Του Νάσου Ζαγογιάννη
Η Ελλάδα ζητά πολιτική και όχι οικονομική στήριξη, τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου (Newsroom ΔΟΛ)
Ζητούμενο της Ελλάδας η ξεκάθαρη πολιτική στήριξη και δέσμευση στην ευρωπαϊκή ενότητα, λέει ο πρωθυπουργός : «Μπορούμε μόνοι μας»
Η Ελλάδα σκοπεύει και μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μόνη της, ζητάμε πολιτική και όχι οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, δηλώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti εν όψει των επίσημων επαφών του στη Μόσχα.
«Η Ελλάδα δεν έχει προσφύγει ούτε στη διεθνή κοινότητα, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομική βοήθεια. Η Ελλάδα σκοπεύει και μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της» τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας.
«Αυτό που θέλουμε να δούμε, και που αρχίζουμε να βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό, είναι η πολιτική στήριξη των ευρωπαϊκών χωρών και η σαφής δεσμευσή τους στην ευρωπαϊκή ενότητα» υπογραμμίζει ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας μεταδίδει το Reuters.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα προβλήματα του ελλείμματος και του χρέους δεν αφορούν μόνο την Αθήνα.
«Η Ελλάδα βρέθηκε στο κέντρο της προσοχής τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, πρόκειται για πολύ πιο ευρύ πρόβλημα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Πορτογαλία, η Ισπανία και ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικονομία».
Ο πρωθυπουργός επέκρινε, επίσης, τις χρηματαγορές, λέγοντας ότι «παρόμοιες δυνάμεις προκάλεσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση πριν από ένα χρόνο κι εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να συντονίσουμε την απάντησή μας σε αυτό. Οι συζητήσεις που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα αντανακλούν ακριβώς αυτή την αρχή», ανέφερε ο κ.Παπανδρέου.
Σχόλιο: Ειλικρινά έχουμε μπερδευτεί ως πολίτες αυτής της χώρας, για το τι ζητάμε ως κυβέρνηση από τους εταίρους της Ε.Ε...
Εάν λ.χ τα χρήματα μπορούμε να τα βρούμε χωρίς εγγυήσεις από την Ε.Ε. τότε μιλάμε για "τον καλό λόγο των Ευρωπαίων" και μπορούμε να την ονομάσουμε πολιτική στήριξη, εάν όμως ομιλούμε για οικονομικές εγγυήσεις, τότε εννοούμε άλλο πράγμα... με τις γνωστές συνέπειες που σήμερα μας έχουν επιβάλλει άλλες πολιτικές από αυτές που είχαμε προεκλογικά ακούσει.
Η πολιτική, κύριε Πρόεδρε της κυβέρνησης, έχει να κάνει κυρίως με την διαφάνεια, την αξιοκρατία, το κράτος δικαίου, σε συνάρτηση πάντα με την εθνική μας οικονομία και προεξάρχοντα την εθνική μας κυριαρχία.
Τα πρώτα θέλουν πολιτική απόφαση με συγκεκριμένες ενέργειες:
Κάποιοι να τιμωρηθούν ως υπαίτιοι της όλης κατάστασης, και τα δύο τελευταία να αποδείξετε ότι επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα ειπωθεί κατάματα η αλήθεια.
Η επικοινωνιακή πολιτική με την εντυπωσιακή "διαβούλευση" είναι για τις μετέπειτα εξελίξεις και όταν έχουν ξεπεραστεί τα χρονίζοντα προβλήματα.
Σήμερα χρειάζονται προσωπικές κυβερνητικές αποφάσεις, για τις οποίες πήρατε εντολή να κυβερνήσετε, όλα τα τα άλλα είναι για πίστωση χρόνου και για επιμερισμό ευθυνών για την ολιγωρία που έχει παρουσιαστεί στις "γενναίες αποφάσεις" σας.
Απασχολείτε τόσους οικονομικούς συμβούλους και σπαταλάτε δημόσιο χρήμα για τα "ευκόλως εν νοούμενα". . .
Η οικονομία λοιπόν, που όλοι κόπτονται, χρειάζεται μόνον τις τέσσερις πράξεις της πρακτικής αριθμητικής, όλα τα υπόλοιπα των πολύ πτυχιούχων σπουδαγμένων, με τα "λαμπρά" μεταπτυχιακά τους και τα ξένα πανεπιστήμια ειδικών και εξειδικευμένων τίτλων, είναι απλά για να αμείβονται πλουσιοπάροχα και για να μας συσκοτίζουν ακόμη περισσότερο.
Η Ελλάδα χρωστάει και σημειώνουμε με (-) χρέη και ελλείμματα.
Τα έσοδα είναι τα (+) και η διαφορά των παραπάνω μας κάνει τα (-) που πρέπει να καλύψουμε.
Εδώ λοιπόν μπαίνει η διαίρεση και ο πολλαπλασιασμός, για να υπολογίσουμε απλά και κατανοητά σε όλους μας τι, και πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα που φαντάζει άλυτο.
Αυτό που ΔΕΝ μας λέτε ακόμη, αλλά το αφήνετε να αιωρείται, είναι ότι η εθνική μας οικονομία, παρά το περιβόητο (+)25% του Αλογοσκούφη (ότι τάχα γίναμε πλουσιότεροι) έχει αρνητικό (-) πρόσημο και θα πρέπει αναγκαστικά να υποτιμήσουμε (ποσοστιαία) αντίστοιχα το πλούτο του Έλληνα πολίτη (μείωση μισθών και ημερομισθίων και αύξηση ΦΠΑ).
Δυστυχώς το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες βρίσκονται εκτός αυτών των μέτρων και όπως συμβαίνει πάντοτε, οι μεν κεφαλαιούχου θα αυξήσουν τις τιμές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, οι δε τραπεζιτες θα επιβάλλουν δυσβάσταχτα επιτόκια και τα γνωστά πανωτόκια και θα προβούν στη συνέχεια σε πλειστηριασμούς ακινήτων κλπ. (γνωστά σενάρια)
Εάν θα μπορούσαμε λοιπόν να διαβουλευτούμε ανοικτά και ξεκάθαρα, λαός και εξουσία, θα μπορούσαμε να βρούμε με την απλή λογική, τις απαραίτητες λύσεις και το καταμερισμό ευθυνών, καθώς επίσης μετά την ανάδειξη του προβλήματος και τη παραπομπή των υπαιτίων, της σημερινής κατάστασης με τον καταλογισμό των ευθυνών, ενός εκάστου, να προχωρήσουμε στη "απλή αριθμητική" του ξεπεράσματος της οικονομικής κρίσης.
Η Ελλάδα μας ΔΕΝ πτώχευσε, απλά κάποιοι άρπαξαν περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν άλλες εποχές χωρίς να τους αντιληφθούμε.
Εάν είσαστε πράγματι αποφασισμένοι και επιθυμείτε να δώσετε λύσεις αρχίστε από τα πρώτα, τα δεύτερα είναι και εύκολα και ο λαός θα τα επωμισθεί, έστω και για μια ακόμη φορά, αρκεί να ξέρει ποιος τον έφτασε ίσαμε εδώ και ότι κάποιοι επιτέλους πλήρωσαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου