Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Οδεύει προς την έξοδο;

Ένα βήμα πριν από τη διαγραφή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά και τη χθεσινή ανοιχτή αντιπαράθεση των δύο πλευρών.

Η Ρηγίλλης όχι μόνον «σήκωσε το γάντι», αλλά και αποδοκίμασε ονομαστικά την κ. Μπακογιάννη:
 
«Η συμμετοχή στις, προγραμματισμένες από καιρό, κομματικές διαδικασίες, είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε στελέχους... λυπούμεθα γιατί η κ. Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και τις διαδικασίες, που δρομολογήθηκαν με την εντολή των 800.000 εκλογέων του Νοεμβρίου ως πεδίο «εσωστρέφειας» και ως “ζητήματα νομής εσωκομματικής ισχύος”».

Ο πόλεμος των διαρροών συνεχίστηκε με τους συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη να καλούν τη Ρηγίλλης...
...να μην καταναλώνει φαιά ουσία για διαρροές που τη στοχοποιούν, αλλά να ασχοληθεί με τη χώρα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της. Συνομιλητές του κ. Σαμαρά αμφισβητούσαν τα «ευγενή κίνητρα» της πρώην υπουργού, ότι δηλαδή δεν συμμετέχει εξαιτίας της σοβούσας οικονομικής κρίσης. Αντιθέτως, απέδιδαν την αποχή της στη δική της διαπίστωση ότι οι προτάσεις της για τις καταστατικές αλλαγές δεν επρόκειτο να γίνουν αποδεκτές από την Κ.Ε.

Στον αντίποδα, από το επιτελείο της κ. Μπακογιάννη δηλωνόταν ότι η μακροσκελής απάντηση της Ρηγίλλης επιβεβαιώνει την πρόθεση που είχε εξαρχής η νέα ηγετική ομάδα να βαθύνει το ρήγμα και να πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης, «που μοιάζει να αποτελεί αυτοσκοπό και λόγο ύπαρξης για κάποιους». «Η Ντόρα δεν θα αποτελέσει το εύκολο άλλοθι για το 20% της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις», υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές. Παράλληλα, εξαπέλυαν αιχμές και για τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δημ. Αβραμόπουλο, με επίκεντρο την πρόταση που και ο ίδιος, προεκλογικά, είχε υποβάλει για θέσπιση θητείας του προέδρου, αλλά και τη συμμετοχή και των «φίλων» του κόμματος στην εκλογή της ηγεσίας. «Οι θέσεις της Ντόρας για τα οργανωτικά είναι γνωστές και δεν μεταβάλλονται ανάλογα με το ποια θέση κατέχει», ήταν το σαφές «καρφί» για τον κ. Αβραμόπουλο. Χθες, πάντως, οι περισσότεροι εκ των βουλευτών που θεωρούνται της επιρροής Μπακογιάννη εμφανίζονταν να συμφωνούν με τη στάση της πρώην υπουργού, αλλά ταυτόχρονα δήλωναν πως πιθανότατα οι ίδιοι θα παραστούν στην Κ.Ε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κατασταση,γινεται χειροτερη για τη Χωρα,και αυτο,αντανακλα και στα πολιτικα κομματα,που βλεπουν με τρομο,να χανουν τα στηριγματα τους στην Κοινωνια,που επιτελους καταλαβαινει,οτι αυτα,ειναι που επετρεψαν να φτασουμε σ αυτο το χαλι,γλειφοντας ασυστολα συμφεροντα μικρα τε και μεγαλα.
Ο Σαμαρας,ειναι κατωτερος των περιστασεων σιγουρα,ενας επαρχιωτης,που ειχε μεγαλωσει σε συνθηκες θερμοκηπιου,και τωρα εχει μπερδεψει κι αυτος τα μπουτια του,οπως αλλωστε και ολα τα στελεχη,ολων των κομματων.
Φαινεται,οτι η Κοινωνια,στατιστικα,εχει καταλαβει την τραγωδια που πλησιαζει,και ειναι ετοιμη να κανει θυσιες,αλλα τα κομματα,κολυμπανε ακομα σε ωκεανους αγνοιας.Δεν μπορουν να σηκωσουν την αληθεια,γι αυτο,κοροιδευουν και τον ιδιο τον εαυτο τους.

Ανώνυμος είπε...

Ντόρα, γράφεις και στα μπλόγκς τώρα;
Καλά κάνεις και το άρχισες το χόμπυ γιατί εφεξής θα κάθεσαι . . . φούλ.

erian είπε...

επιτέλους ας τη τελειώσει! Δεν αμτέχουμε να τη βλέπουμε και να την ακούμε άλλο!

Unknown είπε...

Είπαμε, η Νέα Δημοκρατία είναι ανοικτό και δημοκρατικό κόμμα, είπαμε πάει στο καλό, θα συνέλθει κάποια στιγμή η μεγαλοκοπέλλα από το σόκ του Νοέμβρη και θα είναι και αυτή άλλος ένας στρατιώτης της μεγάλης κενυροδεξιάς παράταξης, όπως η ιδια έλεγε.
Με τυπική μητσοτακική διπροσωπεία όμως και παρόλο που ο Αντώνης Σαμαράς της έδωσε τόσες ευκαιρίες, αυτή συνεχίζει το παλιό βιολάκι.
Μου φαίνεται ότι δίκιο είχαν οι πασόκοι που έλεγαν ότι οι μητσοτάκηδες δεν βάζουν ποτέ μυαλό.
Νομίζω ότι ο Σαμαράς πρέπει να τη διώξει, το συντομότερο δυνατό, κυρίως για παραδειγματισμό.
Να μην ξεχνάμε τί φίδια κολοβά είναι όλοι αυτοί οι μασόνοι που είχε μαζέψει η Αγία Οικογένεια γύρω από τον Κ.Κ., που σιγά σιγά καταρράκωσαν το ηθικό πλεονέκτημα της Ν.Δ.
Όχι αλλοι Τατούληδες.
Να τη διώξουν αμέσως.
Σιγά μη χάσει η βενετιά βελόνι.