Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

"Έλληνες",Αλβανοί,Λετονοί,Βούλγαροι,Ιορδανοί,Γάλλοι,Ισπανοί,Πολωνοί "Τίμησαν" για δεύτερη μέρα την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Αίσχος!!!

Ένταση επικράτησε κατά την έναρξη του συλλαλητηρίου στην οδό Ρήγα Φεραίου δίπλα στα Προπύλαια, όπου νεαροί συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες, νεράτζια και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι αρχικά δεν αντέδρασαν, στη συνέχεια όμως και επειδή οι επιθέσεις γίνονταν πιο έντονες, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και έκαναν εφόδους εναντίον των επιτιθέμενων.


Αργότερα επικράτησε ένταση και στο Σύνταγμα, όπου νεαρός πέταξε αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ κατά των αστυνομικών που φρουρούσαν το χώρο της Βουλής. Στο Σύνταγμα ζημιώθηκαν ζημιές σε καταστήματα τραπεζών, αλλά και ρίψεις χημικών από τους αστυνομικούς.


Μετά τις 4 το απόγευμα ο βασικός κορμός του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατευθύνθηκε στην Ομόνοια και από εκεί την οδό Πατησίων.


Ωστόσο, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα επικράτησε ένταση στην περιοχή του Πολυτεχνείου, όπου ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στο κτίριο και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς. Οι τελευταίοι απάντησαν με χημικά.


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έγινε και στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 3.500 μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και πολιτών. Η πορεία έφτασε στο κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.


Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν το τέλος της πορείας, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν τρεις προσαγωγές.


Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι από την πλατεία Ελευθερίας.


Μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί αλλά και φορείς που μετείχαν σε αυτό, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα για τον 15χρονο μαθητή.


Στο τέλος της πορείας μετείχαν και άτομα που φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, προκαλώντας υλικές ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κτίρια. Τα επεισόδια δεν έλαβαν έκταση.


Συνολικά 784 προσαγωγές, εκ των οποίων περίπου 140 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, πραγματοποίησε η αστυνομία σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Μόνο στην Αθήνα διενεργήθηκαν 277 προσαγωγές.


Τριάντα εννέα προσαγωγές και 19 συλλήψεις έγιναν από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια και μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα.


Από τους 19 συλληφθέντες, 13 είναι Ελληνες και έξι αλλοδαποί (τρεις Αλβανοί, ένας Βούλγαρος, ένας Λετονός και ένας Ιορδανός).

Από τους 39 προσαχθέντες 26 είναι Ελληνες, τρεις Γάλλοι, τέσσερις Αλβανοί, τρεις Ισπανοί, δύο Πολωνοί και ένας Λετονός.


Με πληροφορίες από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: