Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Πρωθυπουργός στην Βρετανία αυτός που έχει δηλώσει ότι θα αποκαλεί την Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Κτήση».

 Από το Taxalia

Την πρωθυπουργία της Βρετανίας ανέλαβε ο επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών της Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον μετά την εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ να σχηματίσει κυβέρνηση. Προηγήθηκε η παραίτηση του πρώην πια πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, που δήλωσε ότι παραιτείται και από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι οι Εργατικοί είχαν για 13 χρόνια τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ οι Συντηρητικοί ήρθαν πρώτοι στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά χωρίς να έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία. Ρυθμιστές αναδείχτηκαν οι...τρίτοι στην κατάταξη Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που στην κυβέρνηση συνεργασίας, αναμένεται να πάρουν πέντε ή έξι υπουργεία. Σε ηλικία 43 ετών ο κ. Κάμερον, γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία των τελευταίων 200 χρόνων της Βρετανίας.

Ο Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει γράψει άρθρο, τον Σεπτέμβριο του 2003 στον Guardian. Σε δύο παραγράφους που πρέπει να θυμόμαστε… γράφει ότι…
Θα αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία, διότι «ο πληθυσμός είναι στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία».
Και ότι την Ελλάδα θα την αποκαλεί «Πρώην Οθωμανική Κτήση».

Αυτό σημαίνει Ευρωπαίος εταίρος.
(και μην μου πείτε δεν ήξερε τι έγραφε… αναμένουμε λοιπόν!)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού εν έτει 2010 ο Κάμερον θεωρεί ότι η πρώτη βαλκανική χώρα που απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό ζυγό είναι (189 χρόνια μετά) ακόμα πρώην οθωμανική κτήση καλά θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση να μην τους στείλει τη φλόγα των ολυμπιακών αγώνων.
Έτσι και αλλιώς οι εγγλέζοι μας πολεμούν με νύχια και με δόντια.
Να κάθεται το 2012 ο Κάμερον να καμαρώνει κάνοντας τους δικούς μας Ολυμπιακούς αγώνες και να μας τη λέει και από πάνω;
Ας μας δώσει πρώτα πίσω και τα Ελγίνεια και τότε το ξανασυζητάμε.
Οι Ολυμπιακοί του 2012 ας στιγματιστούν στην ιστορία σαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί που δεν δόθηκε η έγκριση της κοιτίδας του ολυμπισμού.
Τόλμησε κότα Γιωργάκη, εάν θέλεις να μείνεις στην ιστορία!

Ανώνυμος είπε...

θα προσπαθήσουν:

να εκμεταλλευτούν μια ρημαγμένη ευρωζώνη, η χρεωκοπία μας θα ήταν θεόσταλτο δώρο γι' αυτούς (και συνοδευόμενη από επιστροφή στην δραχμή ΚΑΙ για εμάς αφού θα τρίξει συθέμελα το πολιτικό δημοσιονομικό μας κατεστημένο) γιατί έτσι η λίρα που σιγοπεφτει θα έρθει στα ίσα της λόγων των ολυμπιακών αυτό βολεύει σημαίνει τουρισμός και συνάλλαγμα

μετά θα έρθει η μεγάλη πτώση της Μ. Βρεττανίας γιατί δεν υπάρχει χώρα που να μην τράβηξε τα οικονομικά πάνδεινα μετά από Ολυμπιακούς

είναι νόμος σχεδόν.

ο Γκόρντον Μπράουν προσπάθησε να κάνει αυτά που προσπάθησε να φέρει ο Καραμανλής με την προεκλογική ανακοίνωση λιτότητας

έχασαν κάποιο από το εισόδημά τους, κάποιοι τις δουλειές τους

ο κόσμος του το ξεπλήρωσε με το να τον διώξει από τη θέση του, βάζει έναν που θα κάνει πολύ χειρότερα αλλά έπεισε τους Άγγλους που δεν γνωρίζουν τι πάει να πει συντηρητική κυβέρνηση στην Αγγλία ή το έχουν ξεχάσει μετά από τα χρόνια που πέρασαν με το labour party του Μπλερ και τον Μπράουν.

έρχονται πολύ δύσκολες ευρωπαϊκές μέρες... το παιχνίδι τέλειωσε για πολλούς. ο καπιταλισμός γκρεμίζεται εκ των εσω.