Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Αιώνια Αγάπη

Ο Πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών Mikhail Gorbachev και ο ευρέως γνωστός μουσικός και τραγουδιστής της Ρωσίας Andrei Makarevich (ο άνδρας που βρίσκεται μπροστά από τους υπόλοιπους στην εικόνα της θρυλικής ρωσικής μπάντας Mashina Vremeni (Μηχανή του Χρόνου) έβγαλαν σε κυκλοφορία το δικό τους CD άλμπουμ, το οποίο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας τους.

Ο τίτλος τους είναι "Τραγούδια για τη Ράισα" Είναι αφιερωμένο στην τελευταία σύζυγο τους Σοβιετικού ηγέτη, Raisa Gorbachev.

Το CD εμφανίστηκε ως λαχνός σε δημοπρασία φιλανθρωπικού χαρακτήρα και δεν ήταν διαθέσιμο σε λιανική πώληση, ανακοινώνει η Interfax.

"Υπάρχουν επτά μπαλάντες, τις οποίες η Raisa Maksimovna [Gorbachev] αγαπούσε. Τις έπαιξα μόνος, με τον Andrey Makerevich να με συνοδεύει. Τις εντάξαμε στη δημοπρασία φιλανθρωπίας τους Λονδίνου" είπε στους δημοσιογράφους ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
Ο χρόνος κατά τον οποίο το CD κυκλοφόρησε συμπίπτει με τη δεκάτη επέτειο από το θάνατο της Ράισα Γκορματζόφ. Πέθανε από λευχαιμία στις 20 Σεπτεμβρίου 1999.

Ο Pavel Palazhchenko, επικεφαλής της υπηρεσίας τύπου του "Ιδρύματος Γκορμπατσόφ" είπε, ότι ο Mikhail Sergeyevich έπαιξε μια από τις δημοφιλέστερες μπαλάντες στη δημοπρασία έπειτα από προτροπή 347 παρόντων. "Το παίξιμο της μπαλάντας - Παλαιά Γράμματα - έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και καταιγισμό χειροκροτημάτων" δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το CD πουλήθηκε αντί 165.000 δολαρίων σε ένα Βρετανό φιλάνθρωπο, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η δημοπρασία, η οποία για τέταρτη φορά πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο συγκέντρωσε 1.700.000 στερλίνες.

Τα ποσά θα χρησιμοποιηθούν για τη βοήθεια των παιδιών που πάσχουν από λευχαιμία, είπε ο Μιχαήλ Γκορμπατζόφ.

http://i-diadromi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: