Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ «Νιώθω ανεπιθύμητη στη ΝΔ»

ΕΠΕΙΤΑ από τρεις μήνες πολιτικής αφωνίας, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει σήμερα στο «Βήμα»για όλα αυτά για τα οποία απέφευγε να μιλήσει, από τότε που έπαψε να είναι υπουργός. Και καθιστά σαφέςότι ο πολιτικός της λόγος αλλάζει και γίνεται πιο επιθετικός, αδιαφορώντας αν η στάση της αυτή θα δυσαρεστήσει αρκετούς στην παράταξή της.

Για πρώτη φορά κάνει λόγο για τα αίτια της ήττας της στην εσωκομματική εκλογή του περασμένου Νοεμβρίου, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι είναι δυσαρεστημένη από τη στάση του κ. Κ. Καραμανλή . Βεβαιώνει ότι δεν θα οργανώσει «αντάρτικο» κατά του κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά τονίζει ότι νιώθει πια ανεπιθύμητη στη
ΝΔ. Για πρώτη φορά αναφέρεται επίσης ανοιχτάστην εκλογική συντριβή της ΝΔ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Αλλά και σε δύο άλλα ζητήματα, που αποτελούν απορίες για πολλούς. Για το αν είναι στα σχέδιά της να ιδρύσει νέο κόμμα- η απάντηση που δίνει θα δώσει τροφή για προγνωστικά- και για το ποια ήταν η σχέση της με τον Μιχ. Χριστοφοράκο!
...η συνέχεια εδώ

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Η Θοδώρα έχει την εντύπωση πως ο λαός νοιάζεται για τη γνώμη και τα συναισθήματά της.
Είναι πραγματικά απελπισμένη αφού προσπαθεί τώρα να εμπλέξει και το υπέργηρο πατέρα της την εξέλιξη της καριέρας της.
Πού καταντάει ο άνθρωπος όταν δεν έχει επίγνωση των προσωπικών του ορίων!
Πχ. έχει ποτέ αναρωτηθεί εάν θα είχε προχωρήσει στην πολιτική εάν δεν ήταν θυγατέρα του Μητσοτάκη;
Άσε μας κορίτσι μου με τις φαντασιώσεις σου.

SKANDALOS είπε...

Καλά τώωωωωρα το κατάλαβε; Ναιιιι είναι ανεπιθύμητη.

socrates είπε...

Η κ. Μπακογιάννη έχασε γιατί έδινε την εντύπωση ότι ήταν δικαιωματικά δική της η αρχηγία, λές και ήταν η Ελισάβετ.
Επίσης έχασε τις εντυπώσεις γιατί ήταν κακοπροαίρετα επιθετική, αρχικά εναντίον του κ. Σαμαρά και μετά εναντίον του κ. Αβραμόπουλου. Κάθε ομιλία της, κάθε συνέντευξή της έσταζε υπονούμενα και χολή εναντίον όποιου τολμούσε να μην την υποστηρίζει.
Θα έπρεπε να ξέρει ότι όταν πάς για αρχηγός πρέπει να εμπνέεις ενότητα και ηγεσία, όχι διαίρεση και διάσπαση.
Δυστυχώς για την κ. Μπακογιάννη έδειξε ότι δεν έχει ούτε τα ηγετικά χαρακτηριστικά ούτε την πολιτική ευφυία του πατέρα της.
Όσο για το σήμερα, δεν έχει αντιληφθεί ότι το μέλλον της μέσα στη Νέα Δημοκρατία προϋποθέτει ότι θα υπακούει πιστά τον Πρόεδρο του κόμματος, όπως συμβαίνει σε όλα τα οργανωμένα σοβαρά κόμματα.
Δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες θα έχει ακόμη (και άν).
Πάντως, η κ. Μπακογιάννη χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία περισσότερο από ότι χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία την κυρία Μπακογιάννη.