Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Παζάρι με ΔΝΤ «ομολογεί» ο Λοβέρδος

«Έχουμε ιερή υποχρέωση να διαπραγματευτούμε ό,τι είναι εκτός μνημονίου» είπε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις.
Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «κυβέρνηση της Ελλάδος είχε την υποχρέωση να κατασκευάσει μια διέξοδο για να βγει η χώρα από τον όλεθρο και από ενδεχόμενο κίνδυνο πτώχευσης».
Γι' αυτό το λόγο, τόνισε ο υπουργός, η κυβέρνηση επεδίωξε μια συνεργασία «παλεύοντας», όπως είπε, να συμπεριληφθούν όσο γίνεται λιγότερο επώδυνες λύσεις και η οποία που...
καταγράφηκε στα μνημόνια.
«Τα κείμενα έχουν υπογραφεί και έχουν ενταχθεί στην ελληνική έννομη τάξη και τίθενται σε εφαρμογή» είπε ο κ. Λοβέρδος επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις που γίνονται με τους εκπροσώπους της τρόικας έχουν απόλυτο πλαίσιο τα μνημόνια. Ωστόσο ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «έχουμε τη δυσκολία να συζητάμε προτάσεις έξω από το πλαίσιο αυτό» και συμπλήρωσε : «Έχουμε την υποχρέωση, και μάλιστα ιερή να διαπραγματευτούμε ό,τι είναι εκτός αυτού του πλαισίου».
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για επικοινωνιακό παιχνίδι και πρακτική της μπλόφας και κάλεσε τον υπουργό να παραιτηθεί εαν όπως λέει βρίσκεται σε «κρίση συνειδήσεως».
«Ειστε σε κρίση συνειδήσεως ή κατά το κοινώς λεγόμενο το παίζετε έτσι;» Αν συμβάινει αυτό «δεν υπογράφεται αυτά που θεωρείτε καταστροφικά και παραιτείστε. Φοβάμαι πως όλα αυτά εντάσσονται σε ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας υπαινιγμούς για επικοινωνιακά τερτίπια.

«Οι κακοί οι ξένοι φταίνε για όλα». «Μου θυμίζετε τον κ. Σημίτη που έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε τι γινόταν κατά τη διάρκεια της θητείας του» είπε χαρακτηριστικά.

Έθνος

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Είναι Εφιάλτες.
Σβήστε τις αναμμένες μηχανές του ελικόπτερου που τους περιμένει.
Ερχόμαστε . . .