Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Αφαιρέθηκε κομμάτι της Εθνικής μας κυριαρχίας. Θα πάρουμε πίσω τα κλεμμένα από τους κλέφτες;

Γράφει ο Ακτιβιστής

Παράπονο δεν πρέπει να έχουμε από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μπορεί να έπεσε (;) έξω στις προεκλογικές του εκτιμήσεις για την κατάσταση της χώρας, της οποίας την διακυβέρνηση ανέλαβε, με το ανέκδοτο πλέον "λεφτά υπάρχουν".

Αλλά έγκαιρα μας προειδοποίησε ότι κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία. Και χθες το επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: «Όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά, μας αφαιρέθηκε και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας» και μέμφθηκε την διαχείρηση από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Και όχι μόνο αυτές του Καραμανλή αλλά και των προηγούμενων.

Και η εθνική κυριαρχία παραδόθηκε χθες σε τριμερή ξένη επιτροπεία, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ. Τα τρία κακά της μοίρας μας.

Και από χθες αποκαλύφθηκε η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Δείξανε οι "σωτήρες" μας από που πρέπει να διεκδικήσει η κυβέρνηση την σωτηρία της. Για να μπει σε ανάκαμψη η χώρα θα πρέπει να λιώσουν ότι θεωρούν ότι δεν μπορεί να αντισταθεί, τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Ο διεθνής καπιταλισμός δεν έχει αλλάξει οπτική γωνία από γεννήσεώς του. Τα plan B,C ή D δείχνουν το δρόμο για κατάργηση του 14ου μισθού και αύξηση του ΦΠΑ με πάνω από 2%. Και η κυβέρνηση που έχασε το κομμάτι που λέγαμε, δεν έχει καμμιά δυνατότητα να αντιδράσει. Πόσο μάλλον που οι επικυρίαρχοι θα είναι το μάτι της εφαρμογής των προσταγών του διεθνούς κεφαλαίου, που υποτίθεται μας σώζει.....

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα, καταιγίδα μέτρων που θα πλήξουν την επιβίωσή μας, και κυρίως των πλέον χαμηλόμισθων κομματιών της Ελληνικής κοινωνίας, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την ξεφτίλα του Ελληνικού κράτους. Θα μειώσουν κατά 300 και 400 ευρώ των συντάξεων των γερόντων με αποδοχές 300 και 400 ευρώ τον μήνα, ενώ ο Πετσάλνικος επιχαίρει για την μηνιαία περικοπή ( από επιδόματα) κατά 800 ευρώ των Βουλευτών από τις μηνιαίες αποδοχές πλέον των 7.000 ευρώ.

Κάποιους τους φτύνουν, και ανοίγουν ομπρέλα......νομίζοντας ότι ψιχαλίζει.

Και εν τέλει....

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Μήπως θα πρέπει να συσταθεί ένας οργανισμός, ένωση, ιερά συμμαχία, όπως θέλετε πείτε το, που αποκλειστικό σκοπό θα έχει να πάρει πίσω τα κλεμμένα και να χώσει στην στενή ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ που ευθύνονται;

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Όσο και να τον βοηθούν τα ιδιωτικά κανάλια ο ΓΑΠ το έχει ήδη χάσει το παιγνίδι.
Όταν στηρίζεσαι στο λαϊκισμό και το ψέμα θα πληρώσεις το τίμημα.
Κατηγορεί τον Κ.Κ. τη στιγμή που ξέρει πολύ καλά ότι η Ν.Δ, παρέλαβε χάος από το Σημίτη.
Κατηγορεί τον Αλογοσκούφη παρόλο που ξέρει ότι έσκασε στα χέρια του η βόμβα της παγκόσμιας κρίσης.
Κατηγορεί την Ε.Ε. για πλημμελείς ελέγχους την προηγούμενη πενταετία παρόλο που ίδιοι ήταν οι έλεγχοι και επί Σημίτη.
ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για τα απίθανα εκεμμένα προεκλογικά του ψέματα, παρόλο που ο Προβόπουλος έχει επανειλημμένα επίσημα δηλώσει ότι είχε ενημερώσει το ΓΑΠ για τα προβλήματα.
ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για την ολοκληρωτική απραξία του Παπακωνσταντίνου και της Κατσέλη επί τετράμηνο, που έχουν βουλιάξει τα έσοδα του κράτους.
ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ για τις ανεύθυνες δηλώσεις του περί πτώχευσης του κράτους, που έδωσαν το έναυσμα για την αύξηση του κόστους δανεισμού μας.
Με τέτοια μυαλά, με τη νοοτροπία ότι φταίνε πάντα οι άλλοι αλλά ήλθα εγώ να σώσω τη χώρα, δεν έχει καμμία ελπίδα να διαχειρισθεί την κατάσταση.
Το μόνο στο οποίο είναι καλός είναι να εκφωνεί μελοδραματικούς λόγους αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι αυτά είναι μόνο για όταν είσαι αντιπολίτευση.
Όταν είσαι πρωθυπουργός, πρέπει να φέρνεις αποτελέσματα, όχι μόνο να διαπιστώνεις.
Το πολιτικό μέλλον του ΓΑΠ προδιαγράφεται σκοτεινό, μαζί με το μέλλον του Ελληνικού λαού.
Έτσι είναι η ζωή, άς προσέχαμε.

Theodore είπε...

Καλα,εσενα να προσλαβουμε για οιονομολογο.Με μεγαλο μισθο μαλιστα,για να μας σωσεις.
Βρε πανασχετε,κατ αρχας η κριση,δεν εσκασε στα χερια του αλογομουρη,αλλα του Παπαθανασιου,αφου εγινε το 08.
Και αμα χρησιμοποιεις ενα επιχειρημα προς τη μια πλευρα,πρεπει να το χρησιμοοιεις και προς την αλλη,οπως πχ,το ποιος παρελαβε τι,και απο ποιον.
Δεν μπορεις να το χρησιμοποιεις σοφοτατε για το οτι ο Σημιτης παρεδωσε καμενη γη στον χοντρο,ενω το κανεις γαργαρα,οταν πας στο τι παρεδωσε ο χοντρος στον Γεωργιο.
Απο τη στιγμη δε,που ο Καραμανλης,ειχε λυσσαξει να παρει την εξουσια το 04,για να μας νοικοκυρεψει,οπως ελεγε,και για να ξαναφτιαξει το κρατος,οι απαιτησεις μας,απεναντι του,ειναι ακομα μεγαλυτερες.
Και ειδαμε ολοι,πως το ξαναφτιαξε το κρατος.
Το γεμισε κουμπαρους,οι υπουργοι του,αποκτησαν offshore,για να μην πληρωνουν φορους,διαλυσανε το ΣΔΟΕ,για να μην πληρωνουν φορους οι δικοι τους,και τοσα αλλα.
Αλλα πού μυαλο,για να τα θυμηθεις και να τα καταλαβεις.
Εκει,το κολλημα με τους πασοκους.
Δεν κανεις καμια προσευχη,να τα καταφερει ο Παπαντρεου,μπας και γλυτωσουμε το συσσιτιο;Γιατι σε βλεπω πρωτο στη σειρα για τα φασολια.

Unknown είπε...

Θοδωράκο, εάν δεν είσαι μικρούλης φοιτητάκος μάλλον θα ασχολείσαι με τίς καλές τέχνες ή θα είσαι έμπορος γυναικείων υποδημάτων.
Από οικονομικά πάντως δεν σκαμπάζεις ούτε κάν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, τουτέστιν ούτε κάν τις αηδίες και τα ψέματα που γράφουν οι αριστερές πατσαβούρες όπως τα Νέα, το Εθνος το Βήμα και η Ελευθεροτυπία.
Επειδή δεν μπορώ να συζητώ σε αυτό το γηπεδικό επίπεδο σε παραπέμπω να ψάξεις πχ. πότε κατέρρευσε η Bear Sterns (να το πάρει το ποτάμι άρχισε να μην πληρώνει τον 9/07 και κατέρρευσε εντελώς το 2/08), το πρώτο μεγάλο θύμα της κρίσης.
Έτσι για να καταλάβεις πόσο αργόστροφος είσαι κοίτα πχ. την κεφαλαιοποίησή της το 2007 (περίπου 3,5 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας) και πού κατάντησε μέσα σε τέσσερις μήνες.
Εκείνη την εποχή ο Γιωργάκης διεκήρυττε ότι δεν υπάρχει κάν παγκόσμια κρίση, αλλά τάλεγε για άλλοθι ο κακός Αλογοσκούφης για να φέρει λιτότητα στο λαό.
Πίσω στις κουβαρίστρες σου μικρούλη, μην ακουμπάς θέματα που δεν κατέχεις.
Αγόραζε το Πρώτο Ψέμμα και την Εσπρέσσο είναι πιό πολύ στα πράσινα λαϊκίστικα κυβικά σου.
Τέλος, στο ξαναλέω, μην τρέφεις αυταπάτες.
Η εκδίκηση του προδομένου λαού εναντίον του Γιωργάκη θα είναι πολύ οδυνηρή.

Theodore είπε...

Σημασια εχει τι ελεγε ο Αλογοσκουφης,ή τι εκανε;
Γιατι ξερεις,στην Πολιτικη κρινονται ολα εκ του αποτελεσματος,και οχι απο το τι λεμε.
Αρα,αν ο Υπουργαρας,ηταν σιγουρος για το τι μας περιμενε,γιατι δεν εκανε τα απαραιτητα,για να μειωσει τα αρνητικα αποτελεσματα,που ερχοντουσαν;
Οσον αφορα στο τι ειμαι,ενας απλος πτυχιουχος Θετικης Σχολης του Αθηνησι ειμαι,που μπηκα σ αυτο,εδω και 50 χρονια,οταν εσυ δεν ειχες δει ακομα το φως του ηλιου.
Και που δε διαβαζει πια εφημεριδες,αλλα ουτε και ψηφιζει πια κανεναν,γιατι δεν τους γουσταρει.
Οσον αφορα στα συνδρομα που σε δερνουν ακομα,δεξια-αριστερα,σε πληροφορω οτι την κριση που διανυουμε,την εφεραν τα golden boys των επενδυτικων Τραπεζων,που λυσσασμενα για χρημα,σκορπισαν τις επισφαλειες των ηλιθιων Αμερικανων με τα στεγαστικα δανεια του νομου του Franck προς τους αστεγους και ανεργους αραπηδες.
Γι αυτο,μην εισαι τοσο προπετης και αμα δεν ξερεις τον αλλο,μην λες μεγαλες κουβεντες.