Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πρωτοφανές! Μετά την δήλωση "στήριξης" Μέρκελ, εκβιάζουν ανοιχτά οι διεθνείς οίκοι!

Ακυβέρνητο καράβι πλέον η Ελληνική οικονομία, στο έλεος των διαθέσεων των απανταχού κερδοσκόπων!

Η περιβόητη στήριξη που εξέφρασε η Μέρκελ (και αποθέωσαν οι αρλεκίνοι των ΜΜ"Ε") άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου αφού για πρώτη φορά στα χρονικά η Ελλάδα εκβιάζεται ανοιχτά από τους διεθνείς οίκους.


Η ηγεσία του ΥΠ ΟΙΚ αλλά και οι νέες περσόνες τύπου Χριστοδούλου παρακολουθούν ανήμποροι αυτές τις εξελίξεις χωρίς να εγείρουν την παραμικρή αντίδραση.


Έτσι, για πρώτη φορά επενδυτές μεταξύ των οποίων και η Kokusai asset Mngt Co, εκβιάζουν ανοιχτά την Ελληνική κυβέρνηση εν όψει των ομολόγων αξίας 5 δις Ευρώ που ήδη καθυστέρησαν να εκδοθούν κατά μία εβδομάδα γιατί… περίμεναν την στήριξη από την ΕΕ!! Αυτή η στήριξη όπως είδαμε, που έγινε δεκτή με “ενθουσιασμό” από την Ελληνική πλευρά και τα συνεργαζόμενα ΜΜ”Ε”, οδήγησε σε τελεσίγραφο οικονομικής αλλά και Εθνικής εξαθλίωσης:


“Η ελάχιστη απόδοση των ομολόγων θα πρέπει να είναι 7% για να τα αγοράσουμε!”


Αναζητείστε παρόμοια δήλωση τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν θα βρείτε. Ενδεικτικό της απαξίωσης της χώρας αλλά κυρίως της κυβέρνησης, αφού όπως έχουμε τονίσει, οι αγορές δεν κάνουν μνημόσυνο στον …Αλογοσκούφη, αλλά προεξοφλούν τις μελλοντικές εξελίξεις.


Δείτε και την προσέγγιση του Bloomberg: .......η συνέχεια στο Olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: