Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η ομάδα και ο συνεργός του Φούντα

«O Λάμπρος Φούντας είχε επαφές με τέσσερα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν καθοριστικό ρόλο σε ένοπλες επιθέσεις και σε ληστείες τραπεζών. Ο ένας ήδη καταζητείται, ο δεύτερος έχει φυλακιστεί, ο τρίτος θεωρείται “ταμίας” του αντάρτικου πόλης και ο τέταρτος είχε εμπλακεί σε αρπαγή οπλισμού από αστυνομικούς». Με αυτά τα λόγια ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφει μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» την ομάδα του νεκρού 35χρονου στη συμπλοκή της Δάφνης. Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αστυνομικών, αποτελούν έναν σημαντικό πυρήνα του αποκαλούμενου «αντάρτικου πόλεων».

Ο αξιωματικός που χειρίζεται τους φακέλους της «νέας γενιάς τρομοκρατών» και έχει σειρά πληροφοριών για τις επιλογές και τη δράση του βιολόγου, σκιαγραφεί την τετράδα που φέρεται να πλαισίωνε τον Λάμπρο Φούντα. Με βάση αυτές τις πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει συγκεντρώσει καταθέσεις από τουλάχιστον 30 άτομα. Προχώρησε επίσης σε κατ΄ οίκον ελέγχους σε σπίτια σε Εξάρχεια, Κηφισιά, Αμπελόκηπους, Κόρινθο, Σαλαμίνα, στην Αιτωλοακαρνανία κ.α. Τις τελευταίες 72 ώρες έχει δημιουργήσει ένα διάγραμμα των επαφών και των διασυνδέσεων του 35χρονου και ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη πριν από τη συμπλοκή στην οδό Κουντουριώτου....


Ο «στρατολόγος»

Οπως πιστεύουν οι αστυνομικοί, «στρατολόγος» του φαίνεται ότι ήταν ένας 38χρονος αντιεξουσιαστής που έχει συλληφθεί κατά τη δεκαετία του 1990 για ληστεία και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο πρόσωπο των ένοπλων οργανώσεων. Το ίδιο πρόσωπο είναι ο συνδετικός κρίκος αντιεξουσιαστών με άτομα του ποινικού χώρου και κυρίως με τον καταζητούμενο Νίκο Παλαιοκώστα. Είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την άνοιξη του 2009 και είχε διαπιστωθεί ότι είχε επαφές με τρεις ποινικούς από τη Λάρισα και την Κρήτη, από τους οποίους παρέλαβε περίστροφα μάρκας Glock. Ενα από αυτά τα περίστροφα φέρεται να έχει παραδώσει στον Ν. Παλαι οκώστα, ενώ σημειώνεται ότι με όπλο ίδιας μάρκας πυροβόλησε ο δεύτερος δράστης της συμπλοκής στη Δάφνη, ο οποίος διέφυγε.

Ρόλο στην ενεργοποίηση του Φούντα στις ένοπλες οργανώσεις θεωρείται ότι έχει και 33χρονος αντιεξουσιαστής ο οποίος καταζητείται για συμμετοχή στην ομάδα των επονομαζόμενων «ληστών με τα μαύρα». Η ομάδα αυτή έδρασε την περίοδο 2003-2006 ληστεύοντας οκτώ τράπεζες, με συνολική λεία 700.000 ευρώ. Οι αξιωματικοί θεωρούν πιιθανό ότι μέλη της ομάδας- ίσως και ο Φούντας- κινούνταν στο δίπολο ληστείες- επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» και άλλων οργανώσεων.

«Υπόδειγμα αγωνιστή»

Ο 35χρονος Φούντας φαίνεται ότι είχε επαφές με την ομάδα έτερου αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί το 2005 για αρπαγή οπλισμού από αστυνομικούς, αλλά και με έναν νεαρό που συνελήφθη προ τριετίας για ληστείες τραπεζών. Ο τελευταίος, μέσα από τις φυλακές, έστειλε προ διημέρου σε δικτυακό τόπο «χαιρετισμό» στον Φούντα στον οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο σύντροφος Λάμπρος ήταν υπόδειγμα αγωνιστή για όλους μας». Εξετάζεται επίσης ο ρόλος της 30χρονης φίλης του Φούντα, η οποία επίσης ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στο σπίτι της στα Εξάρχεια έχει διενεργήσει έλεγχο η ΕΛ.ΑΣ. μετά την επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», στις 5 Ιανουαρίου 2009, στο υπουργείο Πολιτισμού κατά την οποία τραυματίστηκε αστυνομικός των ΜΑΤ.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ο 35χρονος βιολόγος φαίνεται ότι είχε κεντρικό ρόλο στις ένοπλες οργανώσεις, με βασικό κριτήριο των στρατολόγων του ότι σχεδόν ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν είχε κινήσει ο ίδιος το ενδιαφέρον της Αστυνομίας. Πρόκειται για το ίδιο κριτήριο με το οποίο είχαν ενταχθεί στη 17Ν τουλάχιστον 10 μέλη της, ανάμεσά τους οι αδελφοί Ξηροί, οι Τέλιος, Τσελέντης κ.ά.

« Οι στρατολόγοι έψαχναν... άφθαρτα πρόσωπα και φαίνεται ότι τα βρήκαν» λένε στην αντιτρομοκρατική. Αυτά τα «προαπαιτούμενα» κατά την ΕΛ.ΑΣ. πληρούσε ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας, χωρίς όμως η εμπλοκή του να γίνει αντιληπτή. Και εδώ ακριβώς εντοπίζεται μια «μεγάλη τρύπα» του δικτύου πληροφοριών της Αστυνομίας.

«Φωτογραφίζουν» αυτόν που διέφυγε

Ενας 30χρονος, κάτοικος Νέας Κηφισιάς, φέρεται ως ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα στη συμπλοκή της Δάφνης. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατάφερε τελικά να διαφύγει εν μέσω αστυνομικών πυρών. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην περιοχή υπήρχε και ομάδα διαφυγής, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται το τρίτο πρόσωπο που έλαβε μέρος να είναι ο 25χρονος αδελφός του καταζητούμενου συνεργού. «Αμφότεροι έχουν δραστηριοποιηθεί στις ένοπλες ομάδες και έχουν εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα δύο αδέλφια και ο Φούνταςσυμμετείχαν στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής και σε άλλες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Το νήμα πλέον ξετυλίγεται...» ανέφεραν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι ίδιοι εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο άνθρωπος που διέφυγε από τη συμπλοκή είναι γνωστός στις Αρχές από τον Μάρτιο του 2009 και αποτελεί τον «συνδετικό κρίκο» των οργανώσεων «Επαναστατικός Αγώνας» και «Σέχτα Επαναστατών». Αυτός και ο αδελφός του φέρονται να πρωτοστατούν στις ένοπλες επιθέσεις το τελευταίο διάστημα. Παρ΄ ότι η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε έρευνες σε σπίτια στην Κηφισιά και στη Σαλαμίνα προκειμένου να τους εντοπίσει, κάτι τέτοιο έχει καταστεί αδύνατον.

Βήμα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλη μου Ψυχογιου,ο τυπας που εκανε την επιθεση ειναι στο ταφο πλεον... ..χαχαχχα αντε κ συνεχιζουμε...