Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο Σαμαράς κτίζει την Νέα Δημοκρατία από την αρχή

Τη δημιουργία επιτροπής αξιολόγησης για όσους θα θελήσουν στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας σε εκδήλωση αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ΝΔ χτίζεται από την αρχή πάνω σε γερά θεμέλια, με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους και το ανθρώπινο δυναμικό της, το πολιτικό προσωπικό όλων των επιπέδων ανανεώνεται.
Ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη επιτροπή θα συγκροτήσουν καταξιωμένα στελέχη της παράταξης που θα αξιολογήσουν όλες τις υποψηφιότητες. «Ολοι, μα όλοι θα αξιολογηθούν και θα κριθούν με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει πλούτο. Όσοι την έχουν πονέσει, όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν ρόλο στην καινούργια Νέα Δημοκρατία» υπογράμμισε.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη πως πρότεινε την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη...
γενίκευση του πόθεν έσχες στους δημόσιους λειτουργούς, το ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του κομματικού στελέχους και του επικεφαλής δημόσιου οργανισμού, την ανάγκη αναθεωρητικής Βουλής που θα προχωρήσει σε τομές για τη θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος, την άμεση απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του "Καλλικράτη". Ζήτησε επίσης να αναληφθούν πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης που κλείνουν άμεσα κάποια εσωτερικά μέτωπα και εξαλείφουν προβλήματα που δημιουργούν πόλωση στον ελληνικό λαό.

Επίθεση στον "Καλλικράτη"

Στο σημείο αυτό κλιμάκωσε την επίθεσή του στον υπουργό Εσωτερικών. Όπως ανέφερε, το σχέδιο δεν θα δημιουργήσει καλύτερο κράτος, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά χειρότερη τοπική αυτοδιοίκηση. Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν αποτελεί μεταρρύθμιση αλλά συνολική απορρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπλήρωσε ενώ μίλησε για αναξιοπιστία της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο υπουργός Εσωτερικών είπε ψέματα, είναι αναξιόπιστος και εξαπάτησε την αυτοδιοίκηση».
Επιπρόσθετα είπε πως το όλο εγχείρημα θα αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης και τόνισε πως το τελικό σχέδιο είναι κατώτερο των απαιτήσεων. «Οι παλαιές συνταγές μπαγιάτεψαν και δεν οδηγούν πουθενά» συνέχισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο του παλαιού και άρρωστου μηχανισμού που τώρα επιχειρεί να αλλάξει».
Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις που απαιτούν έκτακτες λύσεις επισήμανε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες που ανοίγουν το δρόμο για τολμηρές τομές με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία του πολιτικού κόσμου στο σύστημα διακυβέρνησης και στην οικονομία.

ΥΠΕΣ: Εναντίωση χωρίς επιχειρήματα

«Δέσμιο της παλαιοκομματικής αντίληψης και της νοοτροπίας του πελατειακού κράτους», χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, για την άρνησή του στο σχέδιο «Καλλικράτης».
Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι «η ΝΔ του κ. Σαμαρά επέλεξε τον ίδιο δρόμο της στείρας άρνησης, που είχε επιλέξει και στο νόμο για την καθολική υπαγωγή των προσλήψεων στις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ, αλλά και στο νόμο για την αντικειμενική προαγωγή των διευθυντών στο δημόσιο».
Και καταλήγει το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι «καμιά έκπληξη δεν προκαλεί πλέον η επιμονή του κ. Σαμαρά να εναντιώνεται χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα σε μία μεγάλη αλλαγή που όλοι συμφωνούν ότι έχει ανάγκη ο τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: