Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Αλέξης, Μουντιάλ, αεροβόλα, Αθηνής, Κούγιας κλπ.

Α όπως αεροβόλο. Οι καταγγελίες του Παναθηναϊκού και του Τζόρβα είναι άκρως σοβαρές, αποδεικνύονται πλέον και ιατροδικαστικά άρα δεν μιλάμε πλέον απλά για βία αλλά για εγκληματική ενέργεια. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Β όπως βαθμούς. Σε όμιλο με Αργεντινή, Νότια Κορέα και Νιγηρία προφανώς μπορούμε. Αν προσωπικά με ανησυχεί κάτι είναι η πρεμιέρα και κόντρα σε ασιατικές ομάδες μας κόβω ολίγο τι χλωμούς (θυμηθείτε με την Ιαπωνία στο Συνομοσπονδιών, το 2005).


Γ όπως Γρηγορόπουλος, ο γνωστός μικρός Αλέξης που σαφώς έχασε άδικα και άδοξα τη ζωή του ένα χρόνο πριν αλλά γιατί πρέπει στις ειδήσεις να μας θυμίζουν την επέτειο; Επειδή μυρίζει ξυλίκι με τα ΜΑΤ; Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα γίνει τίποτα φέτος, ακριβώς επειδή οι Αρχές (βάλτε όποιες θέλετε) ξέρουν τι και πώς να το κάνουν, όπως έγινε με το φετινό Πολυτεχνείο (όπου δεν έγινε τίποτα).


Το όνομα «Αλέξης Γρηγορόπουλος» το ξέρετε οι περισσότεροι. Το όνομα «Στάθης Λαζαρίδης»; Να μαντέψω πως όχι; Είναι ο αστυνομικός που παραμένει ακόμη σε κώμα μετά την ενέδρα στα Ζωνιανά. Αραγε ο Ελληνας, που επαναστατεί και αντιδρά σε οτιδήποτε, θα διαδηλώσει ποτέ για τον Στάθη; Προφανώς και όχι επειδή αφενός είναι μπάτσος κι αφετέρου δεν έγινε στα εξάρχεια… (συνεχίζεται στο «Ε»).


Δ όπως δελτίο ειδήσεων. Μάλιστα άκουσα το «έθεσε υποψηφιότητα και ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος… Τζωρτζάκης!». Και μάλιστα όχι σε δελτίο κρατικής τηλεόρασης!


Ε όπως ειρηνική διαδήλωση, η οποία (σε συνέχεια του «Γ») μπορεί να φέρει ένα κέντρο της Αθήνας τίγκα στον κόσμο και να περαστεί το μήνυμα που πρέπει.


Ζ όπως Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο οποίος εξακολουθεί να ακούει τα εξ αμάξης από συναδέλφους-θαυμαστές του Βραζιλιάνου μέσου Αμπαλος. Η χρησιμότητά του είναι εμφανής στον Παναθηναϊκό, πρέπει να αποδεικνύει… τι, κάθε φορά. Για να καταλάβω. Άλλο το αναλύω το πώς παίζει μια ομάδα κι άλλο το «ο Ζιλμπέρτο περπατάει ρε φίλε». Πες το και σε κάνα άλλο διεθνή Βραζιλιάνο, να πέσει το γέλιο της αρκούδας.


Η όπως Ηλιόπουλος. Θοδωρής Ηλιόπουλος, ο τελευταίος κρατούμενος του Δεκέμβρη που απελευθερώθηκε μετά από 49 ημέρες απεργίας πείνας και θεωρεί ότι το δικό του παράδειγμα είναι «μία απόδειξη ότι όσο υπάρχουν κοινωνικοί αγώνες, το κράτος εκδικείται», όπως λέει στους «Πρωταγωνιστές» του MEGA...[...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: