Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Χατζής, απαντάει στους Αδέσμευτους bloggers

Έγκαιρα η ομάδα των Αδεσμεύτων bloggers, είχε υποβάλλει σειρά ερωτημάτων προς τους υποψηφίους Προέδρους της ΟΝΝΕΔ.

Οι απαντήσεις του υποψηφίου κ. Κ. Χατζή  τις οποίες και δημοσιεύουμε:

1. Η χώρα διανύει τις πιο δύσκολες καταστάσεις στην μεταπολίτευση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε καταστροφική και πρέπει να πιεστεί με κάθε τρόπο ώστε η ΝΔ να μην παραλάβει καμμένη γη όταν έρθει στην εξουσία. Η πίεση όμως έρχεται κυρίως από τον δρόμο και τις μαζικές κινητοποιήσεις. Η ΟΝΝΕΔ δυστυχώς έχει ξεχάσει τι θα πει δρόμος. Εσείς εάν εκλεγείτε πρόεδρος, θα ενεργοποιήσετε τη νεολαία σε αυτή την κατεύθυνση και πώς;

Η ΟΝΝΕΔ είναι ίσως το πιο ισχυρό όπλο της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθειά της να ανατρέψει την ήδη επιζήμια για τον τόπο κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για να το καταφέρει αυτό, θεωρώ ότι κάθε πρόταση, παρέμβαση, δράση της οφείλει να στηρίζεται πρώτα απ’ όλα στο τρίπτυχο «ήθος - ιδεολογία - μαχητικότητα». Και ειδικά το τρίτο σκέλος αυτού έχει να κάνει ιδίως με τις μεθόδους δράσης της. Η ΟΝΝΕΔ έχει όντως ξεχάσει τι θα πει δρόμος. Και έχει επιτρέψει σε περιθωριακές μειοψηφίες να θεωρούν μονοπώλιό τους το δρόμο και να αναγάγουν σε μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης τη χρήση βίας. Εμείς από την πλευρά μας, ως η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας οφείλουμε να ταχθούμε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Και να θυμόμαστε ότι οι διεκδικήσεις δε γίνονται, ούτε οι μάχες κερδίζονται με δελτία τύπου ή ανακοινώσεις στο internet, αλλά με πυγμή, μαχητικότητα, αποφασιστικότητα.


2. Είδαμε με μεγάλη μας έκπληξη υποψηφίους να προβάλλονται μέσα από διαύλους που όχι μόνο διακρίθηκαν για τον ορυμαγδό συκοφαντικών επιθέσεων στη Νέα Δημοκρατία αλλά πρόσφατα έρχονται στο φως στοιχεία για χρηματισμό καναλιών από κύκλους της ακροδεξιάς ώστε μέσω συκοφαντιών να αυξάνουν τους ψηφοφόρους τους. Πολλοί πολιτευτές της ΝΔ βέβαια έκαναν το ίδιο και αποβλήθηκαν από την συνείδηση του Νεοδημοκράτη. Πώς είναι δυνατόν να ζητείται βοήθεια "προβολής" από συκοφάντες, ως φαίνεται κατ' επάγγελμα, ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους όπως τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ.

Και να σας πω την αλήθεια, είμαι και εγώ αλλά και όλα τα παιδιά με τα οποία συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της υποψηφιότητάς μου, όχι ενοχλημένοι αλλά μάλλον υπερήφανοι που είμαστε σταθερά στο στόχαστρο των «γνωστών - αγνώστων» συκοφαντών και λασπολόγων του διαδικτύου. Ξέρετε, αυτούς που κύριο γνώρισμά τους είναι το ότι στα site και τα blogs τους δε δέχονται απαντήσεις ή σχολιασμό των αναγνωστών. Από την πλευρά της δικής μου υποψηφιότητας σταθερά αρνούμαστε οποιαδήποτε επαφή με τους εν λόγω διαύλους, οι οποίοι συστηματικά και δόλια υπέσκαπταν την Κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή και πολέμησαν λυσσωδώς τον Αντώνη Σαμαρά, τόσο όσο διεκδικούσε την Προεδρία της ΝΔ, όσο και σήμερα. Τώρα, το να καταφεύγουν νέοι της ΟΝΝΕΔ -και μάλιστα υποψήφιοι πρόεδροι- σε όλους αυτούς είναι θλιβερό. Όπως θλιβεροί είναι και οι σύνδεσμοι που χρησιμοποιούνται. Όμως αυτά έχουν ημερομηνία λήξεως την 18η Απριλίου. Από εκεί και μετά τελειώνουν τέτοια φαινόμενα, όπως τελειώνει και κάθε ελπίδα όλων αυτών των «διαύλων» να επηρεάσουν τα εσωτερικά της ΟΝΝΕΔ.


3. Η πρόσφατη ιστορία μας έδειξε ότι ο μόνος αντίπαλος της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι η αγάπη προς την Πατρίδα. Δυστυχώς το είδαμε από την ανάποδη αφού όπως αποδείχτηκε, όσοι χρησιμοποιούσαν απαξιωτικά τις έννοιες "Πατριώτης", "Δεξιός", "Έθνος", αποδείχτηκαν καπηλευτές του δημοσίου πλούτου. Κάποιοι όμως αυτοαποκαλούμενοι ΟΝΝΕΔίτες έστελναν μαζικές αλληλογραφίες όπου χρησιμοποιούσαν τις έννοιες αυτές ως ύβρεις. Εσείς ως αυριανοί πρόεδροι του πλέον υγιούς και πατριωτικού κομματιού της Ελληνικής νεολαίας, πώς κρίνετε αυτά τα φαινόμενα και ποιές οι ενέργειες σας για την απομάκρυνση των μη Ευπατρίδων από τις θέσεις κλειδιά του δημοσίου Βίου;

Αγγίζετε ένα ακόμα ζήτημα για το οποίο...
...είχα την τιμή να κατηγορηθώ με επιμονή από τους ανθυποψηφίους μου: την αγάπη για την Πατρίδα. Επειδή «τόλμησα» να αναφερθώ στα σχετικά ζητήματα, επειδή είπα ότι θα τεθούν σε προτεραιότητα στην ατζέντα της ΟΝΝΕΔ κατηγορήθηκα ότι αγγίζω θέματα με τα οποία δεν πρέπει να ασχολείται μια πολιτική Νεολαία.

Πέρα όμως από τα δικά μας προεκλογικά ζητήματα, καλό είναι να θυμόμαστε ότι η αγάπη για την Πατρίδα και για όλα αυτά που μας ενώνουν ως Έλληνες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προοδεύσουμε ως χώρα και ως κοινωνία.

Παράλληλα, στο τρίπτυχο για την ΟΝΝΕΔ που προανέφερα, θέτω ως κεντρικό άξονα την ιδεολογία: την πίστη στις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, την αγάπη για την πατρίδα, το σεβασμό στις παραδόσεις. Γιατί πιστεύω ότι μόνο όταν οι πράξεις ή οι επιλογές στηρίζονται σε μια στιβαρά δομημένη ιδεολογία μπορούν να καταλήξουν στους επιθυμητούς στόχους.

Για το λόγο αυτό δε δίστασα και καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ακόμα και όσο η παράταξή μας ήταν στην Κυβέρνηση, να συγκρουστώ -πάντα μέσα στα όργανα της παράταξης- με πρόσωπα που εσκεμμένα ή όχι, εκ των έσω ή όχι, πλήγωσαν τη συνείδηση αυτή του Νεοδημοκράτη: την κα Ρεπούση, τον κο Λούλη, τον κο Μανδραβέλη (αυτό μέσα σε αμφιθέατρο του ΜΙΘΕ). Και αυτό δεσμεύομαι να το πράξω και ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: δε θα δείξουμε καμία ανοχή, καμία διαλλακτικότητα σε τέτοιες πρακτικές.


4. Κοι υποψήφιοι, θα θέλαμε να μας αναλύσετε πώς ακριβώς αντιλαμβάνεστε την οικονομική διαφάνεια στα όργανα της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, ώστε να αποφεύγονται τυχόν ατασθαλίες και οικονομικές καταχρήσεις.

Θα έλεγα διαφάνεια παντού και όχι μόνο στα οικονομικά: διαφάνεια και στις σχέσεις διαπλοκής με καθηγητές και Πανεπιστημιακές αρχές, διαφάνεια και στις σχέσεις με τη νύχτα και τα μαγαζιά της, διαφάνεια φυσικά και στα οικονομικά. Και η διαφάνεια προϋποθέτει πέρα και πάνω απ’ όλα ότι δε θα υπάρχει κανένα γραμμάτιο ανεξόφλητο, καμία προσωπική σκιά που να μπορεί να βαρύνει και την ΟΝΝΕΔ. Αυτή η διαφάνεια δεν επιτυγχάνεται με ΜΚΟ, ΑΦΜ, ΑΕ και ΦΠΑ. Επιτυγχάνεται με την επίδειξη πολιτικής βούλησης, με τον αυστηρό έλεγχο και με την χωρίς ελαστικότητα επιβολή ποινών και την απομόνωση από την ΟΝΝΕΔ σε κάθε έναν που επιδεικνύει σχετική συμπεριφορά. Και για το λόγο αυτό επιμένω και στον πρώτο «πυλώνα» του τριπτύχου που ανέφερα νωρίτερα: στο ήθος, το οποίο πρέπει να διακρίνει τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.


5. Κατά την άποψη σας πόσο "ανοικτή" είναι η παρούσα εκλογική διαδικασία, τι προτάσεις έχετε για τη βελτίωση της και τι ρόλο θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα το διαδίκτυο;

Ήδη μπορούμε να πούμε ότι «ανοιχτή» διαδικασία δεν υπάρχει. Διαδικασία απευθείας εκλογής του Προέδρου από τα μέλη (ή, πάντως, από τα μέλη που πληρούν κάποιες αυθαίρετες προϋποθέσεις), ναι. Ανοιχτή διαδικασία, όχι. Θυμίζω ότι αποκλείστηκε η χωρίς όρους συμμετοχή των Ελλήνων το γένος, για το δικαίωμα ψήφου των οποίων τέθηκε ως προαπαιτούμενο μια διαδικασία σχεδόν απαγορευτική. Το ίδιο ακριβώς έγινε με τα μέλη της ΜΑΚΙ. Πλέον, με τον ορισμό των εκλογικών κέντρων, κάθε επίφαση ανοιχτού χαρακτήρα της διαδικασίας έχει καταρρεύσει. Με ευθύνη, δυστυχώς, της φοβικής αντίληψης των ανθυποψηφίων μου, οι οποίοι με τις επιλογές τους και τις απαιτήσεις τους για τη διαδικασία αποδεικνύουν ότι δεν ήθελαν ποτέ ανοιχτές εκλογές. Γιατί πάντα προτιμούσαν (και αυτό το αποδεικνύουν και μέσα από τις οργανώσεις των οποίων προΐσταντο) τα κλειστά συστήματα. Σήμερα πλέον, δυστυχώς, πάμε για μια διαδικασία όσο πιο ανοιχτή γίνεται. Θέλω πάντως να τονίσω την ειρωνεία πίσω από το γεγονός ότι η διαδικασία έπαυσε να είναι ανοιχτή, με ευθύνη αυτών που πάνε να διαφημιστούν μέσω αυτής και οι οποίοι στην ίδια αυτή συνέντευξη σίγουρα θα απαντήσουν ότι την απαίτησαν και την επέβαλαν. Για να τα λέμε μια και καλή και να τελειώνουμε με τα παραμύθια: την ανοιχτή διαδικασία την επέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ όλοι αυτοί την υπονομεύουν και επέβαλαν το κλείσιμό της.


6. Είστε ικανοποιημένοι από τον εκλογικό σας αγώνα σε ότι αφορά το ύφος και το επίπεδο του;

Μήπως θα έπρεπε να μετεξελιχθεί σε μια "διαμάχη" πολιτικών ιδεών και προτάσεων, αντί των συντροφικών "μαχαιρωμάτων και καταγγελιών που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα;

Είναι αλήθεια ότι σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν φαινόμενα καταδικαστέα, τόσο με την άσκηση βίας, με τη διατύπωση απειλών, με την εκτόξευση λάσπης (σχετικά σας έχω απαντήσει και στη δεύτερη ερώτηση). Τα καταδικαστέα φαινόμενα αυτά δυστυχώς δε μπορούν να εκλείψουν από κανέναν χώρο. Είναι σύνηθες, όταν νέα παιδιά, με τον παρορμητισμό της ηλικίας τους, τίθενται σε αντιπαλότητα, να μην αντιδρούν πάντοτε ήρεμα. Ωστόσο, θέλω να θυμίσω δύο πράγματα. Πρώτον ότι τέτοια φαινόμενα τα έχουμε δει σε μεγαλύτερη ένταση και σε άλλες νεολαίες (θυμίζω τις αντίστοιχες διαδικασίες της νεολαίας ΠΑΣΟΚ). Και δεύτερον πως, παρά τα φαινόμενα αυτά, την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί, μια γροθιά, στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, κόντρα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ήδη προκαλεί μεγάλη ζημιά στον τόπο. Από εκεί και πέρα, και αφού θέτετε το θέμα της «διαμάχης» πολιτικών ιδεών, θυμίζω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θέσαμε επί τάπητος πλήθος ζητημάτων που απασχολούν τον Έλληνα νέο. Θα έλεγα ακόμα ότι εμείς θέσαμε συνολικά την πολιτική ατζέντα της εκλογικής αντιπαράθεσης, πράγμα το οποίο συχνά παραδέχονται και οι ανθυποψήφιοί μου. Για την ενασχόλησή μας μάλιστα με τα Εθνικά ζητήματα, με την οικονομική πολιτική, για την αγροτική πολιτική, για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και άλλα πολλά, συχνά με κατηγόρησαν προσωπικά ότι έχω χάσει το μέτρο, ότι θέτω θέματα ξένα προς τη νεολαία και άλλα τέτοια αβάσιμα. Δεν έχχει βέβαια σημασία, γιατί καταφέραμε και πετύχαμε μέσα από όλη αυτήν τη διαδικασία να γίνει πραγματικός διάλογος στην ΟΝΝΕΔ.


7. Μπορείτε να μας πείτε πόσα χρήματα χρειάζεται κάποιος σήμερα για να εκλεγεί Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και από πού μπορεί να βρεθούν;

Πάρα πολλά. Και σίγουρα περισσότερα από όσα μπορεί να διαθέσει ένας νέος. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της διαδικασίας. Και τα χρήματα αυτά, είτε θα βρεθούν από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υποψηφίου, είτε θα δημιουργήσουν εξαρτήσεις. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να τσεκάρει την πορεία του καθενός για να καταλάβει που βρέθηκαν τα χρήματα αυτά.


8. Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει ότι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος εκλέγονται με προκριματικές εκλογές από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, εκτός της περίπτωσης έκτακτων εκλογών. Κάτι ανάλογο ισχύει και στην επιλογή των υποψηφίων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρόμοια πρόταση δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής να έχει κατατεθεί από καμία πλευρά για να ψηφιστεί στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ. Πιστεύετε ότι πρέπει να δοθεί τέτοια εξουσία στη βάση του κόμματος της ΝΔ, η θα πρέπει να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου του κόμματος;.

Κάτι τέτοιο έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις της υποψηφιότητάς μου. Για την ακρίβεια προτείνω ότι η ΟΝΝΕΔ με μια διαδικασία σαν αυτή που υποδεικνύετε στην ερώτησή σας θα επιλέγει υποψηφίους για κάθε εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετέχει η ΝΔ. Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις προτάσεις της βάσης και τις αντίστοιχες των Οργάνων του Κόμματος. Και μεταξύ των επιλογών αυτών θα κληθεί να αποφασίσει τελικά το σώμα των εκλογέων.


9. Πιστεύετε ότι τα 800.000 μέλη της ΝΔ δεν είναι διανοητικά ώριμα για να τύχουν αυτής της εξουσίας, σε σχέση με τα μέλη του ΠΑΣΟΚ;

Είναι ώριμα και δε δέχομαι καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Πρώτα και πάνω απ’ όλα γιατί όντως συμμετείχαν στη διαδικασία της 29ης Νοεμβρίου - αντίθετα, αυτά του ΠαΣοΚ δε συμμετείχαν, ή πάντως όχι στο πλήθος που το Κίνημα ανακοίνωσε. Και από εκεί και πέρα, όταν μιλούμε για ανθρώπους που μετά από μια μεγάλη ήττα έδειξαν το σθένος και την αποφασιστικότητα να στηθούν με τις ώρες στην ουρά για να υποστηρίξουν την απόφασή τους να εκλέξουν Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά και να του αναθέσουν την αναγέννηση της ΝΔ, δε μπορώ να δεχθώ ότι δεν είναι διανοητικά ώριμοι για οποιαδήποτε επιλογή.


10. Σκοπεύετε να φέρετε εσείς αυτή την πρόταση στο Συνέδριο της ΝΔ, αν εκλεγείτε;

Την έχω ήδη καταθέσει σε ό, τι έχει να κάνει με την ΟΝΝΕΔ. Και μέχρι εκεί είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση της Οργάνωσής μας. Από εκεί, περισσότερο με το παράδειγμά μας και με το άνοιγμα του δρόμου μπορούμε να το κάνουμε πράξη και στη Νέα Δημοκρατία.


11. Ο Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, τοποθέτησε ιδεολογικά την παράταξη «πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς». Υποσχέθηκε μια παράταξη η οποία «επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα». Μια παράταξη η οποία «προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες». Μια Νέα Δημοκρατία η οποία «αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος – που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας - και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος» και η οποία μπορεί να «ζητεί για την πραγματοποίηση των σκοπών της την συνεργασία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς». Σαν υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, σε τι βαθμό συμμερίζεστε και πώς σκοπεύετε να εκμεταλλευθείτε την πολιτική και ιδεολογική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας;

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της ιδεολογίας. Και για τη σημασία της ιδεολογίας για τη συγκρότηση μιας πραγματικά πολιτικής νεολαίας, δε χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Για αυτό το λόγο άλλωστε, προτάσσω την ιδεολογία, τη σαφή, την ξεκάθαρη, τη χωρίς στρογγυλέματα και σκιές ιδεολογία ως κεντρικό άξονα πάνω στον οποίο θα πορευθεί η ΟΝΝΕΔ. Από εκεί και πέρα, η πολιτική και ιδεολογική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι βαριά κληρονομία που είναι ταυτόχρονα προνόμιο και ευθύνη της παράταξής μας. Ο ενωτικός του λόγος αφενός, αλλά και οι ξεκάθαρες θέσεις αφετέρου και πάνω απ’ όλα, η αγάπη για την Πατρίδα και κάθε τι Ελληνικό, μας υποδεικνύουν το πώς κι εμείς πρέπει να πορευόμαστε ως πολιτική νεολαία του Κόμματος που ίδρυσε.


12. Κάποιοι κύκλοι, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον αποκλεισμό των οργανώσεων εξωτερικού, κάνοντας συμψηφισμούς με τον αριθμό των καλπών ανά Νομό. Ναι μεν οι λιγότερες κάλπες ανά Νομό, δυνητικά, δυσκολεύουν την προσέλευση των ψηφοφόρων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αφαιρούν το δικαίωμα του εκλέγειν από τον οποιοδήποτε. Σε αντίθεση ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ των οργανώσεων εξωτερικού, ΑΦΑΙΡΕΙ τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές από χιλιάδες Έλληνες και ομογενείς που σπουδάζουν, εργάζονται και ζουν στο εξωτερικό. Δηλαδή, οι οργανώσεις εξωτερικού ήταν ικανές να οργανώσουν και να διασφαλίσουν τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είναι ικανές να κινητοποιούν και να μεταφέρουν χιλιάδες ψηφοφόρους σε κάθε εκλογική διαδικασία, αλλά για την εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ είναι ανίκανες; Σαν υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, τι κάνατε για να αποφευχθεί αυτή η αδικία και πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τις οργανώσεις εξωτερικού αν εκλεγείτε;

Βεβαίως και θέλουμε κάλπες αλλά παντού. Και είμαστε η μόνη υποψηφιότητα που σταθερά επιδιώκει κάτι τέτοιο, χωρίς όρους και προαπαιτούμενα. Είμαστε η μόνη υποψηφιότητα που δεν αρνηθήκαμε καμία απολύτως κάλπη, οπουδήποτε, και που σταθερά ζητούσαμε διαρκώς παραπάνω. Βέβαια, προφανώς πρέπει να υπάρχει ιεράρχηση. Αλλά βεβαίως θέλουμε παντού όπου υπάρχει οργάνωση ΟΝΝΕΔ να υπάρχει κάλπη. Και όταν λέμε παντού, καλό είναι να θυμόμαστε ότι ΟΝΝΕΔ εκτός των συνόρων δεν υπάρχει μόνο στο Λονδίνο, όπως έχει προταθεί από άλλον ανθυποψήφιο. Τώρα, σε ό, τι έχει να κάνει με την αξιοποίηση των Οργανώσεων Εξωτερικού, είναι δεδομένο ότι εκ των πραγμάτων οι οργανώσεις ΟΝΝΕΔ εξωτερικού δραστηριοποιούνται μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, και με μια επιπρόσθετη δυσκολία στην επικοινωνία. Τα προβλήματά τους επιτείνονται από το γεγονός ότι συχνά μεγάλο κομμάτι των μελών τους είναι νέοι παροδικά διαμένοντες στο εξωτερικό: και αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στη δημιουργία ενός οργανωτικού «κορμού» στις Οργανώσεις αυτές. Επιπλέον δυσκολία παρατηρείται και στην άμεση επικοινωνία. Μέσα στη δυσκολία των περιστάσεων που μόλις περιέγραψα, αυτές οι οργανώσεις κρατάνε ψηλά τη σημαία της ΟΝΝΕΔ. Και αυτό τους αναγνωρίζεται και τους πιστώνεται σε κάθε ευκαιρία. Πέρα από αυτά, όμως, με την επιδιωκώμενη από τη ΝΔ ψήφο των ομογενών, δημιουργείται ένα νέο πεδίο δράσης για τις Οργανώσεις του εξωτερικού.


13. Γιατί εσύ πρόεδρος και όχι ένας από τους άλλους δύο; (διευκρινιστικά αν είναι δυνατόν η απάντηση να περιλαμβάνει τα θετικά που νομίζει ο καθένας για τον εαυτόν του και τα αρνητικά για τους άλλους δύο μιας και εκτός του εκλέγεσθαι υπάρχει και το εκλέγειν!)

Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω για ποιο λόγο θα επέλεγα τη δική μου υποψηφιότητα. Είναι δικαίωμα και ευθύνη των ΟΝΝΕΔιτών και μόνο. Από την πλευρά μου, τους καλώ να επιλέξουν με κριτήριο τις πολιτικές θέσεις που έχουν μέχρι σήμερα κατατεθεί, και με αποφασιστικότητα να σπάσουν τους μηχανισμούς, να αποβάλλουν τους φοιτητοπατέρες, να δώσουν νέα ώθηση στην ΟΝΝΕΔ.


14. Ποια η γνώμη σας για το πρόσφατο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την απόδοση ελληνικής "ιθαγένειας" σε αλλοδαπούς και πιστεύετε ότι τελικά είναι μόνο θέμα χρόνου η ενσωμάτωση ειδικά Ασιατών μεταναστών στην Ελληνική κουλτούρα ή υπάρχουν ενδεχομένως παράγοντες (πχ. θρησκεία) που δεν θα τους επιτρέψουν ποτέ να ενσωματωθούν στον ελληνικό τρόπο ζωής και θα μείνουν για πάντα γκετοποιημένοι;

Απόψεις της υποψηφιότητάς μου για τη λαθρομετανάστευση μπορείτε να βρείτε στο site μου, στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.kostasxatzis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=165:2010-03-29-11-19-56&catid=34:blog&Itemid=18〈=el

Σε σχέση με το σχετικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης δε μπορώ παρά να πω ότι είναι ό, τι πιο πρόχειρο και επιπόλαιο θα μπορούσε να παρουσιάσει, μετά την επιπόλαια έως καταστροφική οικονομική της πολιτική! Πρόκειται για μια πρόταση η οποία για αμιγώς ψηφοθηρικούς λόγους μετατρέπει το πιο ευπρόσβλητο στις μεταναστευτικές ροές Κράτος - Μέλος της ΕΕ στον κατεξοχήν πόλο έλξης των ροών αυτών.

Σε σχέση τώρα με την ενσωμάτωση των νομίμων μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία, όσο δύσκολη κι αν είναι αυτή, οφείλουμε να το επιδιώξουμε και να το καταφέρουμε, έστω σε βάθος χρόνου. Όσο για τη θρησκεία, αυτή δεν ήταν ποτέ εμπόδιο για την δόμηση μιας στέρεα δεμένης Ελληνικής κοινωνίας: μέγιστη απόδειξη αυτού είναι η αταλάντευτη Ελληνική εθνική συνείδηση της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη (όπου οφείλουμε να εξαίρουμε με κάθε ευκαιρία το έργο της Χαράς Νικοπούλου).


15. Πιστεύετε ότι η συμμετοχή 10 αρμάτων και 10 τροχοφόρων οχημάτων στις δύο παρελάσεις που γίνονται κάθε χρόνο, μπορεί να κόστιζε 5 εκατ. ευρώ όπως είπε το ΠΑΣΟΚ ή πιστεύετε ότι χρησιμοποιήθηκε σαν πρόσχημα για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι η κατάργηση των παρελάσεων;

Η όλη σκέψη πίσω από την ερώτηση μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Και το εξωφρενικό είναι ότι την εισήγηση αυτή την έκανε το ΠαΣοΚ: η παράταξη των τυφλών Mirage (για να μην τα ξεχνάμε και αυτά), των Γερμανικών υποβρυχίων που γέρνουν, των TOR-M1 αποφάσισε να κάνει περικοπές στις δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων και ξεκίνησε από τις παρελάσεις! Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα και δε μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε απλώς ως αυτισμό μιας κυβέρνησης επικίνδυνης για την Ελλάδα, θέλω να είναι απολύτως σαφές ότι το εθνικό φρόνημα δεν κοστολογείται ούτε είναι τομέας στον οποίο μπορούν να γίνουν περικοπές δαπανών και εκπτώσεις. Ελπίζω ότι πίσω από τέτοιες «φαεινές ιδέες» δεν κρύβονται άλλες σκέψεις, αν και φοβάμαι ότι οι ελπίδες μου θα διαψευστούν.


16. Τι σημαίνει για εσάς "δεξιός";

Η Δεξιά είναι αυτό που εδώ και καιρό ονομάζεται η «παράταξη των νοικοκυραίων». Η παράταξη της αγάπης για την Πατρίδα. Η παράταξη που σταθερά πορεύεται με κριτήριο τις αρχές και τα ιδανικά της. Η παράταξη που διαχρονικά καταφέρνει να συνδυάζει την πρόοδο και το ριζοσπαστικό στις πολιτικές θέσεις και προτάσεις με το σεβασμό στις παραδόσεις. Η παράταξη του ήθους, της ιδεολογίας και της (όταν παραστεί πραγματικά ανάγκη) μαχητικότητας.


17. Οι 800.000 χιλιάδες που ψήφισαν για Πρόεδρο της ΝΔ πιστεύεται ότι ψήφισαν για να βγει κάποιος που θα διαγράψει τους απέναντι ή τον ψήφισαν για να αλλάξει τη δομή και την οργάνωση του κόμματος θέτοντας στην κρίση του κόσμου τα πρόσωπα; Τελικά έχουν δικαίωμα να ζητάνε τη διαγραφή, όσων δεν είναι αρεστοί στο σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ (Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Αλογοσκούφης κ.λπ), αυτοί οι οποίοι πριόνιζαν την Κυβέρνηση Καραμανλή και ανακάλυψαν μέχρι και σκάνδαλα ΝΔ (εξαγορά Γερμανού από ΟΤΕ); Ή πρέπει ο κόσμος να «διαγράψει» όποιους τον «ενόχλησαν» και όχι όσους ενόχλησαν το ΠΑΣΟΚ;

Μόνος κριτής της Νέας Δημοκρατίας είναι ο νεοδημοκράτης και η ίδια η παράταξη. Όχι άλλοι, εξωθεσμικοί, αυτόκλητοι, τιμητές των πάντων, τηλεεισαγγελείς, ιντερνετικοί δικαστές κλπ. Ο νεοδημοκράτης λοιπόν και μόνο αυτός δικαιούται να απαιτεί την απομάκρυνση όσων τον πλήγωσαν. Άλλο θέμα βέβαια είναι η περίπτωση ύπαρξης τυχόν ποινικών ευθυνών, όπου το λόγο έχει φυσικά ο καθένας, αλλά πρώτα απ’ όλους η Ελληνική Δικαιοσύνη.


18. Πόσο σημαντική είναι η προϊστορία σας στην οργάνωση -ΔΑΠ κτλ- ώστε να κάνει τα μέλη της ΟΝΝΕΔ να σας επιλέξουν για νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ;

Πιο σημαντική δεν είναι η προϊστορία και η κατάληψη αξιωμάτων και θέσεων, αλλά η αφισοκόλληση, τα «πεσίματα», οι κινητοποιήσεις, τα ξενύχτια στις ΝΟΔΕ για να οργανωθούν οι περιοδείες του Προέδρου. Συνολικά η θυσία χρόνου, πόρων, δυνάμεων. Αυτά είναι που κάνουν τον ΟΝΝΕΔίτη και όχι οι θέσεις που κατέλαβε κανείς. Από την άποψη αυτή το μόνο που χρειάζεται να πω είναι ότι είμαι ΜΑΚΙτης από το 1993, στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου και στην ΟΝΝΕΔ μέχρι και σήμερα. Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: