Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ε.Βενιζέλος απαντά στα ερωτήματα μας για την οικονομία

Στ. Τσιτσόπουλος: Περνάμε ξανά στην πρώτη κατηγορία ερωτήσεων. Θυμίζω ότι έχει να κάνει με την οικονομία.

Το blog www.Citypress-gr.blogspot.com είναι αυτό που θέτει την ερώτηση. «Αγαπητέ κ. Βενιζέλο θα θέλαμε να μας εξηγήσετε με απλά λόγια την οικονομική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Για την ακρίβεια σας θέτει τρεις ερωτήσεις. «Πρώτον, θα δανειστείτε; Δεύτερον, θα επιβάλετε νέους φόρους; Τρίτον, τι θα κάνετε με τους μισθούς και τις συντάξεις;» Ξεκινάμε από τον δανεισμό.


Οικονομία from Evaggelos Venizelos on Vimeo.



Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Ε.Βενιζέλο για την απάντηση στα ερωτήματα μας αν και πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν μας ικανοποίησαν οι απαντήσεις του 100%.


Υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Από το www.kentri.gr

Είναι να απορεί κανείς, ότι τον τελευταίο καιρό, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει κάνει ούτε την παραμικρή δήλωση.

Προφανώς, επειδή ο κ. Μητσοτάκης είναι διακηρυγμένος υπέρμαχος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, έχει μπει σε καραντίνα. Γιατί και η αναφορά της λέξης αυτοδυναμία από τον επίτιμο, θα μπορούσε να εκληφθεί ως υπόδειξη υπερψήφισης του ΠΑΣΟΚ.
Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης είναι συνεπής με τον εαυτό του, ισχύει ότι κατά καιρούς έχει πει για την ανάγκη αυτοδύναμων και ισχυρών κυβερνήσεων. Με επιστολή του προς την Καθημερινή στις 4.11.2008, την οποία παραθέτουμε αυτούσια, εξέφρασε τη θέση, ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ από ακυβερνησία.
Στη συνέχεια παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού.


«Κύριε διευθυντά
Ο συνεργάτης σας κ. Νίκος Νικολάου, τον οποίο διαβάζω πάντα με ιδιαίτερη προσοχή, με αδικεί κατάφωρα, γράφοντας για μένα στο χθεσινό κυριακάτικο φύλλο σας και αναφερόμενος στην περίοδο 1990-1993: “... Ο κ. Μητσοτάκης πάντως που είναι και ο παθών έσπευσε να λύσει τους λογαριασμούς του με την Ιστορία, δηλώνοντας ότι από μια αδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ίσως είναι προτιμότερη μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ...”. Είναι προφανές ότι ο κ. Ν. Νικολάου αναφέρεται στην πρόσφατη συνέντευξή μου στον ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5, στην οποία επί λέξει είπα τα εξής: “Για μένα, ένα είναι το μεγάλο πρόβλημα, η Ελλάς πρέπει να κυβερνάται. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος είναι μην πέσει σε ακυβερνησία. Κυβερνήσεις τέλειες δεν υπάρχουν. Ολες οι κυβερνήσεις έχουν τα ελαττώματά τους και τα προσόντα τους. Καθένας έχει τη δική του προτίμηση. Και εγώ έχω τη δική μου προτίμηση, τελείως ξεκάθαρη και δεν την κρύβω. Αλλά προκειμένου η χώρα να πέσει στην ακυβερνησία, πρέπει όλοι μας να προτιμούμε να έρθει ο πολιτικός μας αντίπαλος με ισχυρή κυβέρνηση, από το να πέσουμε σε ακυβερνησία. Η ακυβερνησία είναι το μόνο πράγμα το οποίο δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υποστεί η Ελλάδα...”. Από το κείμενο προκύπτει ολοκάθαρα ότι προσπαθώ και αγωνίζομαι για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μετά τις επόμενες εκλογές. Εάν, όμως, πρόκειται να πέσουμε σε ακυβερνησία, προτιμώ έστω αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
»Τη θέση μου για την ανάγκη αυτοδύναμων κυβερνήσεων, αφού δυστυχώς, εκ των πραγμάτων στην Ελλάδα, κυβερνήσεις συνεργασίας δεν μπορούν να υπάρξουν, υποστήριξα σε όλη μου τη ζωή και με τα λόγια και με τα έργα μου. Οταν τον Σεπτέμβριο του 1993 τα διαπλεκόμενα έριξαν την κυβέρνησή μου, είχα τη δυνατότητα να ψηφίσω σε συνεργασία με την Αριστερά την απλή αναλογική και να εμποδίσω την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Δεν το έπραξα, διότι φοβόμουν την ακυβερνησία και έκαμα εκλογές με τον νέο νόμο που είχα ψηφίσει τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησής μου, που έδινε άνετη πλειοψηφία στο πρώτο κόμμα – όπως άλλωστε είχα υποσχεθεί στον λαό όταν εψήφιζα τον νέο εκλογικό νόμο. Αλλωστε, κανείς πολιτικός στην Ελλάδα δεν γνωρίζει καλύτερα από μένα, που επέτυχα να σχηματισθεί οικουμενική κυβέρνηση με συμμετοχή του υπόδικου τότε Α. Παπανδρέου και του Χ. Φλωράκη, πόσο δύσκολο και τελικά αναποτελεσματικό είναι να επιδιώκουμε στην Ελλάδα κυβερνήσεις συνεργασίας.
Τον τελευταίο καιρό συνειδητά αποφεύγω τον δημόσιο διάλογο, διότι πιστεύω ότι η αντιπολίτευση και η μεγάλη πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης δεν ασχολούνται με τα πιο καυτά προβλήματα του λαού μας, τα οποία συχνά και οι πολιτικοί αποφεύγουν από φόβο του πολιτικού κόστους. Κατ’ εξαίρεση μίλησα στον ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που την έζησα, και απαντώντας σε ερωτήματα έκαμα ελάχιστες επισημάνσεις συγκρίνοντας την τότε εποχή με το σήμερα. Δεν απάντησα και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τους, ευτυχώς, ελαχίστους που κατά τη συνήθειά τους αρκέστηκαν να υβρίσουν, χωρίς να επικαλεστούν κανένα επιχείρημα. Δεν θέλω όμως να υπάρξει καμιά παρεξήγηση σε ό,τι αφορά τη θέση μου, στην ανάγκη να έχουμε μετά τις επόμενες εκλογές – που προσωπικά ελπίζω να γίνουν στο τέλος της τετραετίας για να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις της – αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό είναι κατεξοχήν αναγκαίο σήμερα, εν όψει της βαθιάς διεθνούς οικονομικής κρίσης που μας έρχεται.
Γι’ αυτό σας στέλνω τη σημερινή επιστολή με την παράκληση να τη δημοσιεύσετε.

Με τιμή

Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης

Διάρρηξη στο δημαρχείο Βέροιας


dhmarxeioΤα γραφεία των Αντιδημάρχων του Δήμου Βέροιας και το επίσημο γραφείο της Δημάρχου που στεγάζονται στο κτίριο του Δημαρχείου παραβίασαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 26 & 27 Σεπτεμβρίου. Εκτός από τις φθορές στις πόρτες, οι διαρρήκτες παραβίασαν μία από τις ντουλάπες του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ καταστρέψανε και μέρος των ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων (μικρόφωνα), της αίθουσας συνεδριάσεων. Από τις πρώτες εκτιμήσεις δεν φαίνεται να λείπουν αντικείμενα ή εξοπλισμός.


Η διερεύνηση των εγγράφων όμως συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν έχουν χαθεί κάποια από αυτά. Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι...


Read more...[+]

Αισιόδοξος ή απαισιόδοξος;

Εξαρτάται από την οπτική γωνία. Όμως όταν βλέπουμε τη θετική πλευρά και αντιμετωπίζουμε μια κρίση ως ευκαιρία, μπορούμε να βγούμε πιο εύκολα από αυτή. Εξάλλου στα αρχαία ελληνικά «κρίσις» (από το ρήμα κρίνω) ήταν η στιγμή των αποφάσεων (ξεχωρίζω και συνεπώς αποφασίζω).

Η λέξη «κρίση» στη συλλογική συνείδηση σημαίνει δυσκολία, φόβο ή και αδιέξοδο. Και δυστυχώς αυτές οι ψυχικές διακυμάνσεις καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από άσχετους, εκατομμυριούχους τηλεαστέρες, οι οποίοι σήμερα παριστάνουν τους οικονομολόγους, το καλοκαίρι έδιναν οδηγίες στους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών, πέρυσι είχαν ανακαλύψει στη «φραπελιά» το φάρμακο για τον καρκίνο και πριν από δυο χρόνια κραύγαζαν πως μόλις η νόσος των πουλερικών περάσει τα σύνορα της χώρας μας θα εξολοθρεύσει τους μισούς Έλληνες...


Read more...[+]

Καλοκαιρία και υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη

Καλοκαιρία δε ολόκληρη την χώρα με υψηλές θερμοκρασίες και ασθενείς ανέμους.

Πιό αναλυτικά

Αίθριος καιρός θα επικρατήσει αύριο Πέμπτη σε ολόκληρη την χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις τις μεσημερινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 4 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 3 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 3 Beaufort.

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο και θα φτάσει στα Βόρεια τους 27 βαθμούς στα Κεντρικά τους 28 στα Δυτικά τους 29 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 βαθμούς.

Επιμέλεια:meteo-news.gr

Οι Ρόμ, ο Συνασπισμός και μια ασυνήθιστη επιτυχία

Του Κώστα Βουδούρη *

Στα όρια του Δήμου μας διαβιεί εδώ και 30 χρόνια, μία μικρή κοινότητα Roμά, οι οποίοι είναι κυρίως δημότες του Δήμου Κομοτηνής. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εποχιακοί εργάτες γης. Τα τελευταία χρόνια η κοινότητα αυτή πλήττεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση με αποτέλεσμα, αρκετοί από αυτούς να μεταναστεύουν στο εσωτερικό ή να αλλάζουν επαγγελματικό προσανατολισμό με πενιχρά αποτελέσματα. Η φτώχια και η ανεργία «θερίζουν» την κοινότητα.

Ήδη από το 1996 με πρωτοβουλία του Συνασπισμού Χαλάστρας, ο Δήμος Χαλάστρας υιοθέτησε μία πολιτική κατανόησης και γνώσης των προβλημάτων αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της κοινότητας. Το βασικότερο όμως ήταν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να δημιουργηθεί οικειότητα. Το 1996 σαν αντιδήμαρχος,με Δήμαρχο τότε τον Γρηγόρη Χαντέ, πρότεινα στην κοινότητα των Ρομά και κάναμε την πρώτη εκδήλωση στο πολιτιστικό μας Κέντρο σε συνεργασία με την Γεν. Γραμματεία Νέας Γενιάς και την Επιτροπή ενάντια στον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία. Για πρώτη φορά οι Ρομ και οι Χαλαστρινοί ήταν μαζί! Έκτοτε ο Δήμος Χαλάστρας και με διαρκείς πρωτοβουλίες της Αριστεράς του Δήμου μας προσπάθησε να εφαρμόσει μία πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων που συμπεριελάμβανε : ...


Read more...[+]

Επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των Eλλήνων πολιτών.

Από το Politis-gr

Ζούμε μοναδικές στιγμές ! Τέτοιες, που σίγουρα δεν έχουμε βιώσει ποτέ στο παρελθόν και αμφιβάλω εάν είναι δυνατόν να βιώσουμε παρόμοιες και στο μέλλον.
Ο πολιτικός τον οποίο οι ...δημ(ι)οσκοπήσεις παρουσίαζαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες να προηγείται με πρωτόγνωρη -για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα-διαφορά , έχει ...εξαφανιστεί. Ή επί το σωστότερο ...τον έχουν εξαφανίσει!

Αρνείται τηλεμαχίες, αρνείται συνεντεύξεις, αρνείται τον διάλογο και περιορίζεται σε ετοιματζίδικα λογρύδια . Μάλιστα είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την ...κατάσταση αφού σύμφωνα με την προ ημερών συνέντευξη του στην Ιταλική «La Repubblica» ,ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ- σε ότι αφορά τις μέρες αυτές, λίγο πριν την ψήφο- αποκαλύπτει ότι «... Κολυμπάει, τρέχει, ακούει μουσική...».

Το άκρον άωτον είναι ότι στην τελευταία, ερώτηση, του Ιταλού απεσταλμένου «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;», ο κ.Γ. Παπανδρέου απαντά: «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις » ( .......)

Είναι επίσης αντιφατικό από την μια το ΠαΣοΚ να ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία, και από την άλλη να κρύβουν τον ... «εν δυνάμει πρωθυπουργό» και να του απαγορεύουν την έκθεση στον δημόσιο διάλογο.
Η λογική λέει ότι στην περίπτωση που βρίσκεσαι μια ανάσα από την πραγμάτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, εντείνεις τις προσπάθειες σου και ...δεν κρύβεσαι, κολυμπάς, τρέχεις και ακούς μουσική.

Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι αφού πρώτα μέσω των δημ(ι)οσκοπήσεων μάς παρουσίασαν τον επερχόμενο .. Μεσσία, στην συνέχεια προσπαθούν να τον προστατέψουν , καθώς όπου και όταν παρουσιάστηκε σε δημόσιο διάλογο, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του ΠαΣοΚ έδειξαν σημαντική πτώση των ποσοστών τους.

Μάλιστα στέλεχος της Ιπποκράτους δεν δίστασε να χαρακτηρίσει , ενώπιον ανοικτού ...ακροατηρίου , ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο ο πρόεδρος παρακαθίσει σε δημόσιο διάλογο , τότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε αυτοβούλως στο Αιγινήτιο ως πάσχοντες από ... «αυτοκτονικό ιδεασμό».

Στην απέναντι πλευρά ο κ. Καραμανλής έχει ήδη δώσει τέσσερις συνεντεύξεις , έχει κάνει, ήδη, δύο συζητήσεις με πολίτες και αύριο θα κάνει μια ακόμη, αυτή την φορά μέσω διαδικτύου καθώς θα απαντήσει σε ερωτήματα που του έχουν σταλεί μετά την ανοικτή πρόσκληση του.
Δείχνει ότι δεν κρύβεται , δεν φοβάται και ότι ανταποκρίνεται στο καθήκον του για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών.

Με όλα αυτά λοιπόν τα παράδοξα που συμβαίνουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο και με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα , αναλογίζομαι τα λόγια του Κολομβιανού Gabriel Garcia Marquez: «Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε», είπε ο νομπελίστας συγγραφέας, «τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα».

Έτσι λοιπόν και οι φανταστικές και μυθοπλαστικές δημοσκοπήσεις άρχισαν όταν πρωτοπαρουσίασαν το ΠαΣοΚ να προηγείται με ....7 και 8 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Προεκλογικά μαχαιρώματα αφήνουν έκθετο τον κ. Καραμανλή

του Γιώργου Φακίτσα

Γεια σας,

αν κάποιος λογικός άνθρωπος προσπαθήσει να μετρήσει και να αναλύσει τα προεκλογικά -πισώπλατα- μαχαιρώματα, μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, σίγουρα θα χάσει ή το χρόνο ή τα λογικά του! Πάντως αποκλείεται να τα καταφέρει.

Σε αυτή τη ιδιότυπη διαδικασία "αυτοκάθαρσης" του κυβερνώντος κόμματος, σήμερα προστέθηκε ο πολύ στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή και γραμματέας του κόμματος, κ. Λ. Ζαγορίτης. Ο κ. Ζαγορίτης, σε συνέντευξή του προέτρεψε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να "μαυρίσουν" τα στελέχη που είναι μπλεγμένα σε σκάνδαλα, έχουν παρουσιάσει συμπτώματα αλαζονείας και γενικά έχουν δυσαρεστήσει το κόμμα και τους ψηφοφόρους.

Γεννάται λοιπόν η ερώτηση: "Αφού υπάρχουν τέτοια στελέχη, γιατί ο κ. Καραμανλής δεν τα απομάκρυνε?" Η απομάκρυνση αυτών των στελεχών, θα βοηθούσε τον πρωθυπουργό να αποδείξει όσα λέει περί αλλαγής και συμμόρφωσης. Επίσης, θα του έδινε την δυνατότητα να μπει στην προεκλογική μάχη με ανανεωμένο και καθαρό δυναμικό, δημιουργώντας έντονα προβλήματα στους αντιπάλους του.

Ανάμεσα στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κερδίζει την μάχη των εντυπώσεων. Αν και δεν είχαν κυβερνητικές θέσεις, άρα και ευθύνες, πολλά στελέχη έχουν αποχωρήσει, δίνοντας την δυνατότητα σε νέα ονόματα να μπουν στον αγώνα και να διεκδικήσουν μία θέση. Μπορεί να μην είναι ευρεία η αλλαγή και η ανανέωση, δίνει όμως το στίγμα των προθέσεων του κ. Παπανδρέου...

Read more...[+]

Ένας "γίγαντας" δεν ήταν αρκετός...


«Βόμβα» του Γ. Παπανδρέου στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας

Διαβάζουμε από την σημερινή Απογευματινή :

Θύελλα αμφιβολιών, ως προς τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας, φαίνεται να προκαλεί σε συμμάχους και οικονομικούς εταίρους της Ελλάδος η απερίσκεπτη προεκλογική «βόμβα» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, περί επαναδιαπραγμάτευσης των διεθνών συμφωνιών που έχει συνάψει η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας.

Μετά τη Μόσχα, έντονη ανησυχία για την τύχη της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με την εταιρεία COSCO, για την εκμετάλλευση του λιμένα του Πειραιά διατυπώνει και το Πεκίνο, ενώ «τήρηση των συμφωνηθέντων για τον ΟΤΕ» έχει ζητήσει και το Βερολίνο.


Αποκαλυπτικό της κινεζικής ανησυχίας για τη προοπτική της συμφωνίας με την COSCO είναι το «ΕΠΕΙΓΟΝ-ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» τηλεγράφημα του Έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο προς την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο γνωστοποιεί στην προϊστάμενη Αρχή, «τη σοβαρή ανησυχία» της κινεζικής πλευράς για το μέλλον της συμφωνίας. Στο τηλεγράφημα, που φέρνει στο φως η «Α» ο Έλληνας διπλωμάτης αποτυπώνει το κλίμα από μία συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Ζανγκ Ζιγιούν, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κινέζος αξιωματούχος ζήτησε «πρωτοβούλως» (χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική συζήτηση), η συμφωνία «να εφαρμοσθεί ως έχει».


Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρέσβης γράφει: «Κινέζος ΥΦΥΠΕΞ ZHANG Zhijun, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις,
οποίον συνήντησα σε κοινωνική εκδήλωση, μου διατύπωσε, πρωτοβούλως, τη σοβαρή ανησυχία της κινεζικής πλευράς για τα περί επαναδιαπραγματεύσεως της συμφωνίας COSCO με λιμένα Πειραιώς, οποία, υπεγράμμισε, πρέπει εφαρμοσθεί ως έχει»!


Σε ανάλογο κλίμα και η DEUTSCHE TELECOM ζητά τήρηση της συμφωνίας για τον ΟΤΕ. Σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Γκουίντο Κίρκχοφ, μέλος του Δ.Σ. της γερμανικής εταιρείας προειδοποίησε ότι ο Γερμανικός Όμιλος θα αντιδράσει σε κάθε προσπάθεια επιστροφής του ΟΤΕ στον έλεγχο του Δημοσίου. Μάλιστα, στη σχετική ομιλία του το στέλεχος της DT χρησιμοποίησε τον όρο «συμφωνία με την Ελληνική Δημοκρατία» και όχι «συμφωνία με τη Ελληνική κυβέρνηση»!


Υπενθυμίζεται ότι το όλο θέμα ξεκίνησε με την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη (9 Σεπτεμβρίου), όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απείλησε με επαναδιαπραγμάτευση της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδος-Βουλγαρίας-Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, προκαλώντας την έντονη δυσφορία του Ρωσικού ΥΠΕΞ (16 Σεπτεμβρίου).


ΝΙΚ. Ε. ΣΤΑΥΡΟΥΛΛΑΚΙΣ

Η Dita Von Teese ποζάρει...






Η Dita Von Teese επέλεξε εκ νέου η γνωστή εταιρεία εσωρούχων Wonderbra για να ποζάρει στις σελίδες του καινούριου της καταλόγου. Η σειρά των εσωρούχων είναι ένα μικρό αφιέρωμα στην δεκαετία 1940 και 1950.


Η Dita σε παλιότερη συνέντευξη αποκάλυψε: "Αυτή η συνεργασία ήταν κάτι που το ήθελα εδώ και πολύ καιρό και έτσι το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα".


FILM "PARTY EDITION" by DITA Von TEESE - WONDERBRA from Jolifilm! on Vimeo.


*Photo : ditasdomain

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;

Προβληματισμό στην Ιπποκράτους προκαλούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους και τη συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του ΠΑΣΟΚ. Το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ τρέχει να προλάβει τις διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ κατά κύριο λόγο και προς την ΝΔ και τον ΛΑΟΣ κατά δεύτερο λόγο, αλλά και να “ εξαφανίσει” τον Γιώργο Παπανδρέου γνωρίζοντας ότι κάθε του εμφάνιση απέναντι στον Καραμανλή ειδικά , σημαίνει απώλεια ψήφων Ειδικά μετά την διαπροσωπική αναμέτρηση των δύο , το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου διοργανώνει διακαναλική συνέντευξη αποβλέποντας σε περιορισμό των απωλειών , απαντώντας σε ερωτήσεις στα μέτρα του , κατά τα πρότυπα της Θεσσαλονίκης. Το θέμα της αυτοδυναμίας αποτελεί όνειρο θερινής νύχτας με τα σημερινά δεδομένα, και το φάσμα της ακυβερνησίας προβάλλει πιο κοντά παρά ποτέ. Κυβέρνηση συνεργασίας δεν φαίνεται στον ορίζοντα , μιας και οι οικολόγοι δεν φαίνεται να μπαίνουν στη βουλή , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει διατεθειμένος να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Μοιραία λοιπόν οδηγούμαστε σε νέες εκλογές τον Νοέμβριο. Με ενδιαφέρον όμως αλλά και με έκδηλη αγωνία περιμένουν τη στάση του Βενιζέλου ο οποίος έχει δηλώσει ότι το κόμμα του μπορεί την αυτοδυναμία , απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως από το επιτελείο του ,θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα την Κυριακή το βράδυ από το Ζάππειο …

Aντώνης M
. ( αναγνώστης )

Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-0



Ζίκο: "Παίξαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα, κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά η ποιότητά της μας νίκησε. Χάσαμε πολλές πάσες και γι' αυτό η Αρσεναλ έκανε πολλές ευκαιρίες. Τις τελευταίες 15 μέρες έχουμε παίξει σπουδαία παιχνίδια και στο τέλος των ματς δεν υπάρχουν αρκετές δυνάμεις. Θα δουλέψουμε και στην φυσική κατάσταση γιατί η ποιότητα υπάρχει. Ο Νικοπολίδης είναι ένας πολύ μεγάλος τερματοφύλακας με τεράστια εμπειρία. Η ομάδα έχει έναν σπουδαίο γκολκίπερ.

Τα αγάλματα επιστρέφουν..

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και με την οικονομική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού, άρχισε η επανατοποθέτηση των αντιγράφων των αγαλμάτων που κοσμούσαν τα ιστορικά νεοκλασικά κτίρια του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Ήδη τοποθετήθηκαν τέσσερα αγάλματα στο στηθαίο της προσόψεως του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της οδού Πατησίων. Την επιμέλεια της ανακατασκευής των τεσσάρων αγαλμάτων και την επανατοποθέτησή τους φέρει ο Διευθυντής του Μουσείου Ν. Καλτσάς και το επιτελείο του.
Κτίρια στα οποία θα επανατοποθετηθούν αγάλματα είναι το Εθνικό Θέατρο, το Ιλίου Μέλαθρον, η οικία Μελά κ.α. Για το σκοπό αυτό, η Αρχιτέκτων Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μάρω Καρδαμήτση - Αδάμη, υπεύθυνη των αρχείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου βρίσκονται όλες οι μήτρες των αγαλμάτων του Ερνέστου Τσίλλερ για ανακατασκευή.

http://kala-nea.blogspot.com/

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Υπέρ της άρσης του απορρήτου για το Διαδίκτυο γνωμοδοτεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου




φώτο Eurokinissi
«Ναι» στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω Διαδικτύου λέει με γνωμοδότησή του την Τρίτη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι.Τέντες, σε περιπτώσεις εξύβρισης, δυσφήμησης ή απειλής, απαντώντας σε ερώτημα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Το διευκρινιστικό ερώτημα της ΑΔΑΕ τέθηκε μετά την γνωμοδότηση (9/2009) του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά με την οποία τάχθηκε υπέρ της άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας μέσω Internet σε περίπτωση που διαπράττουν τα αδικήματα της εξύβρισης, δυσφήμισης κλπ.

Ο Ι.Τέντες αναφέρει στη γνωμοδότησή του ότι για την επικοινωνία μέσω Διαδικτύου «δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου» στις περιπτώσεις που αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, ο Ι.Τέντες αναφέρει, μεταξύ των άλλων, στη γνωμοδότησή του ότι «οι περιπτώσεις στις οποίες οι ανακριτικές αρχές για την εντόπιση του δράστη εξυβριστικών, συκοφαντικών, απειλητικών, εκβιαστικών τηλεφωνικών κλήσεων ή μηνυμάτων, κατά την διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, προανακρίσεως ή κυρίας ανακρίσεως, κατόπιν εγκλήσεως κατά κανόνα του παθόντος, δέκτη των εν λόγω κλήσεων κλπ, ζητούν την ανακοίνωση εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στοιχείων σχετικών με την ταυτότητα ή τη θέση της συνδέσεως ή του χρήστη, εκφεύγουν του προστατευτικού πεδίου της διατάξεως του άρθρου 19, παράγραφος 1 του Συντάγματος».

«Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις» αναφέρει η γνωμοδότηση, «δεν πρόκειται για επικοινωνία ή ανταπόκριση κατά την έννοια της συνταγματικής διατάξεως. Οι επαφές αυτές ως, εκ του σκοπού και του περιεχομένου τους, το οποίο είναι ευθέως εγκληματικό, αφενός δεν συνιστούν ανταλλαγή απόψεων, διανοημάτων κλπ, και αφετέρου δεν γίνονται στο πλαίσιο σχέσεως οικειότητας και εμπιστευτικότητας».

Ο Ι.Τεντές συνεχίζει λέγοντας ότι «οι ανακριτικές αρχές, ανταποκρινόμενες στο προστατευτικό καθήκον του Κράτους, εκδηλούμενο ως θετική υποχρέωση αυτού προς διασφάλιση της ανεμπόδιστης και αποτελεσματικής ασκήσεως των δικαιωμάτων του ατόμου, κατ’ άρθρο 25, παράγραφος 1 του Συντάγματος, και ενεργούσες σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμωρήσεως των εγκλημάτων (άρθρα 96§1 και 87§1 του Συντάγματος) μπορούν, στα πλαίσια του δικαιώματός τους να συγκεντρώνουν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη βεβαίωση του εγκλήματος, να ζητούν τα προαναφερόμενα στοιχεία, χωρίς την προηγούμενη τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου του εκτελεστικού της διατάξεως του άρθρου 19 § 1 εδ. β΄ του Συντάγματος Ν. 2225/1994, αφού, όπως ελέχθη, δεν πρόκειται για απόρρητο».

«Είναι αυτονόητο» καταλήγει η γνωμοδότηση, «ότι πρέπει να διενεργείται κυρία ανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση ή προανάκριση μετά από παραγγελία εισαγγελέα καθώς και ότι ο τακτικός ανακριτής ή ο παραγγέλλων εισαγγελέας, σύμφωνα με βασική αρχή ισχύουσα επί των ανακρίσεων, θα ζητήσει τα στοιχεία για τα οποία γίνεται λόγος αφού, μετά τήρηση των αρχών της αναλογικότητας, κρίνει ότι, βάσει των στοιχείων που μέχρι τη στιγμή εκείνη διαθέτει, είναι δυνατόν να υποτεθεί ευλόγως ότι μόνο με αυτό το μέσο θα γίνει δυνατή η βεβαίωση του εγκλήματος και η ανακάλυψη του δράστη».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σας καλώ να κερδίσουμε την ελπίδα

Καραμανλής: «Μένω αν με θέλουν και οι άλλοι»

της Μαρίας Σεφέρου


«Είμαι μαχητής, και θα μείνω αν με θέλουν και οι άλλοι», ήταν η απάντηση του Καραμανλή στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη που παραχώρησε στον ALTER και στο Νίκο Χατζηνικολάου, σε ερώτηση για την επομένη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Όμως το ερώτημα δεν είναι τι θα κάνει ο Καραμανλής στις 5 Οκτωβρίου, ή τι θα κάνουν οι δελφίνοι (χαρά στους δελφίνους!) της ΝΔ με τον Καραμανλή. Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τη ΝΔ την επομένη των εκλογών, επειδή το μέλλον της ως κόμμα διαγράφεται δυσοίωνο. Το χειρότερο ακόμη είναι πως το κόμμα της αυριανής αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε αποσύνθεση, συν τοις άλλοις και λόγω έλλειψης μη σαφούς και υγιούς ιδεολογικού στίγματος.

Τι θα πει «φιλελεύθερη παράταξη»; Είναι ιδεολογία ο «φιλελευθερισμός»; Είναι ιδεολογία η ασυδοσία της αγοράς; Είναι ιδεολογία η κερδοσκοπία, η αισχροκέρδεια; Είναι ιδεολογία το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας; Έλεος κύριοι και κυρίες της ΝΔ! Το κόμμα σας χρειάζεται ανασύσταση εκ θεμελίων, αν πρόκειται να παίξετε σοβαρό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας στην κρίσιμη για την ανθρωπότητα περίοδο που έχουμε εισέλθει.

Από τις οκτώ σήμερα το πρωί είχα αρχίσει να σερφάρω στο Διαδίκτυο, ψάχνοντας να βρω το κείμενο της χθεσινοβραδινής συνέντευξης του κ. Καραμανλή στον ALTER, για να το μελετήσω καλύτερα, μπας και ανακαλύψω επιτέλους την υπευθυνότητα για την οποία ο Πρωθυπουργός επαίρεται. Αφού περιπλανήθηκα πάνω από μισή ώρα χωρίς αποτέλεσμα, μπήκα στην ιστοσελίδα της ΝΔ, βρήκα ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και τηλεφώνησα. Η στιχομυθία εξελίχτηκε ως εξής:...

Read more...[+]

Ο μαϊντανός της εβδομάδας

(πατήστε πάνω για μεγέθυνση)

...διαβάστε τη συνέχεια στο Hakis

Γιατί να διδάσκεται η τουρκική γλώσσα στα Ελληνικά γυμνάσια στην Θράκη;

Αθήνα και Άγκυρα συντονισμένα και

μεθοδικά εκτουρκίζουν την Θράκη!!!

Ναι, μόνο αυτή η έκφραση μπορεί να δοθεί στους «αφέντες» που αποφασίζουν και που προστάζουν τον λαό να ικανοποιήσει τις επιθυμίες τους… Τραγελαφικά ανθρωπάκια, φοβισμένοι υπηρέτες και όχι πραγματικοί "άρχοντες", σκυμμένα δουλικά, που τρέμουν στο άκουσμα των δικών τους αφεντάδων…
Με την υπουργική απόφαση Υφυπουργού Παιδείας της 10/7/06 (ΦΕΚ Α’ 867) αποφασίστηκε η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στους μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου από το σχολικό έτος 2006-2007. Σύμφωνα με τους «ειδικούς σκοπούς» του μαθήματος όπως περιγράφονται στην απόφαση, η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας έχει στόχο να συμβάλει «στην ενεργό συμμετοχή σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία και στην κατανόηση της διαφορετικότητας».
Η πραγματικότητα είναι σκληρή και δυστυχώς οδεύει προς το σκληρότερο. Ενώ μπήκαμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, διαπιστώνουμε πως η ενδοτικότητα και οι φοβίες των πολιτικών για την περιοχή της Θράκης είναι χωρίς προηγούμενο! Κανένας δεν τολμά να αναφερθεί στην εσχατιά της Ελλάδας, στο ανάχωμα του Ελληνισμού απέναντι στον «γείτονα» (αλλά όχι και φίλο) τούρκο... Μία περήφανη περιοχή, αδικημένη και εγκαταλειμμένη και εν πολλοίς προδομένη από την Αθήνα. Ειλικρινά, εάν δεν υπήρχαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης, επενδύσεων και δημιουργίας υποδομών, τότε αυτή η περιοχή της χώρας θα ήταν τόπος εξορίας, τιμωρίας και βασανισμού…

Read more...[+]

Πανικός και καμία συνέντευξη από τον Γιώργο Παπανδρέου

Στο ΠαΣοΚ προσπαθούν να αποφύγουν το λάθος που θα τους κοστίσει πέντε μέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης.


Στην Ιπποκράτους μέσα στον πανικό τους, έχουν αρχίσει να αναθεωρούν και τη στρατηγική τους για τις εμφανίσεις του Παπανδρέου.


Από τη μια μεριά τον κρύβουν βλέποντας ότι κάθε φορά που βγαίνει στο μπαλκόνι ή αντιπαρατίθεται δημόσια με δημοσιογράφους, χάνει σημαντικά αλλά από την άλλη αναγκάζονται να τον εμφανίζουν όταν διαπιστώνουν ότι ο Καραμανλής κυριαρχεί στα κανάλια.


Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να μην δώσει καμία τηλεοπτική συνέντευξη ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως γράψαμε και χθές σε σχετικές μας αναρτήσεις, εδώ και εδώ!


Σε αντίθεση με το 2007 που έβγαινε ακόμη και στα μεσημεριανάδικα, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν θα βγει μέχρι την Παρασκευή.


Στην Ιπποκράτους γνωρίζοντας τις αδυναμίες του Γιώργου, δεν θέλουν να τρέχουν την τελευταία ώρα.


Ωστόσο, η απουσία του Παπανδρέου έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ....



Read more...[+]

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

του Κ.Μαργαρίτη

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προεκλογική περίοδο, που δείχνει να αφήνει αδιάφορο το ευρύ κοινό. Τα δύο μεγάλα κόμματα - Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ - συνωστίζονται σε επιθέσεις και συνθήματα, ενώ τα μικρότερα κόμματα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις των καιρών. Θα περίμενα περισσότερη πολιτική ανάλυση και συζήτηση. Οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων, σε αρκετά υψηλό ποσοστό, αδυνατούν να εκφράσουν πολιτικό λόγο και αναζητούν ‘’συνθήματα’’ και ‘’ξύλινες λέξεις’’ για να καλύψουν τα κενά τους.

Οι πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση. Κόμματα και πρόσωπα τους προκαλούν εκνευρισμό. Ψάχνουν να βρουν την καλύτερη λύση. Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του καταφεύγει σε υποσχέσεις, ψεύδη και αναλήθειες. Οι πολίτες επιθυμούν να ακούσουν συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα έχουν πολλές εκπλήξεις. Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι η αποχή. Είναι η ώρα των τεχνοκρατών και αυτοδημιούργητων πολιτικών, που ξέρουν να δίνουν λύσεις και να φέρνουν αποτελέσματα.

Απέχω απ’ αυτές τις εκλογές, αλλά δηλώνω ΠΑΡΩΝ στις πολιτικές εξελίξεις της πατρίδας μας. Με τη Θεσσαλονίκη, με τους ανθρώπους της και τα προβλήματά της ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι κοντά, σε μια διαρκή προσπάθεια να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός.

Σε μια περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε, ο μοναδικός δρόμος για να φτάσει κανείς στο ξέφωτο είναι η αλήθεια. Σας καλώ να υπερψηφίσετε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που μέσα σε πνεύμα συνεννόησης, συνεργασίας και ανοικτού πνεύματος θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και στην πρόοδο. Χρειάζεται τόλμη και δουλειά για να βγούμε από το αδιέξοδο και να φέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών.

Να έχουμε καλές εκλογές, με ευρωπαϊκή νοοτροπία και να επιλέξουμε τους αξιότερους για την εκπροσώπησή μας στη Βουλή των Ελλήνων.

Α. Σαμαράς - Εγώ και σήμερα είμαι παρών κι αύριο θα είμαι παρών.

Τέσσερις βασικούς λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τη ΝΔ αντί του ΠΑΣΟΚ διατυπώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρεται στα δύο ντιμπέιτ υποστηρίζοντας ότι στο πρώτο ο πρωθυπουργός κέρδισε και ότι στο δεύτερο κυριάρχησε.


Επίσης εκφράζει την πεποίθησή του για νίκη στις εκλογές και τονίζει ότι δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ ανεξαρτήτως αποτελέσματος.


Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έχει ως εξής:



ΕΡ: Κύριε υπουργέ θα ξεκινήσω από τις δύο τηλεμαχίες. Πιστεύετε ότι προσέφεραν ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο; Και φυσικά θέλω την άποψή σας για την παρουσία του πρωθυπουργού τόσο στο ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών όσο και σε εκείνο με το Γιώργο Παπανδρέου...



ΑΠ: Νομίζω ότι προσέφεραν στην ενημέρωση του πολίτη. Αν και η πρώτη ήταν ιδιαίτερα μεγάλη - κι αυτό ασφαλώς ήταν μειονέκτημα. Αλλά και οι δύο ανάδειξαν τη δύναμη και τις αδυναμίες κάθε κόμματος, κάθε προγράμματος κάθε αρχηγού. Και μ' αυτή την έννοια ενημέρωσαν τον πολίτη. Στην πρώτη κέρδισε ο Καραμανλής. Στη δεύτερη κυριάρχησε ο Καραμανλής. Άλλωστε η δεύτερη είχε χαρακτήρα "μονομαχίας" κι ήταν συντομότερη, γι' αυτό και δεν ήταν κουραστική για το μέσο τηλεθεατή όπως η πρώτη… Ο Καραμανλής κυριάρχησε όχι μόνο γιατί απάντησε πλήρως στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί δεν πήρε καμία συγκεκριμένη απάντηση στα ερωτήματα που του έθεσε. Κι όταν διεύρυνε το πεδίο αντιπαράθεσης από την Οικονομία στα υπόλοιπα θέματα (Εξωτερική πολιτική κλπ.) έδειξε όχι μόνο τη σαφήνεια των δικών θέσεων, αλλά και τις παλινωδίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.



ΕΡ: Ταυτόχρονα φαίνεται ότι εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο για τη Ρηγίλλης η βελτίωση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ. Πιστεύετε ότι στο χρόνο που απομένει είναι δυνατόν να πετύχετε ανατροπή;



ΑΠ: Νομίζω ότι η συσπείρωση ανεβαίνει συνεχώς. Επίσης φαίνεται ότι αντιστρέφεται υπέρ μας η δυναμική μετακίνησης ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή. Αλλά ας πούμε ότι οι "οιωνοί" τις τελευταίες μέρες είναι πολύ καλοί. Και γίνονται καλύτεροι…



ΕΡ: Πρώτος είχατε μιλήσει για τρίτη τετραετία Καραμανλή. Πιστεύετε ακόμα ότι στις 5 Οκτωβρίου ο Κώστας Καραμανλής θα εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός; Και αν όχι, πιστεύετε ότι θα παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;



ΑΠ: Πιστεύω ότι θα νικήσουμε. Πιστεύω ακόμα ότι ο Καραμανλής θα εξακολουθεί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Το έχει διευκρινίσει απόλυτα ο ίδιος. Και το ίδιο το κόμμα σε ανύποπτο χρόνο του ζήτησε να παραμείνει αρχηγός ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Συνεπώς δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, έτσι κι αλλιώς. Πολύ περισσότερο που θα νικήσουμε…



ΕΡ: Ωστόσο ακούγονται διάφορα σενάρια. Φωνές που λένε ότι στην επόμενη ημέρα στη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς σίγουρα πρέπει να είναι παρών. Τι λέτε;



ΑΠ: Μην ακούτε σενάρια. Εγώ και σήμερα είμαι παρών κι αύριο θα είμαι παρών, κι όλοι θα είμαστε παρόντες με πρώτο τον Κώστα Καραμανλή…



...διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Τι θα γίνει με τα χρήματα των ασφαλισμένων;

του Θανάση Μαυρίδη


Η υπόθεση της Ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς είναι άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς θέτει σε αμφισβήτηση την ιδέα της αποταμίευσης μέσα από ασφαλιστικά προγράμματα. Ακόμη κι αν δεν κινδυνεύει ούτε ένα ευρώ των ασφαλισμένων, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έχει ήδη προκαλέσει ζημία στον κλάδο. Κι απ’ ό,τι μαθαίνουμε κάποιοι ξένοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την αγορά...

Να ξεκινήσουμε από το θέμα των ξένων. Είναι κοινό μυστικό στην ασφαλιστική αγορά ότι κάποιοι ξένοι προσπαθούν να πουλήσουν και να φύγουν. Επί σειρά ετών έθεταν θέματα σωστής εποπτείας της αγοράς, δίχως να υπάρχει ανταπόκριση στα αιτήματά τους. Έτσι, αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν σε μία αγορά με νοθευμένους τους κανόνες του ανταγωνισμού. Είχαν δύο επιλογές: Ή να λειτουργούσαν με ανταγωνιστικά τιμολόγια και με ζημίες ή με ανταγωνιστικά τιμολόγια και αμφίβολης ποιότητας αποθεματικά. Διάλεξαν το πρώτο σενάριο και... έχασαν. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαλέξει ένα τρίτο σενάριο, το οποίο εξετάζουν σήμερα, με καθυστέρηση αρκετών ετών: Να αποχωρήσουν από μία αγορά που διεκδικεί την ωριμότητα, αλλά που δείχνει σημάδια μεγάλης ανωριμότητας...

Μετά τις πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες, λοιπόν, ετοιμαστείτε να αποχαιρετήσετε και κάποιες ασφαλιστικές. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, αυτό συμβαίνει και αυτό θα δείτε να συμβαίνει. Και μην βιαστούν κάποιοι να μιλήσουν πάλι ανεύθυνα, όπως είχαν κάνει όταν το Capital δημοσίευσε πριν πολλούς μήνες πρώτο την είδηση για την αποχώρηση της Shell, διότι θα εκτεθούν εκ νέου...

Για την περίπτωση της Ασπίς θα περιμέναμε ότι θα έβγαινε κάποιος επίσημος και θα έλεγε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τι ακριβώς θα συμβεί με τους ανθρώπους που έχουν εμπιστευτεί τα χρήματά τους στην Ασπίς. Όπως ακριβώς συνέβη και με την κρίση στον τραπεζικό κλάδο, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, ως όφειλε, τους αποταμιευτές ότι δεν κινδύνευαν οι καταθέσεις τους.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη. Ακούσαμε κάποιες γενικές ανακοινώσεις, οι οποίες δεν είναι ικανές από μόνες τους να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των χιλιάδων ασφαλισμένων. Δυστυχώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και αυτό το θέμα ίσως εκλαμβάνεται από κάποιους αρμόδιους ως δευτερευούσης σημασίας, ακριβώς επειδή το πρωτεύον θέμα γι΄ αυτούς είναι οι εκλογές. Πρόκειται, όμως, για ένα ζήτημα που άπτεται της σωστής λειτουργίας της αγοράς και θα όφειλαν να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή.

Κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να καταλάβουμε κάποιον που θα έλεγε ότι θα περίμενε να τοποθετηθεί από τη στιγμή που θα διαπίστωνε τι ακριβώς συμβαίνει με τα αποθεματικά. Θα το καταλαβαίναμε αν η Πολιτεία δεν είχε αναλάβει το έργο της εποπτείας των ασφαλιστικών εταιρειών. Αν υπάρχει, λοιπόν, πρόβλημα, το πρόβλημα αφορά άμεσα και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Ναι μεν ο ασφαλισμένος έκανε την επιλογή της εταιρείας της αρεσκείας του, αλλά το κράτος τον είχε διαβεβαιώσει στο μεταξύ ότι η εταιρεία αυτή ήταν άξια της εμπιστοσύνης του.

Προσέξτε λίγο αυτό το σημείο: Ας πούμε ότι είχατε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πριν από 20 χρόνια. Όσο καιρό τοποθετούσατε τα χρήματά σας, το κάνατε σε μία εταιρεία που το κράτος ήλεγχε καθημερινά και για την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες σας διαβεβαίωναν ότι ήταν άξια της εμπιστοσύνης σας. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, να σας πούνε ένα πρωί ότι δεν έχετε πρόγραμμα, επειδή διαλέξατε την λάθος επιχείρηση; Το λάθος δεν είναι δικό σας ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν είναι μόνο δικό σας.

Και πάλι καλά που υπήρξε η σχετική νομοθετική ρύθμιση του καλοκαιριού και έτσι μπορούν να ελπίζουν σε κάτι οι ασφαλισμένοι. Αλλά και πάλι υπάρχει ένα μυστήριο για το τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Ένα μυστήριο που κατά την άποψή μας δεν είναι τυχαίο. Κι αυτό διότι, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι άνθρωποι του κλάδου, έχουν υπάρξει στο παρελθόν πολλών ειδών συμβόλαια που δεν μπορεί σήμερα να τα κατατάξει κάποιος εύκολα σε μία συγκεκριμένη κατηγορία.

Δεν έχουμε ελπίδες να υπάρξει μία κάποια ουσιαστική ενέργεια στις μέρες αυτές που απομένουν μέχρι τις εκλογές. Πιστεύουμε, όμως, ότι η νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα αντιμετωπίσει με περισσότερη προσοχή το θέμα των ασφαλιστικών εταιρειών και με μεγαλύτερο σεβασμό τα χρήματα των ασφαλισμένων.

Πολύ σωστά κάποιοι εγείρουν θέμα ενιαίας εποπτείας όλου του χρηματοοικονομικού χώρου, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για τράπεζα, ασφαλιστική εταιρεία ή χρηματιστηριακή. Ως ιδέα είναι σωστή και μοιάζει να είναι μία αρχή προς τη σωστή κατεύθυνση...

Υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να προσέξουμε: Οι επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια και σε κρατικά ομόλογα δεν είναι κάτι που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις για να «πληρώνεται» αντίστοιχα με τόσο μεγάλο κίνδυνο, όσο αυτόν που ενδεχομένως αντιμετωπίζει σήμερα ένας επενδυτής που επί χρόνια τοποθετούσε τα χρήματά του στην Ασπίς για να τα επενδύσει αυτή με τη σειρά της σε κάποια αμοιβαία κεφάλαια και σε κρατικά ομόλογα. Χρειάζεται ένα και μόνο πράγμα: Ιερά προσήλωση στις αρχές της διασποράς...

Με άλλα λόγια: καταλαβαίνουμε για ποιόν λόγο θα πρέπει να αναζητήσει ένας επενδυτής ένα καλό νοσοκομειακό πρόγραμμα. Για ποιόν λόγο να κάνει μία ασφάλεια ζωής. Για ποιόν λόγο να ασφαλίσει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του για κάθε κίνδυνο. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί να επιλέξει μέσα από μία ασφαλιστική εταιρεία ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα...

Βγαίνουν από τα αζήτητα τα πορίσματα Ζορμπά για τα ομόλογα


Zorbas5

Από το Kentri.gr



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Τα πορίσματα Ζορμπά για τα ομόλογα, που με εντολή του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, είχαν μπεί στα αζήτητα, βγαίνουν και πάλι στην επιφάνεια..

Υπενθυμίζουμε, ότι η έκδοση του πορίσματος Ζορμπά για το ΤΕΑΔΥ στις 10 Αυγούστου 2007, προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση και ανάγκασε τον πρωθυπουργό να επιστρέψει εσπευσμένα από τις διακοπές του και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Με γνωμοδότησή του στις 24/9/2007, ο κ. Σανιδάς είχε χαρακτηρίσει το πόρισμα Ζορμπά παράνομο και με εγκύκλιό του ζητούσε να μη ληφθεί υπ΄όψιν.

Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις τα πορίσματα Ζορμπά έρχονται και πάλι στην επιφάνεια. Ανασύρονται από τα συρτάρια που τα είχε καταχωνιάσει ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς και ενσωματώνονται στη δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια του Εφέτη Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση κ. Γεώργιου Λέκκα.

Ήδη το πόρισμα που αφορά στο ΤΕΑΔΥ, μετά από αίτημα διαδίκου, αναζητήθηκε και από σήμερα αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας.

Michael Jackson - "This Is It "


Μέσα σε μόλις δύο ώρες εξαντλήθηκαν στις ΗΠΑ τα εισιτήρια για την επερχόμενη ταινία «This Is It», που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου (σε 25 πόλεις στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας) και βασίζεται σε μαγνητοσκοπημένο υλικό από τις πρόβες των συναυλιών που ο Michael Jackson δεν πρόλαβε να δώσει.

Στην Ελλάδα, τα εισιτήρια προπωλούνται ήδη από τις 27 Σεπτεμβρίου σε διάφορους κεντρικούς κινηματογράφους της Αθήνας, καθώς και σε πολλές πόλεις στην υπόλοιπη επικράτεια.


Δείτε το trailer της ταινίας :

Εντόπισαν κρυφό δάνειο 20 δις ευρώ - Και νέος δανεισμός με "καλύτερους όρους"

Μια βόμβα στα θεμέλια του κλονισμένου οικοδομήματος της ελληνικής οικονομίας έχει εντοπίσει το οικονομικό επιτελείο του ΠαΣοΚ. Πρόκειται για τον όγκο του έκτακτου δανεισμού στον οποίον έχει ήδη προβεί το υπουργείο Οικονομίας, ο οποίος, σύμφωνα με τις πολιτικές και τις τεχνικές εκτιμήσεις, περιπλέκει κατά πολύ τη δημοσιονομική κατάσταση στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στην Ιπποκράτους, το ύψος αυτού του «κρυφού δανεισμού», όπως τον χαρακτηρίζουν, έχει ανέλθει ήδη κατά τη διάρκεια του πρώτου εννεαμήνου στα 20 δισ. ευρώ. Τα έκτακτα αυτά δάνεια έχουν υπό κανονικές συνθήκες βραχεία περίοδο αποπληρωμής, εκδίδονται με στόχο την ταμειακή διευκόλυνση του Δημοσίου και οι σχετικές συμφωνίες συνάπτονται εν όψει τακτικών εκδόσεων. Μόλις γίνουν αυτές, το Δημόσιο οφείλει να αποπληρώνει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του.

Οπως υπαινίσσεται σαφώς από χθες το ΠαΣοΚ, από αυτά τα 20 δισ. ευρώ που έχουν επιβαρύνει τις δανειακές υποχρεώσεις της ελληνικής οικονομίας ένα ελάχιστο μόνο μέρος έχει αποπληρωθεί εντός του 2009, με διαφαινόμενη συνέπεια τη μεταφορά μιας τεράστιας επιπλέον επιβάρυνσης για το επόμενο έτος.

Με τον τρόπο αυτόν τα στελέχη του ΠαΣοΚ υπαινίσσονται ότι στην ουσία ακυρώνεται το περίφημο «μαξιλάρι» για το οποίο μιλούσε η κυβέρνηση, περιγράφοντας έτσι τα δημοσιονομικά περιθώρια για την κάλυψη άμεσων αναγκών ως το τέλος του έτους.

Το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε χθες υπό μορφήν ερωτήματος από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , ο οποίος ζήτησε απαντήσεις από το υπουργείο Οικονομίας και από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Από πολιτικής απόψεως, η πρωτοβουλία αυτή του ΠαΣοΚ ερμηνεύτηκε ως προάγγελος μιας φιλολογίας περί «καμένης γης», την οποία πάντως η Ιπποκράτους απορρίπτει. Οπως σημειώνουν σχετικώς οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα που έχει περιγράψει ο κ. Παπανδρέου, αλλά αντιθέτως ότι θα εφαρμοστεί ως μοναδική εναλλακτική δυνατότητα διεξόδου. Παράλληλα όμως προαναγγέλλουν μια διαπραγμάτευση με πιθανές εντάσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τεθεί και το ζήτημα για το πώς η Επιτροπή έχει αποδεχτεί τα ελλιπή στοιχεία που της έχει δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Εν όψει δε και των διαδικασιών αυτών, από την Ιπποκράτους έγινε χθες γνωστό ότι στο μικροσκόπιο θα μπει και μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων προς διερεύνηση των δυνατοτήτων επαναδιαπραγμάτευσης και εξοικονόμησης πόρων. Διαψεύστηκε πάντως ότι θα ακυρωθούν εν εξελίξει προγράμματα.

Παράλληλα από το οικονομικό επιτελείο της Ιπποκράτους εκπέμπεται το αυτονόητο μήνυμα ότι το 2010 θα χρειαστεί οπωσδήποτε νέος δανεισμός, για τον οποίον όμως διαβεβαιώνουν ότι θα γίνει με καλύτερους όρους, ούτως ώστε να αρχίσει η αποκλιμάκωση της επιβάρυνσης της οικονομίας. «Οποιο και να είναι το ύψος του ελλείμματος, η ένεση στην ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει. Αν δεν γίνει, το έλλειμμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, άρα λοιπόν το πακέτο τόνωσης των 2,5-3 δισ. το οποίο έχουμε εξαγγείλει θα υλοποιηθεί στο ακέραιο και το ύψος του ελλείμματος θα επηρεάσει τον χρόνο μείωσης του ελλείμματος προς τα κριτήρια του Μάαστριχτ» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Από το ΠαΣοΚ υπογραμμίζεται εξάλλου με κατηγορηματικό τρόπο ότι φορολογικές ελαφρύνσεις θα υπάρχουν και στα εισοδηματικά κλιμάκια μεταξύ 30.000 και 75.000 ευρώ, «εκτός αν έχουν εισοδήματα από μερίσματα που θα αυξήσουν το φορολογικό τους βάρος» . Με βάση τις σχετικές χθεσινές διαβεβαιώσεις, το ΠαΣοΚ δεν θα αυξήσει φορολογικούς συντελεστές «και η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων φορολογουμένων θα δουν μειώσεις ή σταθερότητα στη φορολογική τους υποχρέωση».


με πληροφορίες από το Βήμα

Μαυρίστε μας... λέει ο γραμματέας της Ν.Δ.


«Μαυρίστε όσους θύμωσαν την κομματική βάση και βρίσκονται στα ψηφοδέλτια» είναι το μήνυμα που στέλνει στο παρά πέντε των εκλογών ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ελ. Ζαγορίτης.

Όλο το θέμα στα σημερινά ΝΕΑ

Καραμανλής - Πλήρη κατάργηση του ασύλου

Για την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου έκανε λόγο για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter». Υπερασπίστηκε τον βίο της κυβέρνησής του, επιμένοντας ότι δεν υπήρχε καμία ποινική ευθύνη μελών της για τα σκάνδαλα. Απέδωσε τις ευθύνες για τις ολιγωρίες στις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η δημοσκοπική κατάρρευση της Ν.Δ. οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις δύσκολες αποφάσεις που πήρε κατά τη διακυβέρνηση της χώρας. Αρνήθηκε ότι είναι το αποτέλεσμα σκανδάλων, επιμένοντας ότι έστειλε στη Δικαιοσύνη όλες τις υποθέσεις που απασχόλησαν τη δημοσιότητα ή το κοινό αίσθημα.

Για τα σκάνδαλα


Αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη πολιτικού προσώπου καθώς και ότι σε επίπεδο νομιμότητας δεν υπάρχει κανέναν ζήτημα στις συναλλαγές του κράτους με τη Μονή Βατοπεδίου.

Σχετικά με την υπόθεση της Siemens, δήλωσε αναρμόδιος να κρίνει τη δικαιοσύνη, -συμπεριλαμβανομένης και της δράσης του Νίκου Ζαγοριανού- και υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει χορηγία από το γερμανικό όμιλο. Μιλώντας για τον Γ. Βαρθολομαίο, το όνομα του οποίου ενέπλακη στην υπόθεση, τόνισε ότι ήταν ένας πολύ έντιμος άνθρωπος.

Σε ό,τι αφορά στο σκάνδαλο των ομολόγων δήλωσε ότι τα ταμεία δεν έχασαν λεφτά και έκανε λόγο για “ανεύθυνες κουβέντες της αντιπολίτευσης”. Απέκλεισε και σε αυτήν την περίπτωση τις ευθύνες πολιτικών προσώπων. Σημείωσε δε ότι “υπόθεση των ομολόγων δεν είναι καταρχήν επίληψιμη”.


Για stage και φοροδιαφυγή


Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε γιατί τα προγράμματα stage που “τρέχουν” κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως, αναφέρθηκε συνολικά στο θεσμό, λέγοντας ότι συμμετέχει σε ένα βαθμό ο κρατικός προϋπολογισμός, αλλά με πολύ μικρότερο ποσοστό.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είπε ότι ένα από τα βασικότερα των μέτρων που είναι διατεθειμένος να λάβει, είναι η επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης.


Οι πυρκαγιές και τα Δεκεμβριανά


Αναφερόμενος στο ζήτημα των μεγάλων πυρκαγιών, μετέφερε τις ευθύνες για τις όποιες ολιγωρίες στο Πυροσβεστικό Σώμα, λέγοντας ότι “ο κυρίαρχος πρωταγωνιστής είναι αυτοί, οι πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα”. Διερωτήθηκε εάν χάθηκε χρόνος κατά το ξέσπασμα της φωτιάς, ”εν πάσει περιπτώσει ποιος την έκανε τη λάθος εκτίμηση”.

Για πρώτη φορά έκανε ευθέως λόγο για πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται και ως κίνηση για τον περιορισμό διαρροών των ψηφοφόρων προς το ΛΑΟΣ. Εξάλλου επανέλαβε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Γ. Καρατζαφέρη.


Η επόμενη μέρα στη Ν.Δ. και "ο παραμερισμός της πικρίας"



Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα ανατρέψει τη δημοσκοπική της διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του κόμματος να “παραμερίσουν την όποια πικρία νιώθουν” και να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την ηγεσία της Ν.Δ. την επομένη μιας εκλογικής ήττας τόνισε ότι κριτήριο δε θα είναι τα ποσοστά αλλά η συνολική αίσθηση που θα υπάρχει στην παράταξη.

Με αφορμή, τέλος την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μη δώσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις, πέρα άπο την διακαναλική την Πέμπτη, ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι αυτό επιβεβαιώνει την άποψή του ότι δεν έχει απαντήσεις στα ερωτήματα που του έχει θέσει.



enet.gr

Αποχαιρετισμος στην Ολυμπιακη: Μια προσωπικη προσεγγιση


Για να πω την αληθεια, τωρα που ξεκινησα να το γραφω, δεν ξερω πως και τι θα γραψω… Σπανιο για μενα, οποιος με ξερει μπορει να το επιβεβαιωσει.. Τι να γραψει κανεις για να μπορεσει να εκφρασει τα αισθηματα του για κατι το τοσο απροσωπο και ομως τοσο προσωπικο.. Η Ολυμπιακη μας, ολων των Ελληνων δεν υπαρχει πια. Για να ακριβολογω: Δεν υπαρχει οπως την ξεραμε. Η Ολυμπιακη, η εταιρεια που στους Ελληνες της διασπορας εδω και δεκαετειες εφερνε εν ριπη οφθαλμου ελληνικες παραλιες, τη μυρωδια απο τα ψητα σουβλακια και τις αλλες λιχουδιες μπροστα στα ματια μας, τον αστραφτερο ηλιο, τη γαλαζοπρασινη θαλασσα, με φοντο αχνο ενα τεραστιο αεροπλανο, συνηθως ενα Β742 την ωρα της προσγειωσης δεν υπαρχει πια.

Αισθανομαι πως ενα δακρυ μου κυλαει αθελα μου και φοβαμαι οτι θα γινει ποταμι. Με τρεμαμενα χερια ψαχνω και βρισκω ενα πακετο χαρτομαντηλα. Χαμογελαω, γιατι μου περναει απο το μυαλο ενας αδιευκρινιστος αριθμος: Ποσες φορες εβρισα την Ολυμπιακη μου για τις απεργειες και τις καθυστερησεις της; Ποσες φορες εστειλα στα αναθεμα αγενεις υπαλληλους της, και ποσες φορες μου ερχοταν η νταρντανα αεροσυνοδος της πρωτης πτησης μου στο μυαλο; Εχω σταματησει να μετραω, εδω και χρονια. Τα χρονια που η Ολυμπιακη ηταν για ολους τους Ελληνες το σημαδι του πολιτισμου. Μια ανοητη παρομοιωση, αλλωστε σιγα τον πολιτισμο που εφερνε στα περατα της γης.. Μπουζουκια, ουζα, κακομουτσουνοι ανθρωποι, σιγουρα οχι ετσι οπως τους ονειρευοταν ο Α. Ωνασης οταν υπεγραφε τη συμφωνια στις 30 Ιουλιου 1956 με το Δημοσιο για την αγορα της Τ.Α.Ε..

Η εταιρεια που διχασε τους Ελληνες περισσοτερο ισως απο καθε αλλη. Η εταιρεια που με τα σκανδαλα της και τις σπαταλες της εγινε το σημα της αποτυχιας του ελληνικου σοσιαλισμου. Αλλα και των ροζ σκανδαλων. Για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα ηταν η κακια γειτονισσα του καθε Ελληνα. Ξεκινησε μικρα, ταπεινα στις 6 Απριλιου 1957 με μια απλη Ντακοτα κανοντας στην πτηση Αθηνα-Θεσσαλονικη. Σε τρια χρονια ειχε κανει το αλμα στην jet εποχη και μεσα στα επομενα 5 χρονια την ηξερε ολος ο πλανητης. Σε λιγοτερο απο 10 χρονια η παλαι ποτε Σταχτοπουτα και προβληματικη, φτωχη, ελληνοπουλα ειχε γινει μια φανταχτερη κοσμοπολιτισσα...


Read more...[+]

Τσίπρας - Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει τίτλο «Θα τα δούμε μετά»

Αντί για «απογραφή» που έκανε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ θα κάνει «καταγραφή»

    Το πρόγραμμά τους έχει τίτλο «Θα τα δούμε μετά». Μιλάνε για ενιαία φορολογική κλίμακα.

    1. Πόση θα είναι; Ποιοι θα εξαιρούνται; Τι θα γίνει με τις φοροαπαλλαγές στις ανώνυμες εταιρείες; Απάντηση. Θα το δούμε μετά.
    2. Ασφαλιστικό. Θα στηριχτεί το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα ή θα πάμε στο περιβόητο σύστημα τριών πυλώνων, εκ των οποίων οι δύο θα στηρίζονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες; Απάντηση; Θα το δούμε μετά.
    3. Δημόσιες επιχειρήσεις που βρίσκονται κάτω από ιδιωτικό management, όπως η ΔΕΗ και τα Ελληνικά Πετρέλαια, και πρωταγωνιστούν στην κερδοσκοπία . ΘΑ ανακτηθεί ο δημόσιος έλεγχος; Θα το δούμε μετά. Ολυμπιακή και ΟΤΕ που παραχωρήθηκαν σκανδαλωδώς σε ιδιώτες. ΘΑ τις πάρουμε πίσω; ΘΑ το δούμε μετά.
    4. Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας; Θα το δούμε μετά.
    5. Εργασιακός Μεσαίωνας; ΘΑ το δούμε μετά.

ΘΑ το δούμε μετά, που ο ψηφοφόρος θα έχει απομακρυνθεί από το ταμείο και κανένα λάθος δεν θα αναγνωρίζεται. Ήδη ο κ. Παπανδρέου προετοιμάζει το έδαφος. ΘΑ κάνει λέει καταγραφή, αντί της παλιάς απογραφής. ΘΑ δηλώσει ότι παρέλαβε καμένη γη. Και αυτό που θα δούμε μετά, θα είναι αυτό που είδαμε στην προηγούμενη εναλλαγή το 2004. Δηλαδή τίποτα. Η ίδια πολιτική από άλλα πρόσωπα. Αυτό έχουν να υποσχεθούν μόνο.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΜΕ !



@ Γιάννης Παπαϊωαννου

Στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου αξίζει η ίδια πολιτική μετακίνησης αποδήμων;

Δεν είναι κρίμα να συνεχίζεται η ανικανότητα ή κάτι χειρότερο;

Επιστολή σε e-mail, αναγνώστη μας:

"...Παρακολουθώ το blog "Στοχασμός-Πολιτική" και θλίβομαι για γεγονότα, αναφορικά με τη μετακίνηση αποδήμων ψηφοφόρων, που έχουν τη ρίζα τους στο ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη και μας οδήγησαν σε καταστάσεις δύσκολες.

Ο γιος μου είναι φοιτητής στη Νάπολη Ιταλίας. Πείστηκε να έρθει να ψηφίσει, μιας και έφυγε μια ημέρα μετά την προκήρυξη των εκλογών και ως μέλος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκα στις αρμόδιες επιτροπές του Κινήματος για την επιστροφή του στην Ελλάδα. Κι αυτό παρότι ο γιός μου έλεγε: «Άσε την οργάνωση, με 144 € βγάζω εισιτήριο Νάπολη-Αθήνα-Νάπολη και δεν μπλέκουμε… Η Ν.Δ. στη Νάπολη, με 30 € βγάζει την απευθείας πτήση… και τι έγινε που είναι δεξιοί;».

Για λόγους συναισθηματικούς-πολιτικούς επέμενα να γίνει επιστροφή του οργανωμένα και με το ΠΑΣΟΚ. Και έτσι αρχίζει η «περιπέτεια»…

- Πληρώσαμε με ταχυδρομική επιταγή 50 € στο ΠΑΣΟΚ Ιταλίας…
- Μετά από 5 ημέρες μας είπαν ότι τα εισιτήρια είναι μόνον μέσω Ρώμης…
- Ας πάει κι αυτό… ας γίνει έτσι… Αλλά, παρακαλούμε -επειδή η απόσταση Νάπολης Ρώμης είναι 250 χιλιόμετρα-, να είναι μια πτήση που να μπορεί κάποιος να την προλάβει (μεσημεριανή ή βραδινή)…
- Το εισιτήριο εκδίδεται με την πρωινή πτήση (!) και τα εξής στοιχεία:
ROME FIUMICINO AZ 0716 T 27SEP 10:25 TAPOW8C, επιστροφή 7/10 με μεσημεριανή πτήση (!).
Παρατήρησα ότι εκδόθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο, με τα εξής στοιχεία:
ALIMANIA 2 - DATE: 22 SEPTEMBER 2009
VIA CASTELLANA,18 AGENT: 0512
31055 QUINTO DI TREVISO
Και κόστισε TOTAL: EUR 295.00

- Ο γιος μου –τα παιδιά είναι περισσότερο έξυπνα σήμερα και πιο «ψαγμένα», μου είπε «Άστο, δίνω 144 και φεύγω από την πόλη μου. Γιατί αν βάλεις 50 να πάω Ρώμη, 50 να γυρίσω –στην επιστροφή- από Ρώμη και την ταλαιπωρία… και μπορεί να μην υπάρχουν τρένα με ανταπόκριση… τι θα κάνω; Θα κοιμηθώ στους σταθμούς ή ξενοδοχείο;»...


Read more...[+]

Ο Μπερίσα και ο γαμπρός τους κλέβουν τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών

Σε Γιάννενα, Μέτσοβο και Κοζάνη περιόδευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, όπου συναντήθηκε με φίλους και στελέχη του Κόμματος και έδωσε συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην ομιλία του στα Γιάννενα, ο κ. Παπαθεμελής, αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα της περιφερειακής ανάπτυξης που παρουσιάζει τεράστιες καθυστερήσεις, από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους το αθηνοκεντρικό κράτος» είπε ο κ. Παπαθεμελης, «πως η περιφέρεια ήταν και παραμένει ο αγωγός οξυγόνου της εθνικής μας οικονομίας. Δεν μπορεί να συνεχισθεί η άθλια εικόνα που παρουσιάζει σήμερα στη χώρα μας, ο δείχτης κοινωνικής συνοχής. Δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να διαμορφώνει αυτήν την εικόνα των δύο ταχυτήτων. Αυτής του τριγώνου Κολωνακίου-Εκάλης-Φιλοθέης και αυτής των περιφερειών της χώρας, που στενάζουν από την εγκατάλειψη που βιώνουν από το κεντρικό πολιτικό διαχειριστικό κατεστημένο».

Μιλώντας σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών ο κ. Παπαθεμελής, χρησιμοποίησε σκληρότατους χαρακτηρισμούς για την μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης Μπερίσα να «κλέψει τις περιουσίες τους, με κύριο πρωταγωνιστή τον γαμπρό του αλλά και για την ενδοτικότητα στο ζήτημα αυτό από την πλευρά του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών».

Στην Κοζάνη, ο κ Παπαθεμελής μίλησε σε ομάδα αγροτών, οι οποίοι του έθεσαν για μία ακόμη φορά το μεγάλο ζήτημα της διάλυσης του οικογενειακού τους εισοδήματος, από τις επιλογές της Νέας ΚΑΠ και τις απαράδεκτες συμφωνίες που υπέγραψαν στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Γεωργίας τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ.

«Η επιστροφή στον συνεταιρισμό με κεντρικό κώδικα την αλληλεγγύη μεταξύ των αγροτών, αλλά και η κατάργηση της εμπορευματοποίησης της συνεταιριστικής ιδέας που έχει γίνει με τις περίφημες Ομάδες Παραγωγών και τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις είναι στόχοι της Δημοκρατικής Αναγέννησης», είπε στους Κοζανίτες αγρότες ο κ. Παπαθεμελής, και πρόσθεσε: «?μεσοι στόχοι μας είναι η προστασία του Έλληνα αγρότη και της παραγωγής του, η κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις πρώτες ύλες και η ρύθμιση της αλυσίδας παραγωγή-εμπορία-τελικός καταναλωτής με κεντρικό σύστημα διαχείρισης (Δημοπρατήριο), έτσι ώστε και ο αγρότης να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και χωρίς μεσάζοντες και ο καταναλωτής να μπορεί να προμηθεύεται τα αγροτικά προϊόντα σε τιμές που να είναι όσο κοντύτερα γίνεται στις τιμές παραγωγού».

Πιο κοντά ο κίνδυνος αύξησης της θερμοκρασίας


Μεγαλύτερη η απειλή για τη Μεσόγειο

Η παγκόσμια θερμοκρασία ενδέχεται να αυξηθεί έως και 4 βαθμούς Κελσίου έως τα μέσα της δεκαετίας του 2050, εάν συνεχισθούν οι σημερινές εκπομπές αερίων CO2, υποστηρίζει μελέτη που δόθηκε, σήμερα, στη δημοσιότητα.


Η έκθεση του βρετανικού Met Office Hadley Center απηχεί τις ανησυχίες των πορισμάτων μελέτης του ΟΗΕ, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, και βάσει των οποίων οι καλπάζουσες κλιματικές αλλαγές ξεπερνούν ακόμη και τις χειρότερες υποθέσεις που ανέπτυσσε η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τις Κλιματικές Αλλαγές του ΟΗΕ (IPCC) το 2007.


«Τα αποτελέσματά μας καταδεικνύουν αντίστοιχα στοιχεία με της ΙPCC, αλλά επίσης καταδεικνύουν και την δυνατότητα να υπάρξουν ακόμη περισσότερο ακραίες αλλαγές», τονίζει η Ντέμπι Χέμινγκ, η οποία συνυπογράφει την έκθεση, που δημοσιεύεται πριν την έναρξη συνεδρίου για τις κλιματικές αλλαγές στο Παν/μιο της Οξφόρδης.


Η IPCC τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2007 για την εκπόνηση της έκθεσής της ΑR4.


Ένα από τα πορίσματα εκείνης της έκθεσης ήταν πως η θερμοκρασία του πλανήτη ενδέχεται να ανέλθει κατά 4 βαθμούς έως τα τέλη του 2050. Η παρούσα έκθεση τεκμαίρει ωστόσο πως η αύξηση τούτη θα προκληθεί νωρίτερα, στα μέσα της δεκαετίας του 2050 και προβλέπει ακόμη δριμύτερες συνέπειες σε τοπικό επίπεδο.


«Επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα της AR4 κι επίσης επιβεβαιώνει την μεγάλη πιθανότητα» ανόδου κατά 4 βαθμών της θερμοκρασίας, εάν υποτεθεί πως δεν ληφθεί κάποια θεαματική δράση για τη μείωση ρυπογόνων αερίων, τονίζει η Χέμινγκ.


Στη μεθοδολογία της μελέτης χρησιμοποιήθηκαν βελτιωμένα μοντέλα έρευνας για τις συνέπειες του «κύκλου του άνθρακα». Φερ’ ειπείν, εξετάσθηκαν υποθέσεις όπως η περίπτωση εξαφάνισης μεγάλων εκτάσεων των δασών του Αμαζονίου λόγω ξηρασίας, γεγονός που θα αφήσει εκτεθειμένο το έδαφος, το οποίο με τη σειρά του θα αρχίσει να εκπέμπει στην ατμόσφαιρα διοξείδιο του άνθρακα από τις σκιαζόμενες πρωτύτερα οργανικές ύλες του.


«Αυτό αυξάνει την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα και κατά συνέπειαν της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Αυτό οδηγεί προς τα εκεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα», τονίζει η ίδια.


Η συνολική μέση αύξηση των 4 βαθμών καλύπτει ωστόσο τις μεγαλύτερες τοπικές ανόδους τα θερμοκρασίας: σε ορισμένες περιοχές της Αρκτικής η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 15 βαθμούς, ενώ κατά 10 βαθμούς θα αυξηθεί στη δυτική και νότιο Αφρική, προκύπτει από την έκθεση της Χέμινγκ. Καθώς οι πάγοι θα λιώνουν, η περιοχή θα αντανακλά λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει απρόβλεπτες συνέπειες.


Επιπλέον, τέτοιες μεγάλες θερμοκρασίες στην Αρκτική θα οδηγήσουν στην τήξη του μόνιμου στρώματος του πάγου, το οποίο έως σήμερα εγκλωβίζει το μεθάνιο, με συνέπεια ακόμη πιο απρόβλεπτες συνέπειες, τονίζει η Χέμινγκ.


Η έκθεση προβλέπει πως οι βροχοπτώσεις θα μειωθούν κατά το ένα πέμπτο, ή και περισσότερο, στην Αφρική, την Κεντρική Αμερική, τη Μεσόγειο και τα παράλια της Αυστραλίας, σε «δυνητικά πιο ακραία ποσοστά» από τα ευρήματα της IPCC το 2007.


«Η Μεσόγειος είναι μία σταθερά παράμετρος για την υπόθεση της σημαντικής ξηρασίας σχεδόν σε όλα τα θεωρητικά μοντέλα», τονίζει η Χέμινγκ.


Μία πτώση των βροχοπτώσεων κατά 20% και περισσότερο «είναι πολύ για περιοχές όπως η Ισπανία, η οποία ήδη αντιμετωπίζει τον εφιάλτη των μειωμένων βροχοπτώσεων τα τελευταία χρόνια», προσθέτει.



Πηγή - Enet.gr

Site Meter

  © 2008 citypress-gr.blogspot.com

Back to ΤΙ ΘΕΣ ΕΔΩ ΑΝΕΒΑ ΣΤΗΝ KOΡΥΦΗ