Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Τον κωδικό «10100» στα βιβλία της Siemens θα ψάξει το ΣΔΟΕ

Ανοιχτό άφησαν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, το ενδεχόμενο διενέργειας ελέγχων του ΣΔΟΕ για τον κωδικό (10100) στην SIEMENS-Ελλάδας. Όπως αποκάλυψε η «Ε» μέσω του συγκεκριμένου κωδικού, που δεν διερευνήθηκε ποτέ από τη δικαιοσύνη, καλύπτονταν οι δωρεές προς τους «VIP πολιτικούς» κατά την «χρυσή περίοδο» Χριστοφοράκου.
Την πρόταση κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Π. Καμμένος, με τον πρόεδρο της επιτροπής Σ. Βαλυράκης να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, σχετικά με την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Παράλληλα, ο Π. Καμμένος, ζήτησε...

...να προστεθεί και το όνομα του Σ. Κόκκαλη στην λίστα των μαρτύρων που ενδεχομένως θα κληθούν στην εξεταστική επιτροπή, με αφορμή τις δηλώσεις του επιχειρηματία Α. Βγενόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή. Σε δηλώσεις του, ο κ. Βγενόπουλος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έχει ζητηθεί από τον κ. Κόκκαλη να καταθέσει αφού ήταν ο μεγαλύτερος συνεργάτης της SIEMENS.

Από την πλευρά του, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Π. Οικονόμου τάχθηκε υπέρ της κλήσης και του Α. Βγενόπουλου ώστε οι δύο μάρτυρες να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράσταση. Η επιτροπή δεν αποφάσισε κάτι συγκεκριμένο για το θέμα.

Αύριο, αναμένεται να παραδοθεί ενώπιον της επιτροπής ο κατάλογος με τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν αναλάβει να καταρτίσουν οι βουλευτές Π. Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ) και Κ. Τζαβάρας (ΝΔ). Στην επιτροπή κατέθεσε και ο νέος γενικός διευθυντής της SIEMENS Ελλάδας, Π. Ξυνής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι δεν υφίστατο αυστηρό πλαίσιο για τον έλεγχο των δαπανών. Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε ότι δεν υπήρχε έγκριση για την σουίτα που διέθετε ο Χριστοφοράκος στο "Καραισκάκη".

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προτείνει στην μητρική εταιρεία να δοθούν με πρόγραμμα ατιμωρησίας όλες οι μαρτυρίες στελεχών στις οποίες κατονομάζονται δωροδοκηθέντες.

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: