Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Παπανδρέου- «Δεν θα διστάσουμε να πάμε στο ΔΝΤ»

Μονόδρομο αποτελεί πλέον για την κυβέρνηση η προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας, τον οποίο ο Πρωθυπουργός θεωρεί ένα ασφαλές καταφύγιο. Μιλώντας χθες στους υπουργούς και στους συνεργάτες του, ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια διαδοχικών συσκέψεων, υπογράμμισε: «Αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό. Και θα ενημερώσουμε με ειλικρίνεια για κάθε απόφασή μας τους πολίτες». Ενδεικτικό των προθέσεων του Πρωθυπουργού και των μηνυμάτων που επιδιώκει να εκπέμψει είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου φρόντισε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, γεγονός που αποφεύγει συνήθως στις κλειστές συσκέψεις. Αλλά οι χθεσινές δηλώσεις του στοχεύουν σαφώς στην προετοιμασία της κοινής γνώμης για τις αποφάσεις που φαίνεται ότι έχουν ήδη ληφθεί.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε...
...ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη για να επιτύχει τον πιο ολοκληρωμένο μηχανισμό στήριξης. «Θέλουμε ένα καθαρό πεδίο, μια στέρεη βάση, που θα μας επιτρέψει να κινούμαστε σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και οικοδόμησης των προϋποθέσεων για την ανάταξη της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας» είπε. Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στα πολιτικά κόμματα τα οποία δεν στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, σε μια περίοδο την οποία χαρακτήρισε την πιο κρίσιμη από τη Μεταπολίτευση.

Η ηγεσία της ΝΔ, είπε, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. «Οσοι σήμερααντί να βοηθήσουν να βγούμε από το τέλμα κρύβονται πίσω από το μικροκομματικό τους συμφέρον, ας κάνουν στην άκρη. Και το τονίζω αυτό, επειδή κάποιοι, αν και φοβούνται να το ισχυριστούν δημοσίως, υπονοούν ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθούμε εμείς σήμερα» επισήμανε.

Επίσης χαρακτήρισε «απολύτως ανεδαφική» την αντίληψη των ηγεσιών της Αριστεράς για την κρίση. «Εκφράζουν θέσεις που ηχούν ωραία, πρακτικά όμως δεν συνιστούν αλλαγή, δεν δίνουν λύσεις, αλλά συμβάλλουν στη στασιμότητα» είπε. Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας, επισήμανε ότι η διαφθορά κοστίζει ετησίως πάνω από 20 δισ. ευρώ. «Οσο κι αν κόβουμε δαπάνες, όσο και αν προσπαθούμε να ανατάξουμε την οικονομία μας, όσο και αν κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να εξασφαλίσουμε χαμηλότοκο δανεισμό, οι προσπάθειές μας όσο υπάρχει αυτή η μαύρη τρύπα της διαφθοράςείτε θα πηγαίνουν στράφιείτε θα έχουν πολύ λιγότερα αποτελέσματα από εκείνα που θα μπορούσαμε να πετύχουμεαν είχαμε λύσει το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βήμα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα υπάρχει άλλος δρόμος. Το ίδιο ισχύει για τον Σαμαρά αλλά και για τα υπόλοιπα κόμματα. Το θέμα μας όμως δεν είναι τι θα κανει ο Σαμαράς αν ήταν στη θέση του ΓΑΠ ή ο/η χφψ - είναι υποθετική ερώτηση και δεν μας αρέσουν τα υπόθετα. Το θέμα είναι αυτό που ισχύει στα σίγουρα: ο ΓΑΠ είναι ο πρωθυπουργός και ακολουθεί μονόδρομο κι αν επιλέξει να μην γίνει δημοψήφισμα, τότε τον ακολουθεί ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.