Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κατηγορηματική διάψευση της συνάντησης με Γ. Καρατζαφέρη

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση του εκπροσώπου της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου για τα περί συνάντησης του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Τέτοια συνάντηση, όπως την εννοεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δεν υπήρξε», ξεκαθαρισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Τέτοια συνάντηση, όπως την εννοεί ο κ. Καρατζαφέρης, συνάντηση δηλαδή...
...στην οποία να έγινε συζήτηση για το τι θα κάνει ο ένας ή ο άλλος ή να προγραμματίσουν από κοινού κάτι που να αφορά την ΝΔ ή τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχει γίνει. Τώρα αν έχουν συναντηθεί στο διάδρομο της Βουλής, εγώ δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ, διότι ειλικρινά δεν παρακολουθώ τα πολιτικά πρόσωπα κατά πόδας. Δεν έχει υπάρξει πάντως καμία τέτοια συνάντηση. Το διαψεύδω κατηγορηματικά».
Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων στις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επανέλαβε πως από τη στιγμή που στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες, δεν έχει νόημα τέτοιου είδους συζήτηση.
Πάγια πολιτική θέση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι στις εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι τοπικές κοινωνίες, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και γνωστοποίησε πως στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες η ΝΔ θα εξειδικεύσει, σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, τις θέσεις και τις προτάσεις της.
«Εγώ έκανα πρόταση, εκείνοι καυγά», παρατήρησε χαρακτηριστικά για το θέμα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλώντας στο ραδιοφωνικο σταθμό Θέμα 989.
«Το μόνο σίγουρο», τόνισε, «είναι ότι εάν υπάρχουν συζητήσεις δεν γυρίζεις την πλάτη. Η ουσία δεν είναι αν υπήρχε ανοικτή γραμμή συνεννόησης με τη ΝΔ, αλλά ότι εάν η ΝΔ κατέβει μόνη της με το "κλειστό club" που θέλει να επιβάλλει ο κ. Σαμαράς σίγουρα θα "τσουβαλιάσει" τη ΝΔ σε μια μεγάλη ήττα».
«Εμείς», συνέχισε, «προτείνουμε να συναντηθούν όλοι οι "δημογέροντες" της παράταξης και να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις για κατάλληλους υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες. Έτσι θα υπάρξει το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα με περιορισμό των «ανταρτών» ή άλλων εγωϊστικών επιλογών. Υπάρχουν περιφέρειες στην Ελλάδα όπου θα μπορούσαμε άνετα σαν παράταξη να υπερισχύσουμε, όχι όμως όταν λείπει η αυτονόητη διάθεση συνεννόησης».
'Οπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., «η ΝΔ φοβάται τώρα μήπως μακροπρόθεσμα χάσει από την εκλογική συνεργασία». «Εάν όμως δεν ζυγίζουμε σωστά τα πράγματα και αφήνουμε τις οποιεσδήποτε πικρίες να μπαίνουν στη μέση στο κόμμα θα παραμείνει ο κ. Σαμαράς μόνο», σημείωσε.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Καρατζαφέρης διευκρίνισε πως το κόμμα τους δεν κάνει συζήτηση συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα, αλλά «όπου υπάρξουν πατριωτικές επιλογές, άνθρωποι που είναι πιο κοντά στις ιδέες μας, θα τους στηρίξουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: