Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Σύλληψη blogger;

Αναγνώστες και συνμπλόγκερς μας πληροφορούν για τη σύλληψη κάποιου δημοσιογράφου (δεν έχουμε ίδια αντίληψη), σε βάρος του οποίου έγινε μήνυση ή κάτι τέτοιο από άλλο δημοσιογράφο.

Ο συλληφθείς (?) από όσα γνωρίζουμε -και επανηλλημμένα δήλωσε ο ίδιος- αρνείται κάθε σχέση με ιστολόγια. Δεν είναι blogger, το δε blog το οποίο αναφέρουν οι αναγνώστες μας.... συνεχίζει κανονικότατα τη λειτουργία του, από ότι είδαμε.

Επομένως δεν τίθεται θέμα "φίμωσης" κάποιου blog.
"Γιατί δε λέτε κάτι", ρωτάει ο συν-μπλόγκερ;

Τι να πούμε δηλαδή; Η υπόθεση δεν αφορά blogger για να τοποθετηθούμε !

Τα ενδοεπιχειρησιακά των δημοσιογράφων, αφορούν τους ιδίους και την ΕΣΗΕΑ, και ποσώς εμάς. Δεν ανακατευόμαστε σε ιδιωτικές υποθέσεις.

2 σχόλια:

NewNeuromancer είπε...

Η στήριξη σε κάθε blogger ή blog είναι δεδομένη ακόμα κι αν αυτός είναι δημοσιογράφος. Απαραίτητη προϋπόθεση, όταν ενδύεται (ο οποιοσδήποτε) το ρόλο του blogger, να λειτουργεί κάτω από τη δεοντολογία που υπαγορεύει αυτό το «μέσο». Οι τακτικές των ΜΜΕ, αναγνωρίζονται εύκολα κι απορρίπτονται εξίσου εύκολα.

Ο ανταγωνισμός, που (μάλλον) προκαλεί «ο ΜΕΤΡΙΤΗΣ της ματαιοδοξίας» μας, δε θα πρέπει να μας κάνει χαιρέκακους κι εκδικητικούς προς τον «αντίπαλο».

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί. Ίσως η εποχή της αθωότητας να βαίνει προς το τέλος της . Γι αυτό χρειάζεται προσοχή απ’ όλους μας (bloggers, αναγνώστες-χρήστες, και σχολιαστές).

Επισημάναμε (σ' εσωτερική αλληλογραφία) στο «troktiko» την απαράδεκτη στάση του, στην περίπτωση του blog «naxios». Του επισημάναμε ότι με τη στάση του άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου για ανάλογες διώξεις προς άλλα blogs.

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση δεν αντιλαμβανόμαστε τη σχέση του "troktiko" με το συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

Από την άλλη, κάθε κάτοχος υπολογιστή, στην Ελλάδα, μπορεί να είναι εν δύναμη συγγραφέας του «troktiko». Αυτό σημαίνει ότι θα είναι συνυπεύθυνος για τις αναρτήσεις, κάποιου άλλου (blogger), που μπορεί να θίγουν την προσωπικότητα ατόμων; Ή ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς θα εκδώσουν εντάλματα έρευνας ή άρσης απορρήτου επικοινωνιών για όλους τους πολίτες της χώρας;

Η Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να γίνει πιο προσεκτική στον τρόπο που χειρίζεται κάποιες υποθέσεις που αφορούν "ηλεκτρονικά εγκλήματα", διότι είναι ορατός ο κίνδυνος να καταστεί (ή να την καταστήσουν) περιγέλαστη.

Η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών είναι προσβλητική για όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην ισονομία και ισοπολιτεία της Δημοκρατίας.

Citypress-gr.admin είπε...

Καλημερα εμείς πιστευουμε οτι μας εκφραζει καλυτερα αυτο...

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/02/blog-post_7290.html