Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Αγαπητή κυρία Ντόρα...

Γράφει ο Γιαννίωτης
 
...σεις, όσο κανένας άλλος, θα έπρεπε να γνωρίζετε πολύ καλά αλλά και να ενθυμείσθε βεβαίως, την επίκαιρη - για σας - ρύση του αειμνήστου "ευπατρίδη" Αβέρωβ, ότι "όποιος φεύγει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος".
Φυσικά, δεν υπονοούμε σε καμία περίπτωση ότι είστε ...πρόβατο.!
Το αντίθετο μάλιστα. Είσθε μια πανέξυπνη πολιτικός που ...θητεύσατε κοντά σε μεγάλα "πολιτικά κεφάλια" με πρώτο και καλύτερο αυτό του πατρός σας.
Βγήκατε προχθές στο κανάλι MEGA, και ενώ περίμενα - ομολογώ εναγωνίως - να πεισθώ από τα λεγόμενά σας, όσον αφορά την διαφοροποίησή σας από την ..."κομμματική γραμμή", διέγνωσα μετά λύπης μου ότι προσπαθήσατε να δικαιολογήσετε τα ...αδικαιολόγητα.!
Δεν καταθέσατε καμία διαφορετική πρόταση που να δικαιολογεί την ..."απειθαρχία" σας, αλλά ούτε και βεβαίως απαντήσατε με σαφήνεια στα ερωτήματα που σας υποβλήθηκαν.
Αντιθέτως, καταθέσατε εντέχνως την αγωνία σας για το μέλλον και την τύχη της Ελλάδος που χάνεται, στην προσπάθειά σας να......εξανγνισθείτε και να δικαιλογήσετε μια απόφαση η οποία - κατ' εμέ - θα ήταν εκ προοιμίου διαφορετική, από αυτή του αρχηγού σας.
Όποια κι' αν ήταν η απόφαση του αρχηγού σας. Απλά τώρα σας δόθηκε η ευκαιρία να ξυθείτε στην ...γκλίτσα του τσοπάνη.!
Αγαπητή κυρία Ντόρα. Σας είδα, αλλά και σας άκουσα με προσοχή.!
Δηλώσατε, μπορώ να πω με ...αναδρομική τόλμη ότι ..."όλοι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια έκαναν λάθη"
Υποθέτω ότι αυτό το γνωρίζουν και οι ...πέτρες.
Σεις πότε το αντιληφθήκατε; Πού βρισκόσασταν τα τελευεταία 30 χρόνια;
Ας μην το κουράζουμε περισσότερο κυρία Ντόρα.!
Κάνατε δύο τραγικά λάθη τα οποία - να το θυμάσθε - θα σας στοιχίσουν την πολιτική σας καριέρα.
Τα ήσσονος σημασίας, θαπρέπει να αναγραφούν σε λίστα ωνίων ...S/M.
Το πρώτο, έχει να κάνει με την στήριξη που παρείχατε μέχρι τέλους, στις επιλογές ενός αποτυχημένου - εκ του αποτελέσματος - πρωθυπουργού, στην κυβέρνηση του οποίου διατελέσατε υπουργός των εξωτερικών, πέραν της υποψίας μου, ότι τον πείσατε για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εποφλαμιώντας το ...πόστο του σε περίπτωση αποτυχίας, η οποία σύμμφωνα με τις ...ενδείξεις, ήταν απολύτως προδιαγεγραμμένη, αλλά και αναμενόμενη.
Το δεύτερο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεχθήκατε - για να μην πω συρθήκατε - στην εκλογή προέδρου του κόμματος από τη ...βάση.
Ποιά βάση κυρία Ντόρα; Έχει βάση η Ν.Δ; Ποιοί ψήφισαν εκείνη την αποφράδα - για εσάς - μέρα; Θέλετε να σας το πώ; Όποιος προλάβαινε.! Και κυρίως εκείνοι που στο πρόσωπό σας ...βλέπανε κάποιον που η κοινή γνώμη έχει χαρακτηρίσει ως ...γκαντέμη.!
Όσον αφορά τον γράφοντα, μακάρι να διέθετα την διπλάσια ...γκαντεμιά του πατρός σας.
Θα ήμουνα πολύ ευτυχής.!
Θα έπρεπε να γνωρίζατε κυρία Ντόρα, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το πλέον ανοργάνωτο πολιτικό κόμμα της χώρας. Πότε ήταν οργανωμένο αυτό το ...κωλοκκόμμα;
Μήπως το μπερδέψατε με άλλα ...αποκόμματα;
Τί το περάσατε το κόμμα της Ν.Δ κυρία Ντόρα;
Μήπως για σταλινικό "σωματείο", για αριστερή Α.Ε., ή για κόκκινο θίασο με πειθήνια ... στρατιωτάκια και κομπάρσους;
Μακάρι να μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω και να ξαναλέγατε εκείνο που απαντήσατε στον κύριο ..."Τίποτα" (βλέπε Αβραμόπουλο).
"Και τι το περάσατε το καταστατικό του κόμματος; Κουρελόχαρτο; Η εκλογή Προέδρου θα πρέπει να γίνει από το συνέδριο, βάσει του ισχύοντος καταστατικού"
Τώρα Κυρία Ντόρα πέταξε το ...πουλάκι.!
Ο Μεσσήνιος αρχίζει και ...στραβώνει. Και προκειμένου να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας, καλό θα ήταν να βγείτε και να του πείτε ευθέως με όση τόλμη διαθέτετε:
"Δεν σε γουστάρω κύριε Σαμαρά".
"Θα σε πολεμήσω κύριε Σαμαρά και θα με βρίσκεις πάντα μπροστά σου ως εχθρό και αντίπαλο. Πάρτο χαμπάρι. Όσο ζω, πρωθυπουργία δεν πρόκειται να δεις"
Μα το Θεό, θα ανεβαίνατε πιο πολύ στην εκτίμησή μου.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: