Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ας δώσουν μία πειστική εξήγηση γιατί ...

Αντιδρούν να εκδίδουν Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών και να εισπράττουν / αποδίδουν Φ.Π.Α.

Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων που παρέχουν υπηρεσίες (όπως οι δικηγόροι) αρνούνται (και το κατάφεραν μέχρι σήμερα...) να εφαρμόσουν ότι και οι λοιποί επαγγελματίες .

Αναφέρομαι στην ανακοίνωση της η Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στην επιβολή ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα

«Προσχηματική» χαρακτήρισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος την διαβούλευση για την φορολογική μεταρρύθμιση και με ανακοίνωσή τους αντιδρούν στην επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες. Η ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την επιβολή ΦΠΑ είναι η εξής: Δεν υφίσταται καμία υποχρέωση από το κοινοτικό δίκαιο επιβολής ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες. Αντίθετα, από το άρθρο 375 της ισχύουσας Οδηγίας ΦΠΑ (2006/112/ΕΚ) προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει απεριόριστο χρονικά δικαίωμα να απαλλάσσει από ΦΠΑ τις υπηρεσίες δικηγόρων.>>

Σύμφωνοι , η χώρα μας μπορεί να μήν έχει "υποχρέωση" από την Ε.Ε (όπως δεν έχει και για τα όρια ηλικίας αλλά αποφασίζει να τα αυξήσει στις γυναίκες αντί να τα μειώσει στου άνδρες) να επιβάλει ΦΠΑ στις υπηρεσίες αυτές.

Στις σημερινές όμως συνθήκες που όλα αλλάζουν αποφασίζει να επιβάλει ΦΠΑ και σε αυτές τις υπηρεσίες.
Γιατί διαμαρτύρεστε;;;
Οι υπόλοιποι κλάδοι παροχής υπηρεσιών δηλαδή είναι παιδιά κατώτερου θεού που έχουν ενταχθεί;;;

Ελπίζω να μήν εμφανιστούν δικαιολογίες τύπου "θα επιβαρυνθεί ο καταναλωτής"...[συνέχεια...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: