Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Παραλύει την Πέμπτη 20.5 ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Το χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ.
Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, που καταγγέλλουν "προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού των ΚΕΠ και ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης έναντι των συμβασιούχων.
Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ, επισημαίνει ότι η 48ωρη απεργία είναι μόνο η αρχή και πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.
Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την Πέμπτη εξαιτίας...
της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας το ΠΑΜΕ.
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε απεργία ή σε στάση εργασίας.
ΟΣΕ και Προαστιακός κατά πάσα πιθανότητα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
 Κανονικά θα γίνουν τα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς στην απεργία δεν θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Δεμένα την Πέμπτη τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Θα νεκρώσουν και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της συμμετοχής των λιμενεργατών στην κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: