Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Πάρε κόσμε.. Προς πώληση 42 ξενοδοχεία στην Κρήτη!

Δύσκολη για το τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας αναμένεται η φετινή περίοδος, καθώς από τις μέχρι σήμερα ενδείξεις και πληροφορίες η εικόνα που διαγράφεται είναι απογοητευτική, όπως αναφέρουν άλλωστε οι εμπλεκόμενοι με το προϊόν φορείς. Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ξένες αγορές, κάθε άλλο παρά θετικά είναι, με αποτέλεσμα η ανησυχία, ο προβληματισμός, αλλά και η απόγνωση, να έχουν φτάσει στο ζενίθ και σε τοπικό επίπεδο.

Το γεγονός αυτό διαπιστώνεται και από τους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στον τουρισμό, καθώς λόγω της οικονομικής συγκυρίας, για πρώτη φορά στα τοπικά χρονικά, 42 ξενοδοχεία της Κρήτης τέθηκαν προς πώληση.
Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει τη νέα σεζόν το 20% των μικρών κυρίως μονάδων, σε επίπεδο νησιού. Παράγοντες του τουρισμού, έχοντας στη διάθεσή τους στοιχεία από τις μέχρι σήμερα κρατήσεις, επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι δραματική, λαμβάνοντας υπόψη πως οι χώρες όπως η Μ. Βρετανία και η Γερμανία που αποτελούν τους βασικούς τροφοδότες του Ελληνικού τουρισμού, παρουσιάζουν μείωση στα πακέτα, της τάξης του 35% και 20% αντίστοιχα...[συνέχεια...]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο τη στιγμη που παραγουμε λιγοτερα απο ο,τι καταναλωνουμε,ή θα αυξησουμε το ενα,ή θα μειωσουμε το αλλο.
Τριτον τι,δεν υπαρχει,οπως λεγαμε καποτε στα Μαθηματικα.
Εννοειται οτι ο δανεισμος απεθανε.
Οταν η Τουρια,εκανε τα δικα της ξενοδοχεια,και δουλευει με μισθους,πολυ μικροτερους απο τους δικους μας,πως ειναι δυνατον να τους ανταγωνιστουμε,αφου δεν εχουμε τιποτα αλλο να επιδειξουμε.
Μη μου πειτε τον...πολιτισμο μας,ή την...καθαριοτητα,που παραδοσιακα εχουμε,γιαι θα καγχασω.
Αρα,μονοι μας,βγαλαμε τα ματια μας,και απλως τωρα,ηλθε η ωρα της αληθειας,και της πληρωμης.
Θα φαει η μυγα σιδερο,που λεγαμε παλια,και το κουνουπι,ατσαλι.