Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Μέχρι την επόμενη περίπτωση

Του Μανώλη Σαρίδη

Η Ευρώπη δείχνει αλληλεγγύη με την Ελλάδα. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ειδικής συνεδρίασης της Ευρωπαικής Ένωσης (ΕΕ) που έγινε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Τι συμβαίνει όμως στο παρασκήνιο; Μήπως η αναταραχή που δημιουργήθηκε στην Ευρωζώνη οφείλεται στούς φόβους αλώσεως της οικονομίας των κεντρικών μελων της απο τους υπερατλαντικούς σπεκουλαδόρους;

Εισαγωγή:

Geoffrey Παπανδρέου, πρωθυπουργός της Ελλαδος. Ποιό είναι όμως το άτομο αυτο και τι ρόλο παίζει τελικά; Ας ξεκινήσουμε με γεγονότα. Πρώτα λοιπό ο Geoffrey Παπανδρέου σαμποτάρισε κάθε προσπάθεια του Καραμανλη για τις όποιες μεταρρυθμίσεις ήθελε να κάνει, κάνοντας τον να απαυδήσει και να κηρύξει πρόωρες εκλογές, με την ελπίδα, ότι έτσι θα ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο απο την μπόχα που ξεσήκωνε το ΠΑΣΟΚ. Μετα εξαπάτησε τούς Έλληνες με τα λεφτα πού δήθεν είχε και με τον παράδεισο που τούς υποσχόταν αν εκλεγεί. Και όταν με την βοήθεια των υπερατλαντικών υποστηρικτών του και των συνοδοιπόρων του απο τα βασικά ΜΜΕ και τις περίφημες εταιρίες σφυγμομετρησεως της κοινής γνώμης έγινε Πρωθυπουργός, μάζεψε γύρω του ένα τσούρμο χαζοχαρούμενων και ανήδεων για να παίξουν μαζί σπιτάκια, κυβερνώντας την Ελλάδα.

Η εκλογή του Geoffrey δεν οφείλεται στους λαγους με πετραχήλια που εταξε, τα λεφτά που δήθεν υπήρχαν και την πράσινη ανάπτυξη που διατυμπάνιζε. Λεφτα δεν υπήρχαν και οι πρασινάδες του μούχλιασαν προτού ακόμη φυτρώσουν. Οι λόγοι είναι άλλοι. Όπως αυτοί που πραγματικά κυβερνάναι τις ΗΠΑ προώθησαν με τα μέσα που διαθέτουν (λεφτα, ΜΜΕ, θέσεις κλειδια σε πανεπιστήμια και Δημόσιο) τον γοητευτικό φαφλατά Barack Obama στην Προεδρεία, έτσι βοήθησαν και τον Geoffrey, μελετώντας την βιογραφία του, να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Ναί, ο Geoffrey διαθέτει την προσωπικότητα που χρειάζονται για να κυριεύσουν μετα τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Πρώτον, γιατί ποσώς τον ενδιαφέρει η Ελλάδα, αλλά, όπως και τον γεννήτορα του, το παρκέττο της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Και δεύτερον, σαν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Δειθνούς που τον κάνανε, έχει όσα προσόντα χρειάζονται, για να παίξει για τούς σπεκουλαδόρους υποστηρικτές του τον ρόλο του Δουρειου Ίππου, αλώνοντας το ευρώ απο μέσα. Φέρνοντας τελικά την Ευρωπαική Ένωση και ιδιαίτερα τίς κεντρικές χωρες της Ευρωζώνης πιό κοντα στα νερά τους.

Οι σχέσεις των σπεκουλαδόρων του USRAEL με το Παπανδρέικο δεν ειναι καινούργιες. Το περασμένο φθινόπωρο είχαμε τον ανθρωπο της αυτοκρατορίας των Rothschilds, τον καλό Σαμαρείτη και υποκινητή των παρδαλών επαναστάσεων και κοινωνικών αναταραχων, George Soros, που ήρθε στην Αθήνα για να διαβεβαιώσει τον Geoffrey, ότι υπάρχουν λεφτα. Μετά, όταν ο Geoffrey εκλεγείς σχημάτισε κυβέρνηση, ήταν ο Gary Cohn, Chief Operating Officer του σπεκουλαδόρικου καζίνου Goldman Sachs, που ήρθε τον Νοέμβριο στην Αθήνα για να βάλει πιό ενεργητικά το νερό στ' αυλάκι. Να σημειώσω εδώ, ότι η Goldman Sachs είχε ακόμη απο το 2002 στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο "βοηθούσε" σε θέματα δημιουργικής λογιστικής, χρησιμοποιώντας το κόλπο των παραγώγων, δηλαδή ωραιοποιοώντας τα ελληνικά ομόλογα με τα λεγόμενα Cross-Currency-Swaps: Τα ομόλογα εκδίδονταν σε δολάρια και γιεν, μετατρέπονταν στη συνέχεια σε ευρώ και αποπληρώνονταν αργότερα, μετά τα σχετικά αλισβερίσια, στο αρχικό νόμισμα. Κατα τίς διαδικασίες αυτές η Goldman Sachs χρησιμοποιούσε πλασματικές τιμές για να επιτύχει την μεγαλύτερη δυνατή πίστωση απο τις αγορές. Oπως δε έγραφαν οι New York Times της 14.02.2010, η Goldman Sachs είχε παραχωρήσει στην Ελλάδα, λίγο μετά την προσχώρησή της στην ευρωζώνη, ένα δάνειο πολλών δισεκατομμυρίων, το οποίο παρουσιάσθηκε σαν επιχειρηματικό συνάλλαγμα, συμβάλοντας έτσι στο να φαίνεται η Ελλάδα ότι πληρεί τις απαιτήσεις περι ελλειμμάτων της ζώνης του ευρώ.

Πού να καταλάβει ο...[συνέχεια...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: