Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ο κύβος ερρίφθη...Θέμα ωρών η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι θέμα ωρών, να αποσταλεί η επιστολή στην οποία θα ζητείται η άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Έτοιμη για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ είναι η κυβέρνηση, καθώς οι ασφυκτικές πιέσεις από τις αγορές δεν αφήνουν περιθώρια για διαφορετικές επιλογές.
Ο κύβος ερρίφθη κατά την άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, όπου ελήφθη η τελική κυβερνητική απόφαση για τον μηχανισμό.
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι είναι θέμα ημερών η προσφυγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι αποτελεί...
...«ιστορικό χρέος» της κυβέρνησης να αποτρέψει τη χρεοκοπία.
Στόχος της κυβέρνησης φέρεται να είναι πρώτα η ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού τμήματος του «διχτυού ασφαλείας». Βεβαίως, αν υπάρχει καθυστέρηση, η κυβέρνηση θα πάρει τα χρήματα από το ΔΝΤ.

Αμεσα, θα αποσταλεί η επιστολή στην οποία θα ζητείται η άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Συναντήσεις με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ θα έχει το Σάββατο και την Κυριακή στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το ύψος της άμεσης χρηματοδοτικής ενίσχυσης που θα παράσχει το ΔΝΤ στην χώρα μας , εντός 48 ωρών από την υποβολή του αιτήματος ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης. Αυτή υπολογίζεται σε 3 δισ. ευρώ και θα παρασχεθεί με επιτόκιο 2,86%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: