Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Δείγματα μιας παλαιόθεν νέας εποχής

Ιδεόγραμμα για το Καφενείο

Την εποχή μας την παίρνεις έτσι όπως είναι. Ούτε οι κοινωνιολογικές αναλύσεις ωφελούν, ούτε οι φιλοσοφικές αναζητήσεις την εξηγούν ικανοποιητικά, και ακόμα χειρότερα όταν οι οικονομικοί δείκτες είναι εναντίον του κοινωνικού συνόλου, βλέπεις τα πιο παράταιρα πράγματα.
Πριν λίγες μέρες η γνωστή ξανθιά διαθέσιμη μας μετά χαρωπής συνοδείας πήγε στη Βουλή και ζήτησε ακρόαση πρωθυπουργού για να του πει κατ’ ιδίαν τα παράπονα της επειδή την κακοσχολιάζουν συνάδελφοι του πολιτικοί... Δίκιο δεν έχει;...Όταν βλέπει πολιτικούς που έχουν φάει το καταπέτασμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας και να γεύονται τους καρπούς των παρανομιών τους;...Τουλάχιστον η κοπέλα δεν ζημίωσε το κράτος. Έχει και ένα σκεπτικό ότι είναι δημοφιλής, προσφέρει κοινωνική υπηρεσία, και θα ήθελε να ακολουθήσει πολιτική καριέρα. Και γιατί όχι θα αναρωτηθεί κάποιος καλόπιστος. Ένας πολιτκός που πρωτοασχολείται με την πολιτική τί παραπάνω κάνει;. Δημοφιλία μπορεί να έχει αλλά μπορεί και να μην έχει;. Κοινωνικό έργο μπορεί να έχει ....

προσφέρει αλλά και το αντίθετο. Τα εξωτερικά κριτήρια δεν αποτρέπουν τη νέα γυναίκα από το να μην ασχοληθεί με τα κοινά, και είναι κριτήρια που τα έχουν θεσπίσει οι ίδιοι οι πολιτικοί και το σύστημα που οικοδόμησαν. Στον τομέα του θεάματος η συγκεκριμένη είναι κορυφαία και στο θεαθήναι που επιδιώκουν οι πολιτικοί μας, τους ξεπερνά με τα χίλια. Τα κόζια είναι συντριπτικά υπέρ της.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η πολιτική με όλη διαφθορά που τη χαρακτηρίζει θα γίνεται χώρος ξεκαρδιστικού θεάματος, γιατί όλος ο κόσμος που τα έχει φάει στο μυαλό θα ζητά να ενταχθεί στη Βουλή. Η εκδίκηση της Ελληνικής κοινωνίας στον καθωσπρεπισμό των πολλών λιμοκοντόρων Ξαπλόπουλων, που μας έφεραν τον από Εσπερίας ΔοΝηΤή για να απολαύσουμε καλύτερα τις υπηρεσίες που μας προσέφερε ο Ευαγής Οίκος τους στο άσυλο του οποίου καταφεύγουνε για να σωθούνε για τα κακά που κάνουν . Και όποιος καταλαβού καταλαβού μέχρι να έρθει η ξεκούδουνη στιγμή που θα ξερνάμε καλαπόδια με την κατάντια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: