Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Το δίκιο και το άδικο του Αλέξη Τσίπρα

Από το http://tapragmata.gr

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας ήταν καλεσμένος ομιλητής σε μια εκδήλωση που έγινε στην Παλαιά Βουλή για το θέμα των μεταναστών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πολίτες που διαφωνούσαν με τις θέσεις που εξέφραζε επιχείρησαν με δυναμικό τρόπο να διακόψουν την εκδήλωση, πράγμα που -μαθαίνω ότι- τελικά πέτυχαν.

Όπως ήταν φυσικό κι αναμενόμενο, όπως θα κάναμε όλοι, ο κ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απαράδεκτη αυτή κίνηση, που παραβίασε βασικά δικαιώματα της Δημοκρατίας όπως είναι η ελεύθερη έκφραση κάθε γνώμης και άποψης, ανεξάρτητα του αν διαφωνεί ή όχι κανείς με αυτήν. Και μεις μαζί του είμαστε, όπως και κάθε πραγματικός δημοκράτης.


Ωστόσο, δεν βλέπουμε την ίδια “ιερή αγανάκτηση” από τον κύριο Τσίπρα, όταν τα συντρόφια του μπαίνουν ετσιθελικά στα Πανεπιστήμια επικαλούμενα το δήθεν “πανεπιστημιακό άσυλο” και τα σπάνε, τα καίνε, βανδαλίζουν, κτίζουν πόρτες στα γραφεία των Πρυτάνεων, ματαιώνουν εκδηλώσεις, παραδόσεις μαθημάτων με τις οποίες… δεν συμφωνούν (!) και, με μια λέξη, εγκαθιδρύουν τον “φασισμό στην πράξη”. Εκεί, δηλαδή, γιατί κ. πρόεδρε δεν υπάρχει η δική σας ιερή οργή; Γιατί δεν ξιφουλκείτε εναντίον όσων καταλύουν την ελεύθερη και απρόσκοπτη διακίνηση των ιδεών στους κατεξοχήν χώρους έρευνας και μάθησης; Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά είναι που ενοχλούν. Τίποτε άλλο.

1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Eννοειται οτι καλα να παθει.
Του γυρισε boomerang η τακτικη.
Μηπως καταλαβει ποσο ωραια ειναι,να σε φτυνουν στα μουτρα,μη επιτρεποντας σου,να μιλησεις.