Απότομη στροφή παρατηρείται στην Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα. Οι «σαύρες» τραβήχτηκαν πίσω στα λαγούμια τους.
Από το http://alkimosarchive.wordpress.comΌπως πληροφορούμαστε από το Deutsche Welle ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, ζητά συγγνώμη για την υπεροψία κάποιων γερμανικών δημοσιευμάτων.
Σε επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του Φίλιππο Πετσάλνικο, ο κ. Λάμερτ επικρίνει με ασυνήθιστα σαφή τρόπο κακόβουλα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, ζητώντας συγγνώμη για την υπεροψία κάποιων σχολίων. Παράλληλα, δηλώνει εντυπωσιασμένος από τη σοβαρότητα και το θάρρος, με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει συσσωρευμένα προβλήματα.
Ο πρόεδρος του Bundestag αναφέρθηκε στο εύρος του σταθεροποιητικού προγράμματος της Ελλάδας και στα χρήματα που πρέπει να εξοικονομηθούν. «Ορισμένα προκλητικά σχόλια γερμανικών ΜΜΕ δεν θα είχαν γραφτεί, ούτε θα είχαν διατυπωθεί ορισμένες απαιτήσεις Γερμανών πολιτικών για αλλαγή πλεύσης, εάν επιβάλλονταν ανάλογα μέτρα περικοπών της τάξης των 50 δισ. ευρώ στους Γερμανούς ψηφοφόρους με το δεκαπλάσιο ΑΕΠ».
Ο κ. Λάμερτ επισημαίνει ότι....
ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την πολιτική υποστήριξη της Γερμανίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κερδοσκόποι. Υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν τα κερδοσκοπικά παιγνίδια, ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσής τους.Στο μεταξύ, σε πολύ καλό κλίμα για τις προοπτικές θετικής εξόδου από την κρίση που διανύει η Ελλάδα πραγματοποιήθηκε χθες στο Στρασβούργο η εβδομαδιαία τακτική συνεδρίαση της Κομισιόν.
Ο εισηγητής επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, αναφερόμενος στο ελληνικό πρόβλημα ενόψει της συζήτησης που θα γίνει τη προσεχή Δευτέρα και Τρίτη στο Γιούρογκρουπ και στο ΕΚΟΦΙΝ επαίνεσε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει τα κατάλληλα μέτρα (βλέπε εδώ), θεωρώντας ο ίδιος ότι θα επαρκέσουν για τη μείωση των ελλειμμάτων εφέτος στο 8.7% του ΑΕΠ. Επίσης, είπε ότι από τις επαφές του στην Αθήνα έχει σχηματίσει την πεποίθηση πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη τώρα να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας της χώρας.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Γιατί μου δίνουν εμένα την αίσθηση σκηνοθετημένου σεναρίου έντασης, με σκοπό την ανάδειξη του «Γιωργάκη» σε διεθνή ηγετική φιγούρα, σε πολιτικό «πρότυπο»;
Τα γεγονότα, τα οποία τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, θα μας αποκαλύψουν πιστεύω σύντομα την αλήθεια!
Δεν υπάρχει πάντως καμιά αμφιβολία πως το Αγγλοσαξονικό Σύστημα έχει καταφέρει να επιστρατεύσει, για τους κυβερνητικούς θώκους, διεθνώς, τους ανθρώπους της New Αge, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
1 σχόλιο:
Το θεωρώ παρατραβηγμένο ο ΓΑΠ να κάνει όλη αυτή την τρεχάλα και να περνάει όλο αυτό το άγχος για να αναδειχθεί διεθνής φιγούρα.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει την αποδοχή και στήριξη κάποιων κέντρων εξουσίας, επειδή είναι διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις που άλλοι ηγέτες δε θα έκαναν.
Οχι, είναι πολύ άδικο να του στερήσουμε ότι προσπαθεί για την Ελλάδα με ειλικρινές ενδιαφέρον και υπευθυνότητα, αλλά μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι διεθνείς παράγοντες έδρασαν όπως έδρασαν και δημιούργησαν τηνελληνική κρίση ακριβώς για να τον αναγκάσουν να προβεί στις υποχωρήσεις που θα προβεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Αυτό όμως δεν ακυρώνει το τρεχαλητό του και τις αμέτρητες συνεντεύξεις του.
Δημοσίευση σχολίου