον κόρακα.
Τουλάχιστον θα μου χαρίσουν τα δάνεια οι τράπεζες, όπως έταζαν προεκλογικά ο Γιωργάκης, ο παπακωνσταντίνου και ο Ραγκούσης.
Κάτι είναι και αυτό.

Theodore είπε...

...Με τα λογια,χτιζω ανωγεια και κατωγεια.
(Λαικη παροιμια).
Το να θελεις να πιασεις τους κλεφτες,ειναι πολυ θετικο και θεμιτο,αλλα το να το κανεις,ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.
Ενω το να βαλεις χερι σε μισθους και συνταξεις,ειναι πολυ πιο ευκολο.
Το τι ειπε ο Σμαρας,ποσως με ενδιαφερει.Αυτα να ταλεγε τοτε που επρεπε στον εις Ραφηνα κατοικο,οταν παρεα με τους αλλους Καππαδοκες,κατεδτρεφαν την Οικονομια και μας φτανανε στα χαλια που ειμαστε τωρα.
Γιατι το να προσπαθειτε να φορτωσετε τα χαλια αυτα,στο Γιωργο,οσο και διστακτικος και αναβλητικος και να ειναι ακομη,ειναι τουλαχιστον θρασυ.
Εκει που μας χρωστουσανε,μας πηραν και το βοδι...

Ανώνυμος είπε...

Κατάργηση αφορολογήτου και τριπλασιασμός συντελεστών στους ελύθερους επαγγελματίες και φυλακή για κλοπή του φπα.

Ανώνυμος είπε...

4¨04,
Συμφωνώ απολύτως, ειδικά η κατάργηση της προσωποκράτησης για παρακράτηση ΦΠΑ ήταν μεγάλη κοτσάνα.

Theodore, έχεις προβλήματα.

Theodore είπε...

Ο προβληματικος,ρωταει.
Γιατι μπαμπα εχω προβληματα;Επειδη ειπα κακα λογια για τη ΝΔ,ή για το βουτυροπαιδο της Καλαματας;
Ας κατεβει να παει στην αγορα καμια βολτα,να δει το καζανι που βραζει για τη φοβερη κατασταση στην οποια εφτασαν την Οικονομια οι φιλοι του,και αυτος εμμεσως, ας παει ν αναψει κανα κερι στην Παναγια,και μετα,ας μιλησει.
Και τι να πει εξ αλλου;Οτι ανεχτηκε και αυτος ολα αυτα τα λαμογια,που κοκκινησαν την πιατσα;
Η οτι αφησαν εναν Ρουσοπουλο,να κυβερναει στο ονομα του Καραμανλη,επειδη εκεινος,για καποιους λογους,που κανεις δεν ξερει,προτιμουσε το σπιτι του,αντι για τη δουλεια.
Και ετσι,πιασανε δουλεια οι κουμπαροι.
Τι το κουραζουμε τωρα.
Αλλα οπως ξαναειπα,αλλα φαινεται οτι καποιοι εχουν το χαβα τους,εγω τουλαχιστον,δεν ψηφισα κανεναν στις εκλογες,και του Ιουνιου,αλλα και του Οκτωβριου.Αρα,μπορω να μιλαω πιο ανετα.