Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010
ΝΔ: «Ο Μητσοτάκης έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος»
Αν και η παρέμβαση του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του έχει δημιουργήσει δυσφορία και θυμό στη Ρηγίλλης, αντίδραση σε υψηλούς τόνους δε θα υπάρξει. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες του newstime.gr, ο Αντώνης Σαμαράς θα υιοθετήσει πλήρως την τακτική του προκατόχου του, Κώστα Καραμανλή. Δηλαδή, θα κάνει σαν να μην…υπάρχει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης…
Ο Κώστας Καραμανλής είχε υιοθετήσει τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι «ενδεχομένως ο Καραμανλής να ήταν ένας καλός υφυπουργός». Συνεργάτες του τότε προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι «από εδώ και πέρα δε θα σχολιάζονται οι τρικλοποδιές του Μητσοτάκη». Ο κ. Καραμανλής, εξάλλου, έμεινε πιστός σε αυτή την τακτική ως το τέλος. Τόσο ο Θόδωρος Ρουσόπουλος όσο και ο Βαγγέλης Αντώναρος, κάθε φορά που υπήρχε θέμα Μητσοτάκη, δήλωναν μονότονα από το πόντιουμ του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «δε σχολιάζουν απόψεις του πρώην πρωθυπουργού».
«Εκτός κόμματος»
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει και έναν παραπάνω λόγο σήμερα να ακολουθήσει την τακτική Καραμανλή: Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μέρος μίας βεντέτας ιστορικού βάθους με το «μητσοτακέικο» λόγω των γεγονότων του 1993. Και το τελευταίο που θα ήθελε σε αυτή τη φάση, κατά την οποία οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά εύθραυστες στη Ρηγίλλης, είναι να φανεί ότι αναβιώνει η βεντέτα «σαμαρικών»-«μητσοτακικών».
Για το λόγο αυτό, κύκλοι της Ρηγίλλης, σχολιάζοντας το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με το οποίο ζητούσε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και τη συμμετοχή των Λουκά Παπαδήμου, Αλέκου Παπαδόπουλου και Κώστα Σημίτη, δε σηκώνουν το γάντι του επιτίμου. Αντιθέτως, μετά το τυπικό «ουδέν σχόλιο» που λένε, παρατηρούν με νόημα ότι «ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει πει ότι μιλάει ως πρώην πρωθυπουργός και όχι ως επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας» . «Άρα, έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.
Άλλωστε, το μάθημα έγινε πάθημα. Στη Ρηγίλλης δε θέλουν να επαναληφθεί το «εμφυλιοπολεμικό» σκηνικό του προηγούμενου 20ήμερου, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος είχε εμπλακεί σε πόλεμο δηλώσεων με τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος μέσω του διευθυντή του γραφείου του, Γιάννη Πευκιανάκη, τον είχε ειρωνευτεί, ζητώντας «συγγνώμη που δεν ζήτησε την άδειά του για να εκφράσει τις απόψεις του».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Η κάθε αλήθεια περνάει τρία στάδια.
Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά πολεμάται.
Και τελικά γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη
Shopenhouer
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με περισσή ειλικρίνεια , θάρρος, επίγνωσι των πραγματικών συνθηκών και δυνατοτήτων που είναι ίδιο των αληθινών ηγετών και όχι των κολάκων, πρότεινε το αυτονόητο.
Τον σχηματισμό κυβερνήσεως εθνικής ενότητος υπό την αρχηγία του νεοεκλεγμένου Πρωθυπουργού αλλά με πρόσωπα μη φειδόμενα του λεγομένου πολιτικού κόστους που θα δυνηθούν να επιβάλλουν τα οδυνηρά μέτρα.
Διότι δεν είναι μέτρα :
Η Επιβολη φόρων και η πράσινη ανύπαρκτη ανάπτυξι.
Η επιστροφή στις αποδείξεις για τα τσιγάρα, τα ποτά τα προφυλακτικα, η κατάργησις της φορολογικής απαλλαγής των γονικών παροχών και τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας..
Μέτρα κατ αρχήν είτε μας αρέσει είτε όχι είναι ο περιορισμός των δαπανών. Ο,τι ο καθένας μας πράττει στον δικό του προϋπολογισμό γνωρίζοντας ότι η ανάπτυξι έρχεται βραδύτατα ενώ ο περιορισμός των δαπανών είναι άμεσος..Ιδιαίτερα όταν οι δαπάνες αυτές είναι άχρηστες.
Πρότεινε λοιπόν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης…
«Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης».
Με την συνήθη μικρότητα στενή κομματική αντίληψι ,ελαφρότητα και επιπολαιότητα αντέδρασαν τα κόμματα ενώ για τα τα αναρχοκομμουνιστικά δεν εχει έννοια να αναφερθουμε αφού σκοπός τους είναι η κατάλυσις του δημοκρατικού καθεστώτος ακόμη και με επανάστασι, πληρωμένη από την φορολογια μας.
http://www.thermopilai.org/content/gumne-aletheia-aei-kratiston-esti-ta-alethe-legein-en-panti-kairo
Ιασων
Δημοσίευση σχολίου