Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους το Σάββατο

Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σημαντική ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτικά

Βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα σε περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και πιό συγκεκριμένα στην Θεσσαλία την Στερεά την Πελοπόννησο αλλά και στις Κυκλάδες. Στην Ήπειρο στην Μακεδονία και την Θράκη τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και πιό τοπικά. Χιονοπτώσεις αναμένουμε να σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε περιοχές της Ηπέιρου με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα σε περιοχές της Στερεάς με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα και τέλος σε περιοχές της Πελοποννήσου με υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες -βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 8 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 9 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν το απόγευμα και τα 9 Beaufort.

Θερμοκρασία

H θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 7-8 βαθμούς, στα Κεντρικά τους 11-12 , στα Δυτικά τους 12-13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 15-16 βαθμούς.

Επιμέλεια:meteo-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: