Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Πειραματόζωα και καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης

Γράφει το Πράσινο αγόρι

Ενώ στην Ελλάδα οι ντόπιοι νταβατζήδες των ΜΜΕ συνεχίζουν να αβαντάρουν την κυβέρνηση του Γιωργάκη αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι την υποθήκευση της χώρας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Τρανό παράδειγμα το πρωτοπαλλήκαρο του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συνεχίζει και αυτός να δίνει την "μάχη" για την έξοδο από την κρίση δεχόμενος τις σφαλιάρες των Ευρωπαίων και μάλιστα ευχαριστώντας τους.

Άλλη μια σφαλιάρα χθες το βράδυ από τους "Ευρωπαίους εταίρους"...

Σε 30 ημέρες θα έρθει η «στιγμή της αλήθειας» για την Ελλάδα, καθώς τότε θα κληθεί πιθανότατα- να πάρει πρόσθετα σκληρά μέτρα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η περαιτέρω περικοπή δαπανών, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τον 14ο μισθό.

Μάλιστα, τα νέα μέτρα θα είναι καθ΄ υπαγόρευσιν Βρυξελλών, ενώ η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει καν στην ψηφοφορία, όπως αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που- για άλλη μια φορά- δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα εργαλεία στήριξης της Ελλάδας έναντι της κερδοσκοπίας των αγορών, παρά τη σχετική επιδίωξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ουσιαστικά, όπως έλεγαν κοινοτικές πηγές, τα πρόσθετα μέτρα είναι σχεδόν σίγουρα, καθώς ήδη υπάρχουν εξελίξεις όπως η απρόβλεπτα μεγάλη πτώση του ΑΕΠ, που προοιωνίζονται κινδύνους για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Μάλιστα, ο κ. Γιούνκερ έδωσε χθες και μια πρόγευση του πιθανού περιεχομένου τους. Μίλησε για περαιτέρω περικοπές δαπανών, για αύξηση του ΦΠΑ, για αύξηση των ειδικών φόρων στα αγαθά πολυτελείας, όπως και στα αυτοκίνητα αλλά και για περαιτέρω αύξηση της φορολογίας καυσίμων.


Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ είπε ότι αν τελικώς η Κομισιόν υπαγορεύσει επιπλέον μέτρα στην Αθήνα, αυτά θα πρέπει να στοχεύουν στην περικοπή δαπανών και την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Ως προς το δεύτερο σκέλος ανέφερε μάλιστα τρία παραδείγματα:

ΑΥΞΗΣΗ του ΦΠΑ
ΕΠΙΒΟΛΗ φόρου στα αγαθά πολυτελείας, όπως τα ακριβά αυτοκίνητα
ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

«Είναι δύσκολο
να αλλάξει ρότα ο Τιτανικός», είπε χθες πριν από τη συνεδρίαση του Εurogroup ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας πίστωση χρόνου από τους εταίρους. Υπέρ της σκληρής γραμμής έναντι της Ελλάδας τάχθηκε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ.


"Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε στην Ευρωζώνη και δεν θα μας συμβεί τίποτα εκτός. Διαβάστε άρθρο της Guardian στο μπλογκ μου και σκεφτείτε. Κάθε οξυδερκής και φιλότιμος πρωθυπουργός θα έβγαζε την χώρα χωρίς καν δημοψήφισμα. Εμείς οι μπλόγκερς που πιστεύουμε σ' αυτήν την εξέλιξη πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας πριν μας καταστρέψουν εντελώς οι 300.