Τρίτη 6 Απριλίου 2010

iPad - 300.000 πωλήσεις την πρώτη μέρα

Τις 300.000 έφτασαν οι συνολικές πωλήσεις του iPad την πρώτη μέρα διάθεσής του στην αμερικανική αγορά, ξεπερνώντας κάποιες εκτιμήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η κατασκευάστρια εταιρεία Apple.

Το κομπιούτερ-ταμπλέτα σε μέγεθος Α4 άρχισε να πωλείται στην Αμερική στις 3 Ιουλίου και σε πολλά καταστήματα οι πελάτες είχαν κάνει ουρές, θυμίζοντας τον πυρετό του iPhone, το 2007.

Το φτηνότερο μοντέλο κοστίζει 499 δολάρια και λειτουργεί με οθόνη αφής, συνδυάζοντας πληθώρα ηλεκτρονικών παροχών. Υπολογίζεται ότι μόνο από το iBookstore οι χρήστες κατέβασαν 250.000 ηλεκτρονικά βιβλία την πρώτη ημέρα. Μολονότι η αγορά διατηρεί...
...επιφυλάξεις για το αν οι πωλήσεις θα παραμείνουν υψηλές και το επόμενο διάστημα, οικονομικοί αναλυτές προσδοκούν 5 εκατομμύρια πωλήσεις τον πρώτο χρόνο.

Ως το τέλος Απριλίου το iPad θα διατίθεται σε Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Βρετανία, ενώ στις υπόλοιπες χώρες -μεταξύ των οποίων πιθανότατα και στην Ελλάδα- θα φτάσει «αργότερα εντός της χρονιάς», σύμφωνα με διαβεβαίωση της Apple.

Η υποδοχή του κοινού ήταν ανάμεικτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. «Είναι παράλογα ακριβό, σαφώς υπερτιμημένο, μολονότι έχει μοναδικό σχεδιασμό. Το θεωρώ κάτι ανάμεσα σε βουβό υπολογιστή και έξυπνο τηλέφωνο», είπε ο γραφίστας Τζος Κλένερτ.

Αντιθέτως ο επιχειρηματίας πληροφορικής Τζέικομπ Αρεντοφτ βρήκε «τέλεια» το μέγεθος, το σχέδιο και τις λειτουργίες του.

Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: